Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 966.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Pošto nisam nešto vješt u overcklockingu,zanima me sljedeća stvar.

Imam ove komponente:

- MBO - msi 760gm-p23fx

- cpu - athlon x250 3ghz

- ram - adata 4 gb 1333mhz

- msi r6670 grafička

E sad mislio sam malo overklokirat procesor i gledam da mi ram radi na frekvenciji 1066 mhz pa me zanima

zašto je podešeno da radi na toj frekvenciji kad je tvornički na 1333 mhz i matična podržava ddr3 ram na toj frekvenciji.

Dali slobodno mogu podesit na 1333 mhz?

0 0 hvala 0
14 godina

pozdrav jos jednom

samo jedno brzo pitanje, imam trenutno zakljucanog 960t na x4 i 3.7 ghz na stock naponu sa temp maks od 44 C, sve ke stabilno, sat prime95 je prosao samo tako, ici cu i na vise kad cu imat vremena

pitanje je, hoce li to utjecati lose na plocu u bilo koje smislu iako sam samo povecao multiplier i na stock naponu je

puno hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema što loše utjecati na ploču. Ako procesor ne dobije dovoljno struje, on se ugasi, ili ako ventilator ne ohladi dovoljno, on se ugasi, ili pregori, ovisi što si namjestio. A ploča daje što može dati. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
Dotri kaže...

E ovako ide moje pitanje , kad udem u Bios nemogu naci nigdje di se moze povecavat voltaza ni nista znaci nista ne mogu naci , imajte na umu da mi je ovo prvo overclocking , pa mi molio da mi malo pojasnite jel nesto jos moram napravit ili jednostvano ne mogu mu nista ili ima nacina ... Molim da mi objasnite kako ne mogu nista naci u Biosu ...  

Ako nemoze preko Biosa dajete mi neke programe kako da makar malo ga podignem gore ... molim pomoc ...   

Uđeš u bios i stisneš CTRL i F1 i onda ti se otvori dodatni izbornik na Kojem piše Advanced Option 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

Nisam našao odgovarajuću aktivnu temu pa da pitam ovdje. Overclockam si procesor pa imam par pitanja. Koristio sam multiplajer i voltažu. Digao sam ga sa 3.0 na 3.6 sa promjenom voltaže od 0,075 (sa 1,350 na 1,425). Čini se stabilno. :-) Probao sam dići na 3.8 ali mi se i nakon dizanja voltaže za 0,175 (na 1,525) srušio nakon cca 45 minuta testa sa OCCT programom. Da li da dignem za 0,2 ili je to previše? Također northbridge se dosta grije. Jel to normalno? Hvala na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj podići još malo, obično se zaledi, ili jednostavno ugasi ako ne dobije dovoljno struje. I meni se to događalo, ali sam onako išao korak po korak da vidim gdje se neće gasiti, kad se prestao gasiti, i ja sam prestao. Temperature ok, ali sam isto tako primjetio da mi se jedan Bridge dosta grije, a sada, je li u redu, ili nije, ne znam, to bi morao netko drugi napisati. Iako sam viđao dosta ploča koje su imale NB koji se dosta grijao, a nije imao nikakvo hlađenje, doslovno nikakvo hlađenje. Valjda inžinjeri znaju što rade. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

E ovako imam procesor amd athlon dual core 4850e 2.5 ghz stock ja sam ga digo na 2.85 i radi super,neki kazu da se moze dic  i do 3.0 a nisam voltazu dirao.Voltaza je trenutno na 2.16V i zanima me na kolko bi ju mogao povecat i dali bi to sta utjecalo na performance u igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Voltaža je tu radi stabilnosti, koliko bi utjecalo u igrama, ne znamo, sigurno bi utjecalo, koliko, to je pitanje. A voltažu diži za mrvice, korak po korak, tamo gdje je stabilno, tamo ti je mjesto, nema potrebe stavljati odmah najveću voltažu. Samo onu kolika ti je dovoljna. Digni još frekvenciju malo, pa ako se krene gasiti, onda digni malo voltažu, pa vidi gasi li se, i tako stalno. Pazi na temperature!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dizao sam ga do 2.9 ali se gasio a voltazu neznam u biosu kako da dignem i bojim se da nebi  zajebo nesto,temperature su 35 u idealu a dok igram igrice tipa most wanted 2012 i bfbc2 dodu do 45-50

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Može pomoč, ako mi netko može napisati koje da brojeve (opcije) gdje stavim da bi dobio 3.3-3.4 GHz?

Također, treba li isključiti Cool and Quiet opciju?

Hvala!

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
11 godina

E ovako kad udem u bios nemogu voltazu povecat nikako vise 2.25 a kad udem u cpuz pise voltaza 2.16 dali je to mozda do maticne ploce?

I evo jos jedno pitanje meni je cool'n quiet na auto dali da to stavim na enable posto sam ga overclocko ili na auto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ugasi tu opciju, na papiru je super, no kažu mnogi da baš i nije nešto u praksi. Nisam probavao. Možda ti ploča ne može dati veći napon pa zato nemaš više opcija napona.
11 godina
neaktivan

Koliko bi mogo fx 4100 da dignem bez voltaze klokovao sam ga na 4.0 (226 cpu bus frekvnci) znaci da ne diram struju matica je asus evo r 2.o hladjenje nije problem imam dobro hladjnje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
turbojc kaže...
Ugasi tu opciju, na papiru je super, no kažu mnogi da baš i nije nešto u praksi. Nisam probavao. Možda ti ploča ne može dati veći napon pa zato nemaš više opcija napona.

Ploca je Asrock K10N78FullHD-hSLI 

11 godina
neaktivan

Ovako posto sam resio da u skorije vreme mnejm procesor resio sam malo da se igram sa ovim mojim (fx 4100 da ga malo overklokujem) u biosu sam mu povecao frekvenciju sa 200 na 226 samo to i ostalo nista nisam dirao dao mi je 4.1ghz (cpu 4131)..ne bih zelo da mu diram voltazu posto sam sa mojim napajanjem od 400w ogranicen a iskreno i nisam nesto bas overklokovao procesore do sad...sam dobro uradio ili?? mogu jos da idem sa frekvencijom???

-Sa hladjenjem nemam problema imam ovo kuciste http://www.computer4u.at/media/catal...en_geh_use.jpg i ovo hladjnje http://rwlabs.com/images/articles/th...pirit_140a.jpg temperatura mi je oko 35 sa minim.ventilatorima

-Dali treba da menjam PCIE Frekvenciju stoji mi na auto tj (100)

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Ovako posto sam resio da u skorije vreme mnejm procesor resio sam malo da se igram sa ovim mojim (fx 4100 da ga malo overklokujem) u biosu sam mu povecao frekvenciju sa 200 na 226 samo to i ostalo nista nisam dirao dao mi je 4.1ghz (cpu 4131)..ne bih zelo da mu diram voltazu posto sam sa mojim napajanjem od 400w ogranicen a iskreno i nisam nesto bas overklokovao procesore do sad...sam dobro uradio ili?? mogu jos da idem sa frekvencijom???

-Sa hladjenjem nemam problema imam ovo kuciste http://www.computer4u.at/media/catal...en_geh_use.jpg i ovo hladjnje http://rwlabs.com/images/articles/th...pirit_140a.jpg temperatura mi je oko 35 sa minim.ventilatorima

-Dali treba da menjam PCIE Frekvenciju stoji mi na auto tj (100)

Samo digni mnozitelj CPU-a i tako overclokas. PCIE frekvu ne diraj ni slucajno!!!

11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Dotri kaže...

E ovako ide moje pitanje , kad udem u Bios nemogu naci nigdje di se moze povecavat voltaza ni nista znaci nista ne mogu naci , imajte na umu da mi je ovo prvo overclocking , pa mi molio da mi malo pojasnite jel nesto jos moram napravit ili jednostvano ne mogu mu nista ili ima nacina ... Molim da mi objasnite kako ne mogu nista naci u Biosu ...  

Ako nemoze preko Biosa dajete mi neke programe kako da makar malo ga podignem gore ... molim pomoc ...   

Uđeš u bios i stisneš CTRL i F1 i onda ti se otvori dodatni izbornik na Kojem piše Advanced Option 

e hvala ti sad sam uspio uci u to , e sad mi nejasana jedna stvar 

DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+  , ja stavim na 9.5 x 240 ) kaze mi da nije stabilno ... isprobavao sam jos na par nacina ali ona spustim skroz na 1 .1 ghz ... pa jel ti imas koji prijedlog ?

15 godina
neaktivan

Pa digni napon malo. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

http://s21.postimg.org/ok56v3p47/20130930_145042.jpg

Bez voltaze sad koliko je dobro videcemo{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:14 (cardadule).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Pa digni napon malo. 

di se dize napon ? kako mora pisat ?

15 godina
neaktivan

Pa u BIOSu naravno. Par redaka iznad, ili ispod mjesta gdje dižeš GHz, obično bude 1.50V. 

Pazi samo da nepiše PCI ili PCIE pa onda nekakav V, to nije to. Nadam se da si me shvatio, ako ne nađeš uslikaj mi pa ću ti zaokružiti u paintu. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav, totalno nov sam u overclockanju pa me zanima kao mi neko moze dat toturial neki dobri kako da overclockam svoj proc! Imam hladnjak dobar tako da nebi trebalo bit problema :)

Battlelog: Xtream_gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Pa u BIOSu naravno. Par redaka iznad, ili ispod mjesta gdje dižeš GHz, obično bude 1.50V. 

Pazi samo da nepiše PCI ili PCIE pa onda nekakav V, to nije to. Nadam se da si me shvatio, ako ne nađeš uslikaj mi pa ću ti zaokružiti u paintu. 

evo :) , de mi reci samo sta je to Dram Configuration jel to za rame ? kako to da namjestim ? 

13 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Pozdrav, totalno nov sam u overclockanju pa me zanima kao mi neko moze dat toturial neki dobri kako da overclockam svoj proc! Imam hladnjak dobar tako da nebi trebalo bit problema :)

Sta niko nezna?!

17 godina
Dotri kaže...
turbojc kaže...

evo :) , de mi reci samo sta je to Dram Configuration jel to za rame ? kako to da namjestim ? 

Mislim da bi trebao ici u Power Managment

Volvox kaže...
Volvox kaže...

Sta niko nezna?!

Idi u postavke BIOS-a i pronadji negdje Advanced OPtions ili nesto slicno i tamo vidi za CPU Frequency i dizi za 10 (200->210)

Primjer sa slike je od forumaseve ploce/slike

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan

A ventilator i te stvari? dali ce radit stabilo i to? kako to sve provjerit?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Volvox kaže...
Volvox kaže...

Sta niko nezna?!

Znamo ali moraš sam probati jer se komponente razlikuju ono kod nekoga ne znaći da bude isto kod tebe.

Malo progooglaj pa probaj i kad zapneš dođeš tu u temu i pitaš za savjet i kažeš evo ovo sam napravio ali...

17 godina
Volvox kaže...

A ventilator i te stvari? dali ce radit stabilo i to? kako to sve provjerit?!

Kad OC-as proc ides u Windowse i gledas temp CPU (CoreTemp, HwInfo, RealTemp...) onda testiras s nekim programom (Prime95, OCCT...) i gledas temperaturu i da li ce ti se Widowsi rusit ili ne...cca pola sata..

Uglavnom sve vec pise u ovoj temi samo bi trebalo malo potrazit tj. koristiti trazilicu

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
11 godina
neaktivan

Jel zna neko koliko bi fx 4100 trosio volti na 4.2 i koliko trosi 5850 na defolt??

Ima neko te informacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam na ponudi Phenom x4 965BE s neispravnim hladnjakom (proc je ok!), i Ploču Gigabyte GA-990FXA-D3, ostale komponente su pod moj pc. 
Koji hladnjak nabaviti i koliko klokat (inace nisam upoznat s clockanjem pa nebi pretjerival) i jel bi se kasnije isplatilo nabavit fx 6300 pa i njega također malo kloknut s tim hladnjakom koji mi preporucite ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice