Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 965.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
ford eleanor kaže...
Krešo91 kaže...

Imam par pitanje u vezi mojeg procesora....

1. Jeli bi dobio išta na performansama u igrama ili programima koji intenzivno iskorištavaju CPU kao npr. video enkoderi i dekoderi....
  2. Na koliko bi mogao dignut takt?
  3. Koji cooler preporučate do 200-250 kn? (ni lipe više...)
  4. Jeli napajanje može izdržat? Pretpostavljam da može jer ne vuče ni 250W iz zida u full load-u....

Samo nemojte započet svađu u vezi coolera jer to upće ne tražim, samo par različitih mišljenja.

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903241

4 HP-a...odlično :D

Još ću pričekat par ljudova da vidim ostala mišljenja.......

tnx ;)

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

ne moraš ga, ionako je overkill za tu grafu

Pre jak za tu grafu? =S

14 godina
Krešo91 kaže...

1. Jeli bi dobio išta na performansama u igrama ili programima koji intenzivno iskorištavaju CPU kao npr. video enkoderi i dekoderi....
  4. Jeli napajanje može izdržat? Pretpostavljam da može jer ne vuče ni 250W iz zida u full load-u....

Samo nemojte započet svađu u vezi coolera jer to upće ne tražim, samo par različitih mišljenja.

Dobio bi naravno.Mogao bi ga clocknuti i preko 3,8 ghz.Sad sve ovisi o primjerku.Napajanje moze drzati bez problema.Samo ti fali dobra volja i cooler.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

da, prejak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
d666sermek kaže...

da, prejak...

A sto je onda moj I5 2500K na 4,5 ghz za HD 4670 koju imam?{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 21:37 (zoharbizo).
13 godina

mislim da su si taman! xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Krešo91 kaže...
ford eleanor kaže...
Krešo91 kaže...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903241

4 HP-a...odlično :D

Još ću pričekat par ljudova da vidim ostala mišljenja.......

tnx ;)

Tvom procesoru je plafon sa oko 1.5V 4.0Ghz ( 250 x 16 ). Za hladnjak nije neka frka jel se Propus jezgra grije kao i Deneb, dok tolerira 10-ak stupnjeva višu temperaturu. Dakle, hladi ga da ostane na <60C° i dobar si. Za to ti je sasvim dovoljan jedan Freezer 13 koji je najbolji hladnjak za novac. U igrama bi dobio točno NIŠTA, jel sad već izvlači sve iz tvoje grafe. U programima koji crpe maximlno CPU bi dobio boost osjetan. Da, napajanje ti drži takac CPU na 4.0Ghz i još najmanje jednu HD 6770 {#}.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 22:48 (itomic009).
14 godina
neaktivan
Hitno pitanje..

Imam 955BE i AC Frezzer hladnjak i prešao bi na neki bolji/jači i sada nedoumica između 2 pa da vas ovdje pitam

Polimatech genesis ili Coolermaster V8?

Ima netko navedeni proc s nekim od ova 2 hladnjaka pa da kaže iz prve ruke??

Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ARazer kaže...
Hitno pitanje..

Imam 955BE i AC Frezzer hladnjak i prešao bi na neki bolji/jači i sada nedoumica između 2 pa da vas ovdje pitam

Hvala

Nemoj V8, čista šminka.

Ofc.
14 godina

Nevaljaju ni jedan, ni drugi jel nevrijede tih novaca. Za 300 do 350 kn imaš odlične hladnjake koji hlade Phenoma dobro.

14 godina
odjavljen
E8400 3.0GHz, XFX 8800gt alpha dog, Kingmax 4gb DDR2 800MHz, Chieftec 450w, MS vesper, Asus P5KPL-AM ,

0 0 hvala 0
15 godina
mate960 kaže...
ARazer kaže...
Hitno pitanje..

Hvala

Nemoj V8, čista šminka.

Ja za Phenom II x4 955BE furam Scythe Ninju koja je prhebena,cak je i frend preko mene narucio isti ladnjak.Proc mi je na 4Ghz i temp u igrama je 35c max,a maticna je na 30c {#} poslje par sati je najveca bila 39c

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 14:39 (Sideswipe).
14 godina
neaktivan
novac nije u igri jer oba mogu dobit za dobru cijenu,ali genesisa dobijem sa 3 venta od 140mm.
nisam pitao dali ima još koji dobar nego između ova dva vaš savijet.

Temp u loadu na 4.0 35 stupnjeva? mislim da je malo nemoguće.. jesi dirao napon il je stock?
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Imam matičnu asrock 870 extreme3 r2.0 i proc amd phenom ii 960 t be, nije baš za overclock iznad 4 ghz, pa ako otključam 2 jezgre i ocam proc da uzmem katanu 3, mugena 3 ili neki drugi cooler?

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ThePirateBay kaže...

Imam matičnu asrock 870 extreme3 r2.0 i proc amd phenom ii 960 t be, nije baš za overclock iznad 4 ghz, pa ako otključam 2 jezgre i ocam proc da uzmem katanu 3, mugena 3 ili neki drugi cooler?

hvala!

Katana nikako mugen 3 slobodno uzmi ako imaš novaca i prostora u kučištu Corsair H80,H100 ili Noctua NH-D14

13 godina

@ sideswipe   što lažeš???? neki dan si ovo napisal: "CPU ne prelazi 50c,dok maticna ne prelazi 30c i kak cu ga sad spalit?"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

@ sideswipe   što lažeš???? neki dan si ovo napisal: "CPU ne prelazi 50c,dok maticna ne prelazi 30c i kak cu ga sad spalit?"

Što mu time želiš reć?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Pa da se dogovori sa sobom koje su mu temp proca očito..:D

Jer tako mala temp na 4.0 je 99% nemoguća
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina

baš to

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav..

do koliko bi mogo coverclokirat FX 8120 na ploči 970A-UD3

cooler Nocuua NH-D14

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
diži mp dok ti neće bootat i to je to, bez dizanja voltaže i onda se malo poigraj s voltažom i eto do koliko ide..Čitam po netu na 4.1 bez beda na stock naponu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Drky1991 kaže...

pozdrav..

do koliko bi mogo coverclokirat FX 8120 na ploči 970A-UD3

cooler Nocuua NH-D14

ARazer kaže...
diži mp dok ti neće bootat i to je to, bez dizanja voltaže i onda se malo poigraj s voltažom i eto do koliko ide..Čitam po netu na 4.1 bez beda na stock naponu

8+2 +regulacija i taj cooler, potegnut ces 4.7GHz.

Ofc.
15 godina
Mitsuoka kaže...
d666sermek kaže...

Što mu time želiš reć?

To su temp u Primeu95,ja sam rekao 35,37 najvise u igrama,a maticna 30,32c.I te prve temperature su sve napisane nakon par sati rada i procitane dok sam pisao post,tak da ono sta se pjenis nis gaziran valjd.A tem ce normalno malo varirat ovisno o sobnoj temperaturi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 21:00 (Sideswipe).
13 godina

Ja sam svog x3 455 clocko sa stock 3.3ghz na 3.8ghz sa cnps5 performa coolerom i temp mi ne prelazi 50c u loadu sa occt-om. prvi put crasho nakon 20min, opet sa malo povecanom voltazom vrtim vec preko 30min @ max 50c. drzat cu 3 i pol sata pa ak izdrzi ja zadovoljan :)

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 21:04 (KrpaZG).
13 godina
neaktivan

pozdrav...

sad sam nest sjebo u biosu...

imam gigabiytovu ploču i x8 120

cloko sam komp i kako sam pokusavo zeznio sam nest

prva opcija u dosu s automatskog (3100 Mhz )sam otiso na opciju x 5.5 (1000Mhz)

ekran mi je crn ne rade mi miš ni tastatura...sta sam napravo dali se to može sredit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemože, morat ćeš donjet meni taj FX 8120 da ga ja zbrinem jel je to tehnološki otpad i nesmije se bacat u kantu za smeće. Ja znam šta ću s njim {#}.

13 godina

pozz,

kupio sam novi 960T, znaci zelio bih ga za sada drzati zakljucanog i htio bih ga kloknuti na bar 4 GHz i imam sljedecu situaciju, tek sa podizanjem napona na 1.55 v mi sustav drzi stabilan na 4 GHz. Maticna ploca: Gigabyte 970A-UD3

Pitanje: 1. Da li je to prevelik napon s obzirom da su mi temperature u idleu oko 15°C a u full loadu ne prelaze 30°C?? Proc je hladen ninjom 3 i odlicnom regulacijom zraka u

kucistu.

2. Koliki je max napon na kojem da drzim procesor i da li on ovisi bas o temperaturi procesora, odnosno ako su recimo temperature u normali kao u mom slucaju jel se

smije napon jos podizati ili ipak ima neka granica na koju treba paziti bez obzira na temperature (naravno nije mi cilj da sprzim proc i maticnu :D)??

Poprilicno sam nov u oc pa bi mi ove informacije puno pomogle, hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 6:24 (kFlo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
frende temperature ti nisu točne sigurno.na tolikom naponu i na 4ghz nikako. mislim da ti je napon malo previsok
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kFlo kaže...

pozz,

kupio sam novi 960T, znaci zelio bih ga za sada drzati zakljucanog i htio bih ga kloknuti na bar 4 GHz i imam sljedecu situaciju, tek sa podizanjem napona na 1.55 v mi sustav drzi stabilan na 4 GHz. Maticna ploca: Gigabyte 970A-UD3

Pitanje: 1. Da li je to prevelik napon s obzirom da su mi temperature u idleu oko 15°C a u full loadu ne prelaze 30°C?? Proc je hladen ninjom 3 i odlicnom regulacijom zraka u

kucistu.

2. Koliki je max napon na kojem da drzim procesor i da li on ovisi bas o temperaturi procesora, odnosno ako su recimo temperature u normali kao u mom slucaju jel se

smije napon jos podizati ili ipak ima neka granica na koju treba paziti bez obzira na temperature (naravno nije mi cilj da sprzim proc i maticnu :D)??

1. Temperature ti nikako nisu tocne. SS up. Kladio bih se da ide do 70°C

2. Pod hitno snizi napon!!! Napon za stalni rad- ni u ludilu mu ne daj vise od 1.44V, ovako samo przis plocu i procesor.

Ofc.
14 godina
kFlo kaže...

pozz,

kucistu.

meni je procesor otkljucan i treba mi za 3.7ghz  1.2625 v.

trazi najmanji napon na kojem je proc stabilan

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice