Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Sad će mo onda točno vidjet koliko ploča igra ulogu budući da je tvoja top klasa, a ova budget klasa za clockanje.

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
duma.ivan kaže...

Da, znam to sve.

Ali, ipak, nema se novca.

koliko je taj tvoj athlon default?

2GHz, max šta sam ga uspija dignut to je bilo 2.8GHz, ne ide više, ali ni tu nije baš stabilan...

Treba bolja ploča..

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Sad će mo onda točno vidjet koliko ploča igra ulogu budući da je tvoja top klasa, a ova budget klasa za clockanje.

NHF ali trebat ce mi dobrih par dana dok shvatim koji qurac znace sve ove DIGI VRM frekvencije i raznorazna čuda.

clock2much
17 godina
mate960 kaže...
itomic009 kaže...

NHF ali trebat ce mi dobrih par dana dok shvatim koji qurac znace sve ove DIGI VRM frekvencije i raznorazna čuda.

haha i tebe muci to sve?? :) ja sam clocko na 4.4 ghz pri standardnim postavkama. nisam stavljno nikakv proc na 140% niti sam phase regulatore stavio na extreme što god da to znacilo :)

pogledaj slike gore

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 8:47 (toxic).
14 godina
mate960 kaže...
itomic009 kaže...

Pa netrebaš se tu puno muvat. Imaš na netu vodič za clockanje za Asus Crosshair pa to pročitaj jel imaš skoro isto sve kao ta ploča. Clockaš normalno, samo neke te funkicije kako oni preporuče uključ i isključi pa nek počne šou {#}.

16 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Jel ima neki validator koji radi u safe modeu, CPUZ izbacuje error 0x43c?

Kod starog u firmi ovaj kompjuter ne radi osim u safe modeu, izbacuje shell32 errore.

AMD Turion 64 ML-30 1.6GHz @ 2.56GHz (60% overclock, 15% voltage correction 1.553v).

Sad sam vidio, ima TDP 35W, a gore je neki aftermarket cooler {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2478056

http://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency/rankings?hardwareTypeId=processor_889

Na 2.6GHz se ruše Windowsi {#}

Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 22:21 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam athlon x2 64 7750 i zelim ga malo klokat..kako,preko kojeg programa samo da ne ulazim u bios

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

AMD Overdrive .. ili koji brand ploče imaš ?

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

gigabyte m790x-ud4p..a kako i do kolko bi islo otprilike..mislim da cu nes zajeb** haha

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Sve ovisi o primjerku .. Klokaj iz OveDrive ili Easy Tune6

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ovo mi pokaze na clock/voltages..multiplier je na 13,5 na maksimumu..kak da to povecam?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nemožeš jer je lockan .. trebaš klokat preko fsb-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

fsb??

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

front side bus

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sta sve tocno trebam napraviti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dobro večer!

ima pitanjce..

Imam |FX4100 3.6ghz|

Koliko ga smijem overclockat na stock hladnjaku. (dali se uopce smije radit).

nije bas da ne znam oko ovog ali volim provjerit, uvijek ima iskusnijih tako da...Svaki komentar je dobro došao!

Nikola.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa mozes, ali AMD stock hladnjaci su smece sami po sebi tako da... mogao bi ali ne puno, kolika ti je sad temp u full loadu?

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ajd ti meni preporuči, koji hladnjak da uzmem. Nemoj da je preskupo sad O.o ali nek je kvalitetno i dobro. da moze bar na 4.0-4.2 ghz

Eto dao bi do 500kn

13 godina
neaktivan

posto to i nije neki pomak sa 3,6ghz mozda ti ni nebi trebao novi hladnjak, kazem, pogledaj kakve su ti temp sada....

iako, ako mozes izdvojiti novca, za 500kn se moze nabaviti jako dobar hladnjak i onda si miran dugo, ne znam sad napamet, pogledaj malo po forumu ima tema o hladnjacima

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sa hladnjacima od 300 kn ide taj CPU na 4.6Ghz bez problema. Uzmi recimo  Xigmatek Aegir, ili uzmi od Mislava Noctu ako imaš baš 500 kn pa si miran za hlađenje bilo čega godinama.

13 godina
neaktivan

dajte mi molim vas recite jer nemogu otvorit temu...imam amd athlon x2 64 7750 i htio bi ga zamjenit nekim boljim i koleg se moze clockat a da nije previse skup...maticna je gigabyte m790x-ud4p..i jel to kad kupim proc jel ga to samo zamjenim u masini ili trebam nesto instaliravat ili tako nesto?? sorry na offtipic

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a jel ga to samo zamjenim ili trebam nesto dodatno?? a do kolko bi se taj mogo clockati?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a jel to sam skinem i instaliram ili?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da samo pokažem itomicu koliko bulldozer troši kad se clocka, jer je tvrdio da potrošnja nije stvarno toliko velika. link

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Nisi mi ništa pokazao. Treba imati nešto znanja da bi znao tumačiti sve i svašta što po netu čitaš. BD troši puno, ali brojke su pretjerane i izvan konteksta.

14 godina

"Da bi naš FX 8120 proceosor overklokovali kako treba potrebno je „otključati naponsku“. U screenshotovima iznad je označeno kako treba podesiti „CPU Current“ i „CPU NB current“, čime se povećava izlaznu snagu naponske na 145A. Kada nije odšrafljena naponska jedinica ove matične ploče, odnosno FX8120 ne radi stabilno i ume da „zabode“ prilikom overkloka. Kada je „odšrafljena“, naponska jedinica se dosta greje. Poenta priče je naći adekvatan odnos između stabilnosti i grejanja naponske, a to Vam ovaj softver omogućava."

Ovo kao da čitam top lista nadrealista recenziju sa ovim "ume da zabode" i "odšrafljena" {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 18:15 (itomic009).
17 godina
neaktivan

Svi testovi pokazuju da nenormalno troši kad se clocka a ti tvrdiš suprotno. A onda uzmi wattmetar i uvjeri se sam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 18:17 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Evo da samo pokažem itomicu koliko bulldozer troši kad se clocka, jer je tvrdio da potrošnja nije stvarno toliko velika. link

Ovom prilikom moram pohvalit ovaj sajt kojeg pratim već neko vrijeme.

PCAxe je fantastičan portal na prostorima ex-yu. Među najboljim (dalo bi se raspravljat sad, jel..).

14 godina
neaktivan

Koliko manje trosi FX 6100 pri overclocku u odnosu na FX8XXX?

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

http://www.overclock.net/t/1126863/real-world-power-usage-user-submitted-values

P.S. Pa troši jedno 25% manje sigurno. On je u rangu Phenoma II X4 ako ne i štedljiviji.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice