neznam-ova moja ploča je stara 2 i pol godine,i evo s novim biosom idu i buldožderi gore ,..radi toga i jesam na amdu-netreba svako malo mjenjati matičnu ko kad imaš intela..
ti imas odlicnu plocu stvarno em lijepo izgleda em je kvalitetna...
neznam-ova moja ploča je stara 2 i pol godine,i evo s novim biosom idu i buldožderi gore ,..radi toga i jesam na amdu-netreba svako malo mjenjati matičnu ko kad imaš intela..
ti imas odlicnu plocu stvarno em lijepo izgleda em je kvalitetna...
a da ti velim za kolko je kupil opal bi na dupe-ful bundle
možeš upariti ati i nvidia grafičku ko sli ili crossfire..
bile su na njoj i lnb sesije-čudim se kak je još na životu..promjenil 4 proca na njoj i sad nekaj kemijam da buldoždera ubodem umjesto ovoga x6-al problem je financije..
http://www.techspot.com/review/332-asus-crosshair-iv-extreme/page3.html
a da ti velim za kolko je kupil opal bi na dupe-ful bundle
možeš upariti ati i nvidia grafičku ko sli ili crossfire..
bile su na njoj i lnb sesije-čudim se kak je još na životu..promjenil 4 proca na njoj i sad nekaj kemijam da buldoždera ubodem umjesto ovoga x6-al problem je financije..
http://www.techspot.com/review/332-asus-crosshair-iv-extreme/page3.html
za kolko si ju dobil? hehe
uff maticna za pozelit...nego daj mi reci kakva je regulacija napona na toj ploci? kolko vidim na slikama to je 8+2 ak se ne varam?
inace ja nebi mjenjo tog x6. dobar je to procesor..:)
ima i msi svojega konja za utrku-isto možeš uparivati nvidia i ati..
sad neznam jel i gigabyte ima kaj po tom pitanju..
al mislim da ta tehnologija je neisplativa-takve matične su dosta skuplje od klasike,..
nisam gledal na netu dal imaju tak nekaj i za 990 čipset?
ps-došla me 650kn pred godinu i pol..na pc-expertu im služila za benč..
Lucid je odavno odustao od toga - nema razvoja drivera niti aplikacija,
a MSI i ASUS su jedini imali ploče sa tim - dokaz da je ta tehnologija - promašaj.
Lucid je odavno odustao od toga - nema razvoja drivera niti aplikacija,
a MSI i ASUS su jedini imali ploče sa tim - dokaz da je ta tehnologija - promašaj.
politika prodaje je tu u pitanju--mislim da ni ati-amd ni nvidiji nije pasala ta tehnologija..zna se da oni diktiraju tempo!
Zapravo to nema veze s tim - jednostavno iskoristivost je bila = 0.
Kakvih 50% performansi sa dvije jadne kartice.
Recimo dvije 4870HD u CF-u su bolje nego dvije 4870HD u Lucid-A načinu rada.
Dvije 250GTS u SLI-u rade bolje od dvije 250GTS u Lucid-N načinu rada.
250GTS i 4870HD u Lucic-X načinu rada u većini igara proizvodi ili artefacte,
ili daje lošiji framerate nego samo sa jednom karticom od te dvije.
Pozz svima,
Zalman z11+
Corsair CX430w
Asus M5A97 PRO
AMD Phenom x4 965 Black ed.
Corsair Vengeance 1x4gb 1600mhz
Asus Radeon HD 6870
Poz ponovo :D
Kupio sam Katana 3 cooler i sada me zanima do koliko bih mogao kloknut svoj procc. Ako moze i neki link sa YT da pogledam kako se to uradi na ovoj maticnoj.
Hvala
Postavi napon na 1.36V pa vidi dokle ide. Više od tog napona ne bih preporučio sa tako malim coolerom. Možeš postići recimo oko 3.8Ghz s tim naponom.
Izaberi ovo gore označeno i nema problema.
Pozz, Nedavno sam kupio novu maticnu ASUS M5A97 PRO (zbog skorog prelazka na AM3+ proc) i sada hocu overclockati svoj Atholn II x4 630, koji je na M3A770DE radio na 3,4GHz sa podignutim naponom.
E sad u cemu je problem, inace sve znam sto se tice overclocka ali ovaj UEFI me zbunjuje skroz na skroz, neznam uopce kako da OC-am proc preko tog UEFI-a.
Pa moze li netko ukratko reci sto tocno da napravim, zbunjuje me to sto je PCI-e stavljen na AUTO, dali da ga stavim na 100 ili ostavim na auto isto kao i CPU multiplier?
Pozz, Nedavno sam kupio novu maticnu ASUS M5A97 PRO (zbog skorog prelazka na AM3+ proc) i sada hocu overclockati svoj Atholn II x4 630, koji je na M3A770DE radio na 3,4GHz sa podignutim naponom.
E sad u cemu je problem, inace sve znam sto se tice overclocka ali ovaj UEFI me zbunjuje skroz na skroz, neznam uopce kako da OC-am proc preko tog UEFI-a.
Pa moze li netko ukratko reci sto tocno da napravim, zbunjuje me to sto je PCI-e stavljen na AUTO, dali da ga stavim na 100 ili ostavim na auto isto kao i CPU multiplier?
Stavi PCIE na 100.
Da vas pitam na koliko bih mogao undervoltati svoj cpu(vidi Moj PC) kad bih ga stavio na Stock ?
Da vas pitam na koliko bih mogao undervoltati svoj cpu(vidi Moj PC) kad bih ga stavio na Stock ?
Testiraj, sumnjam da ce ici ispod 1.25V, ako i toliko.
To niko nezna. moj je na stock radio na 1.4v (defaukt u biosu sve) , skino sam mu napona i imas pod linkovi na mom profilu na kolko sad radi...tako da probaj sam do kolko ce se moc spustit napon a da ja stabilan.
Zasto undervoltati taj CPU kad imas super hladnjak a napon ni ovako nije previsok?
Jer mi nije potrebno atm a nikad nisam siguran koliko mi je temp jer je senzor u banani jer mi u windows pokazajue od 18-21 C dok surfam sto je nemoguce.
Odvrtio sam 20 Linx-a nema errora stavio sam u BIOS-U na 1,250 ali mi najvise se dize do 1,218(varira na 3100 mhz od 1,208-1,218 zbog C&Q) za sad bez errora nisam ga testirao i igrama jos.
Jer mi nije potrebno atm a nikad nisam siguran koliko mi je temp jer je senzor u banani jer mi u windows pokazajue od 18-21 C dok surfam sto je nemoguce.
Odvrtio sam 20 Linx-a nema errora stavio sam u BIOS-U na 1,250 ali mi najvise se dize do 1,218(varira na 3100 mhz od 1,208-1,218 zbog C&Q) za sad bez errora nisam ga testirao i igrama jos.
Je li ti kojim slucajem ukljucen ACC/UCC u BIOSu?
BTW podebljano nema veze sa CnQ, to je visto zbog loseg MOSFETa na ploci, undervolta ti ploca dosta.. EDIT- ovo sto sam napisao vrijedi ako varira pod opterecenjem.
Nije nista ukljuceno.
Ima tko kakvu ideju s kojim programom da probam jer kad sam u biosu pise 31 C.
Zar nitko nema nikakvu ideju?
Ma svi programi pokazuju false temp ovaj HW mi se cini ok jer je u idle oko 28 C i ovi prosli je bilo idle 17-18 C.
Ma svi programi pokazuju false temp ovaj HW mi se cini ok jer je u idle oko 28 C i ovi prosli je bilo idle 17-18 C.
HW ce ti pokazivati 100% ispravno.
Posto su me neki clanovi za molili da im kazem dali ima kakve razlike u overclockanju mog Athlona II x4 630 na M3A770DE (4+1) i M5A97 PRO (6+2 Digi+Vrm) postat cu to ovdje.
Evo ovako, znaci na staroj mbo proc je isao max. do 3,4GHz sa 1,46v (1,456), a sada na M5A97 PRO moze cak i na 3.5GHz sa 1.45v.
Ali posto su sada trenutno vani velike temperature i ne vidim veliki boost izmedu 3,4GHz i 3,5GHz, drzim ga na 3,4GHz sa 1,428v (1,43v).
Znaci jasno je kako proc na 6+2 digi regulaciji u odnosu na 4+1 analognu zahtjeva manje napona za stabilan rad.
Validacija M3A770DE - 3,4GHz@1,46v
Validacija M5A97 PRO - 3,4GHz@1,43v
-0,028V i nije nešto što će ti pomoći u životu.
-0,028V i nije nešto što će ti pomoći u životu.
C2 Athlonima II X4 je gornja granica 3400MHZ-3500MHZ, tako da nije nista cudno da se radi o maloj razlici.Uostalom ova M3770DE overvolta debelo vise od ove ASUS-ice, da mu je kakav Phenom II X4 vidio bi razliku.
Overvolt je pozitivna stvar, zato što ne utječe stabilnost, nego samo povećava zagrijavanje.
Vdrop je negativna stvar, jer utječe na stabilnost. Zato Gigabyte ploče bez LLC-a ispadaju koma.
No nema ih više za nabaviti, osim polovnih, tako da nema više problema.
(mislim tko se pametan sjeti napraviti 5 High End ploča bez LLC-a)