Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 961.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Spustaj napon, pogledaj kako se ponasa u igrama nece ga igre opteretiti kao prime a i prime nemoj da ide preko 65

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 13:26 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
chaselol kaže...

Spustaj napon, pogledaj kako se ponasa u igrama nece ga igre opteretiti kao prime a i prime nemoj da ide preko 65

Ma uspio sam rijesit,sad je na 3.4 ghz,napon 1.416,neprelazi 60 stupnjeva u full load

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, imam mali problem pa ocekujem ovde rijesenje...

Imam konfig: FX 4300 Gigabyte GA 970A,G Skill Sniper 2400, Corsair 120GB SSD, GTX 570 Asus , Thermaltake 750W, NOCTUA Cooler, cpu temp od 20 do 30 C :D

E sad, konkretno pitanje:

Kako da klokujem CPU i na koji nacin da podignem RAM na 2400 MHZ, jer mi sad radi na 1600..MIslim da ide jedno sa drugim, FSB i to???

Nadam se skorijem odgovoru, veliko hvala svima!

Na prilozenim slikama je interfejs mog biosa!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 17:54 (miljan157).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
miljan157 kaže...

Pozdrav svima, imam mali problem pa ocekujem ovde rijesenje...

Imam konfig: FX 4300 Gigabyte GA 970A,G Skill Sniper 2400, Corsair 120GB SSD, GTX 570 Asus , Thermaltake 750W, NOCTUA Cooler, cpu temp od 20 do 30 C :D

E sad, konkretno pitanje:

Kako da klokujem CPU i na koji nacin da podignem RAM na 2400 MHZ, jer mi sad radi na 1600..MIslim da ide jedno sa drugim, FSB i to???

Nadam se skorijem odgovoru, veliko hvala svima!

Na prilozenim slikama je interfejs mog biosa!

Pokušaj ovako multi na 20 - FSB na 225 - RAM na 2400mhz - CPU/NB na 2400mhz - HT na 2400mhz. Napon CPU podigni za 0.07 - RAM napon 1.65V - CPU/NB napon 1.3V. CPU - LLC na max ili koja je najveća vrjednost u giga ploča.

A tajminge vidi u XMP profilu i namjesti ih ručno.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
9 godina
neaktivan

Probao sam al nece...Zapravo i nije mi jasno, i hvala prije svega.

Multi ja dignem ko sale na 22, i ok je...Ostale parametre takodje... Al cim probam oko rama, zabodem... Evo slike pa ce biti jasnije.

Slike su od trenutnih podesavanja!

Hvala hvala hvala hvala hvala hvala...!

12 godina

Ovako

BCLK clock control staviš na 225
CPU clock ratio na 20
Memory frequency na 2400mhz
CPU vCore na 1.425V
Profile DDR voltage na 1.65V
Profile VVT voltage na 1.2V
Channel A Timing settings postaviš ručno za 2400mhz a vidiš ih u CPU-Z pod SPD (slika dole)
Channel B Timing settings potaviš ručno - ako imaš dva štapa RAM-a

E sad nemaš ovdje slike od Load Line Calibration aka LLC stavi na max-extreme

I koja je od ovih ploča tvoja?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 1:13 (mirzet1976).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
mirzet1976 kaže...

Ovako

BCLK clock control staviš na 225
CPU clock ratio na 20
Memory frequency na 2400mhz
CPU vCore na 1.425V
Profile DDR voltage na 1.65V
Profile VVT voltage na 1.2V
Channel A Timing settings postaviš ručno za 2400mhz a vidiš ih u CPU-Z pod SPD (slika dole)
Channel B Timing settings potaviš ručno - ako imaš dva štapa RAM-a

E sad nemaš ovdje slike od Load Line Calibration aka LLC stavi na max-extreme

I koja je od ovih ploča tvoja?

Možeš mi dati web link od ove druge slike?

12 godina
dinos3 kaže...
mirzet1976 kaže...

Možeš mi dati web link od ove druge slike?

AMD VRM

9 godina
neaktivan

Prije svega hvala!

U slici prilog sa oznakom moje ploce!

Sad cu da probam podesavanja kako ste mi naveli pa se javim!

My pCMB My pCMB
9 godina
neaktivan

Po podesavanjima koje ste mi poslali sam dobio sledece rezultate!

Slike u prilogu!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 15:43 (miljan157).
12 godina
miljan157 kaže...

Po podesavanjima koje ste mi poslali sam dobio sledece rezultate!

Slike u prilogu!

Nisi mjenjao BLCK clock -sad ti je na AUTO a sa + tipkom ga podigni na 225 i multi stavi na 20x

a za VCore stavi na sa AUTO na +0.07

DRAM ili RAM na 1.65V za 2400mhz stim da moraš sam unijeti latencije koje pročitaš u CPU-Z -SPD 

9 godina
neaktivan

Jasno mi je ali problem je sledeci, cim dignem BLCK na boot windowsa zabode...

Ovo je max sto sam uspio dosad:

Slike u prilogu!

I jos jednu stvar dfa dodam kao sto vidite na slici 3, nemogu nikako otkljucat DDR i VTT voldage... DA dodam manuelno vrijednosti.

Hvala, izvinite molim vas!

12 godina
Pazi kad clockaš sa BCLK onda se povećava sve CPU, CPU-NB, HT Link, RAM i to je komplikovanje overclockovanje traži dodovanje napona za sve navedeno.

Pokušaj ostati na 4.4ghz i ram na 2133mhz napon 1.600V al ponavljam ti stavi manualno latencije za brzine RAM-a ako ideš preko 1866mhz.

CPU northbridge 2400mhz

HT Link na 2400mhz

vCore Loal Line Calibration na Extreme
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mada je nevezano za ovu temu ali trebam pomoć hvala unaprijed možete li mi reći postoji li amd procesor sa 8 jezgri za fm2+ socket

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lov1984 kaže...

mada je nevezano za ovu temu ali trebam pomoć hvala unaprijed možete li mi reći postoji li amd procesor sa 8 jezgri za fm2+ socket

Ne, svi su am3+

16 godina
neaktivan

Pitanjce - koja je trenutno best-buy matična za FM2+ socket a da podržava OC Athlona X4 860K? Naravno, uzeo bih uz to i nekakav bolji cooler (budget je 1300kn max za ovaj CPU i MBO kombo jer već imam dosta komponenti koje bih čuvao još neko vrijeme iz PC1)

I da razlog za zamjenu i3-2100 sa Ahtlonom X4 860K je taj što je matična počela raditi probleme i zadaje glavobolju (pišem sa laptopa, trenutno radim backup bitnih stvari s harda na usb-ove jer čist sumnjam da će reinstall Windowsa pomoći problemu da stoji na prvom BIOS ekranu i po sat vremena bez da mrdne dalje)...

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima i da se zahvalim na pomoci posebno mirzet1976 !!

Na kofig: Fx4300vishera amd, ga 970a dsp3 i ram g-skill sniper 2400, dobio sam sledece:

Cpu sa 3800 na 4800, cpb i cpu ratio na 24, voltaza na 1.35V, NB i HT link freq na 2600.All features off osim CoolnQuiet-a.

Ram sa 1600 na 2133 sa voltazom 1.6 i Load line Calibration na EXTREME, stim da sam postavio manuelo latencije tras, cras itd

NB voltaza +0,75V

Napominjem da mi je Noctua cooler i na slici ispod dodajem svoje rezultate!

Hvala svima nadam se da ce i ovo nekom pomoci, isti je princip i za 8300 i 6300 fx AMD procesore

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina

Dobar dan htio bi overclockat procesor fx 6200 na maticnoj msi 970a-g46 ,problem je u tome sto nikad to nisam radio i neznam kako pa bi zamolio pomoc ako moze

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Momci, može preporuka matičnih ploča za overclock FX-6300 do 4.5Ghz ako će ić i ako će ga LC-CC-120 moć držat. Pogledat ću i rabljene i nove ako treba, ali da je u rangu od 400-600kn ako ikako može. Hvala 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 0:51 (Unimatrix 007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Unimatrix 007 kaže...

Momci, može preporuka matičnih ploča za overclock FX-6300 do 4.5Ghz ako će ić i ako će ga LC-CC-120 moć držat. Pogledat ću i rabljene i nove ako treba, ali da je u rangu od 400-600kn ako ikako može. Hvala 

gigabyte 970a-ud3p nova se nadje za 600-650kn a nema konkurencije u rangu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Dan.Moja konfiguracija jw u moj pc.ovo je max kaj sam isćupao iz ovog ćipa.evo fotka svega i postavke i bench

dali netko ima savjet jer dalje nejde.dali sam šta fulao i šta da probam dalje.

ovako već radi 2 tjedna prije 2 dana mi se komp počeo gasit sam od sebe.koji put se samo rebuta koji put je whea uncorrectable error.?????pomoč

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Omen665 kaže...

Dan.Moja konfiguracija jw u moj pc.ovo je max kaj sam isćupao iz ovog ćipa.evo fotka svega i postavke i bench dali netko ima savjet jer dalje nejde.dali sam šta fulao i šta da probam dalje.

ovako već radi 2 tjedna prije 2 dana mi se komp počeo gasit sam od sebe.koji put se samo rebuta koji put je whea uncorrectable error.?????pomoč

Imam istu matičnu i proc. Mislim da ti je napon prenizak za taj takt (zavisi to uvelike i od primjerka CPU-a). Meni je za 4.2 GHz napon podešen na 1.38750 V (niži bi mi srušio jezgru nakon sat-dva u Prime 95). Ovako već imam možda i više od godinu dana postavljeno a testirao sam u Prime 95 i cijelu noć, isto bez problema. Kad sam podešavao CPU na 4.4 GHz, morao sam stavljati napon viši od 1.45 V ali meni to Katana 3 nije mogla ohladiti, pogotovo ljeti. Tako da sam si ja našao ovu granicu sa najnižim naponom koji je bio stabilan.

Povećavaj napon korak po korak i testiraj sa Prime 95 (to je dosta ekstreman test pa ako njega prođe par sati onda si siguran da je to to).

Tip je uspješno testirao u donjem videu 4.5 GHz sa 1.380V (meni se tako restartalo već nakon par minuta) tako da sve zavisi od primjerka procesora.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
protjeran
Omen665 kaže...

Moras se vise igrat sa naponom...

Ploca je dobra, pazi samo na zagrijavanje fazne i chipseta kod tih gigica...

Druga stvar je temperatura jer koliko vidim tebi je na 4.2 ghz ona vec na 62 stupnja, nesto nije uredu, provjeri hladnjak, i brzinu i montazu...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
10 godina
neaktivan

nemogu obavit nikakvo testiranje u Prim3 95 ,ćim ga pokrenem ekran ko da ode u Stand By,komp radi i to je to.Pomoć ,savjet.kakvu god volt  namjestim sve isto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 11:51 (Omen665).
10 godina
neaktivan

Provjerio zamjenio termalnu pastu,sve ponovno instalirao.iste temp.hladenje je takvo kakvo je

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 11:51 (Omen665).
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Cpu:      AMD Phenom X4 960T Black editon;    link/na

Hladnjak:  Cooler Master Hyper TX2;            http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-tx2/

MBO:      Asrock Extreme3 R2.0;              http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme3%20R2.0/?cat=Specifications

RAM:      Corsair Vengeance 4GB X2;           http://www.corsair.com/en/vengeance-4gb-single-module-ddr3-memory-kit-cmz4gx3m1a1600c9

GPU:      Gygabyte radeon hd 5750 1gb gddr5;  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3368#ov

PSU:      XFX PRO550W core edition 80;         link/na

Trebam pomoć oko/u overclocku. Procesor je po kupovini i slaganju bio unlockan na AMD Phenom II X6 1605T na 3.0Ghz i radio je stabilno par mjeseci rada. Zbog stock coolera, a kasnije zbog ne efikasnosti s obzirom na potrošnju i nepotrebnost više jezgrenog procesora ostavljen je u stocku. Pretražujući internet naišao sam na svakakve "nebuloze" overclocka tipa 1605T @4.6Ghz. Zbog manjka iskustva i znanja obračam se iskusnom narodu Bug online foruma :). Htio bih stabili clock na unlockanom procesoru, iskustva, prijedlozi?

Update: potrebno čišćenje i mjenjanje paste jer pri unlockanju i malom clocku događa se zadnja slika...doing it first thing in the morning!

dok+je+rađen+stress+test+na+trenutnoj+konfiguraciji dok+je+rađen+stress+test+na+trenutnoj+konfiguraciji
Nakon+stress+testa Nakon+stress+testa
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2016 2:02 (zlo85).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, imas moje postove prije, o slicnoj temi, isti konfig samo fx4300(u sustini isti cpu, voltaze, fsb itd) i ja sam sve naveo tamo  kako sam i sta... na strani 188. Pa javni se ako sta zapne.

14 godina
neaktivan

Pozz!

Imam pitanje uspio sam kloknut svoj procesor sa 2.1 na 2.6 sad i dalje ne ide(napon dignuo za 0.1v) a ako dignem preko 2.6Ghz nece se bootat komp.Jel to onda neka najveca moguci clock na koji mobu dignut proc? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
croatia boss kaže...

Pozz!

Imam pitanje uspio sam kloknut svoj procesor sa 2.1 na 2.6 sad i dalje ne ide(napon dignuo za 0.1v) a ako dignem preko 2.6Ghz nece se bootat komp.Jel to onda neka najveca moguci clock na koji mobu dignut proc? 

To si ti digao CPU preko FSB , znači nisi samo clockao CPU nego i sve ostalo - memoriju, NB i HT - spusti ovo na nize frkevencije a posebno memoriju pa će mozda da ide preko 2.6mhz

http://hwbot.org/signature/u135800.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice