Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 965.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

ja svog drzim na 3,98ghz napon na 1,475 pa kud puklo da puklo

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

evo sad ja imamo "problem" ako se to tako moze nazvat uopce, cloknuo sam svoga na 3.6Ghz napona je na 1.3  nesto tako nije bitno ustvari sve je to ok

medutim i windowsu mi ne prikazuje kao 3.6Ghz nego 3.62Ghz, znam da nije neki problem al malo je iritantno bar meni

stvar je u tome sta sam primjetio da je onaj clock speed na 201Mhz umjesto na standardnig 200Mhz iako sam u biosu to postavio na manual i stavio na 200

Jel zna neko do cega bi to moglo bit?

14 godina

Kod mene je isto tako.

13 godina
neaktivan

slican problem i ja sa grafom imam, core clock mi je 850 a memory mi nije na 1100 nego na 1104 :S a voltaza procesora mi se isto ponekad mijenja za 0.002V

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I u čemu je tu problem? I kaj ako nije na 200, nego na 201-202 MHz? Meni je točnije ovako:

A i neznam šta ga zeza sad taj overvolt kad je u BIOS-u stavljeno na 1.35v i radi normalno, samo što tu sad pokazuje 1.45v. Užas...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sideswipe kaže...
Mitsuoka kaže...
d666sermek kaže...

@ sideswipe   što lažeš???? neki dan si ovo napisal: "CPU ne prelazi 50c,dok maticna ne prelazi 30c i kak cu ga sad spalit?"

Što mu time želiš reć?

To su temp u Primeu95,ja sam rekao 35,37 najvise u igrama,a maticna 30,32c.I te prve temperature su sve napisane nakon par sati rada i procitane dok sam pisao post,tak da ono sta se pjenis nis gaziran valjd.A tem ce normalno malo varirat ovisno o sobnoj temperaturi.

Gdje su sad ova dva lajavca???Sad sam upalio komp i temp su 28 proc i 24 maticna,znaci bez igranja i nekog naprezanja.Ako treba napravim video i puknem ga na jubitu pa da vidimo ko ce se zadnji smijat i napadat nekog bez potrebe.Plus napravim jos jedan sa par sati igre SWTOR s tim temperaturama koje sam prije naveo.

14 godina
neaktivan
znaci za vrijeme igranja ti temp poraste 8 stupnjeva?? to kad je komp u frizideru il?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ARazer kaže...
znaci za vrijeme igranja ti temp poraste 8 stupnjeva?? to kad je komp u frizideru il?

http://img171.imageshack.us/img171/5462/temperature.png

I da sliko sam to prije 5min.pa sam otisao u Image shack,pa sam posto,temp je bila 39c kad sam otisao na desktop tik poslje igre.I ne drzim ga u frizideru nego u Termaltake Overseer RX-i i u sobu je 21c.Jel treba slikat toplomjer??

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 15:47 (Sideswipe).
17 godina
neaktivan
Sideswipe kaže...
ARazer kaže...

I da sliko sam to prije 5min.pa sam otisao u Image shack,pa sam posto,temp je bila 39c kad sam otisao na desktop tik poslje igre.I ne drzim ga u frizideru nego u Termaltake Overseer RX-i i u sobu je 21c.Jel treba slikat toplomjer??

ajde ako ti nije teško instaliraj aida64 pa onda očitaj temperature i stavi skupa ss sa cpu-z.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 16:20 (jura).
15 godina
jura kaže...
Sideswipe kaže...
ARazer kaže...

ajde ako ti nije teško instaliraj aida64 pa onda očitaj temperature i stavi skupa ss sa cpu-z.

Ma  reko sam sve,u Primeu95 mi je najveca bila 47c sa 14sati rada,maticna je bila 37,38 a sad da tu ispunjavam zelje cestitke i pozdrave nepada mi na pamet.Ja sam svoje dokazao sa slikom,a da sad vrtim tortura testove da bi teb nest dokazo,a vec sam isto prije naveo nepada mi na pamet trollat.poz

13 godina

Temperature mjerim sa aidom64 i CPUID Hardwer monitorom, znaci po vama ti programi ne ocitavaju dobro temperature?? Evo sada sam smanjio napon na 1.44V kao sto si rekao i najvise mogu ici do 3.6 GHz. Posto vidim da svugdje po netu ljudi pisu da ovaj proc maltene mora ici na 4GHz u cemu je onda problem sa mojim??

Ima mi jos jedna cudna stvar kada sam tek dobio maticnu u biosu mi je bilo namjesteno auto vCore jel i taj napon je 1.475V, sa tim naponom idem najvise na 3.8 GHz stabilno, da li je ok drzati ga na tom stock naponu?. E sada sto sam dalje skuzio ja i na tom naponu i sada na onom od 1.44V i kada stavim na 4.0 GHz i napon od 1.55 nikada zapravo nemam toliki napon nego samo pri podizanju sustava (odnosno ulazenje u win) ocitava mi taj moj zadani napon i nakon toga taj napon rapidno pada na 1.2-1.35V zavisi kako mi radi i tu se zadrzava bez obzira sto ja radio, tu i tamo skoci na djelic sekunde na taj zadani napon, da li to tako mora biti? Odnosno da li u tom slucaju cak i mogu staviti napon ne znam na 1.5V posto ionako samo za ulaz u win mu je potreban kasnije pada na 1.35 i tu se zadrzava???

Evo dokaza za temperature i napon koji je namjesten na 1.44

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 17:37 (kFlo).
14 godina

Pa kaj klokaš preko matične, FSB-a.......ak je već proc BE onda tako klokni. :P

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nisam ni primjetio da si mi to napiso...evo tek sad vidio, jedan mi je korisnik isto to predložio i sad je sve kao prije..

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali se moze i dali je potrebno mozda clocnuti Procesor QuadCore AMD Phenom X4 9600, 2300 MHz i kako to uciniti na MBO Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 sa tvornickim hladnjakom?tempratura mu je u mirovanju 41 °C.Sve igre rade super za sada ali vjerovatno nece jos dugo pa da se pripremim unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!!!

Imam jedan problem sa procesorom AMD II x4 975 3.6 GHz....Trebao bih neko brutalno hlađenje ja sam gledo u Protisu i naso sam nekoliko http://www.protis.hr/products/details/corsair-air-cooling-a50-cpu-hladnjak-intel-i-amd-komaptibilnost-bakrene-cijevi-3-kom-promjera-8/34045 

Pa vi recite dali je ovaj hladnjak dobar...inace mi je cilj doci na 4ghz...

Pozdrav!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blazin18 kaže...

Pozdrav!!!

Imam jedan problem sa procesorom AMD II x4 975 3.6 GHz....Trebao bih neko brutalno hlađenje ja sam gledo u Protisu i naso sam nekoliko http://www.protis.hr/products/details/corsair-air-cooling-a50-cpu-hladnjak-intel-i-amd-komaptibilnost-bakrene-cijevi-3-kom-promjera-8/34045 

Pozdrav!!

Za te pare Scythe Mugen 3 ili Mugen 2 REV B

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
14 godina
Blazin18 kaže...

Pozdrav!!!

Pozdrav!!

S tim hladnjakom ideš na 4.0Ghz sa tvojim procesorom bez jebe.ti {#}. Jedino ti je ploča krš za Phenoma, tako da bi ti bilo pametno mjenjat ploču jel je to najjeftinija ploča pa i nije baš za moćne i rastrošne quadove.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 10:21 (itomic009).
13 godina
neaktivan

znaci onda da kupim air a50....dali cu ga moci klokati na 4.3ghz ili više.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prije ćeš skurit sve nego klokat....Pa nije ti to i5 2500k.

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 11:55 (DiRT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 19:40 (Drky1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

sta bi trebao napraviti da "malo" dignem procesor i na koliko bi mogao raditi?takoder i memoriju da malo povisim.ako mi netko moze detaljnije dati upute jer sam poprilicno nov u overclocingu.mislim sta bi bilo idealno za moj komp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a gdje im za kupiti ta dva hladnjaka daj mi link....

14 godina

koga pitas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Blazin18 kaže...

evo npr. imaš tu:

Sythe mugen 3

15 godina
jura kaže...
Sideswipe kaže...
ARazer kaže...

Nisam imo sta za radit pa evo da ti srce bude na mjestu {#} http://img684.imageshack.us/img684/7173/tempke.png i btw:sobna je 22c

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 19:28 (Sideswipe).
17 godina
neaktivan

Nisam imo sta za radit pa evo da ti srce bude na mjestu {#} http://img684.imageshack.us/img684/7173/tempke.png i btw:sobna je 22c

samo nema cpu-z ss(da se vidi na kolko ti radi procesor),ali ne trebaš zbog mene stavljati više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 19:44 (jura).
15 godina
jura kaže...

samo nema cpu-z ss(da se vidi na kolko ti radi procesor),ali ne trebaš zbog mene stavljati više.

Ma nije problem,u klubu sam 4Ghz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2188823

14 godina
neaktivan
Blazin18 kaže...

Mugen 3,samo trenutno nije dobavljiv.

Mugen 2 REV B,također nedostupan {#} 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
13 godina
neaktivan

bez dizanja napona 4,0 GHz  za sada dosta iako moze do 4,1 bez dizanja napona

http://img857.imageshack.us/img857/9550/04e71cb50b5846658c67ce1.png

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može li neko da mi detaljno objasni kako da overklokujem Phenom II X4 960T na matičnoj ploči M5A97?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice