Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

1.45V je već neka gornja granica za 24/7 rad,a 1,55V je previše za tvoj cooler a i za puno jače. Ostavi ga na 3,7Ghz jel ti tih 300 Mhz neće ništa pomoć.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

1.45V je već neka gornja granica za 24/7 rad,a 1,55V je previše za tvoj cooler a i za puno jače. Ostavi ga na 3,7Ghz jel ti tih 300 Mhz neće ništa pomoć.

Sad sam testirao na 1.50V na 3.8GHz odvrtio je OCCT na 3h sa maximalno temperaturom 55C ... sta kazes na to ?

EDIT: pod normal voltage je bila 1.45V :S 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 23:22 (ZirkoHrasticManijacina).
13 godina
protjeran
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Izvinjavam se na double postu evo slika ovaj CPU Vcore mi ide od 1.41V do 1.50V varira znaci

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 23:26 (ZirkoHrasticManijacina).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ako PC koristis za igre mislim da je najbolje da skines benchmark najponzatijih igara i da stavis stock klok, onda malo klokovan i onda neki koji jedva postizes.

Onda uradis 3D Mark Vantage CPU test pa testove sa klokovanim CPU i ostale testove igara da vidis o kom dobitku se govori.

Ako daje grafickoj 3-4fps vise pojuri ga. Ako daje 1 ne muci se.

http://www.evga.com/articles/00645/
13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Ako PC koristis za igre mislim da je najbolje da skines benchmark najponzatijih igara i da stavis stock klok, onda malo klokovan i onda neki koji jedva postizes.

Onda uradis 3D Mark Vantage CPU test pa testove sa klokovanim CPU i ostale testove igara da vidis o kom dobitku se govori.

Ako daje grafickoj 3-4fps vise pojuri ga. Ako daje 1 ne muci se.

Ne bi ja rekao da daje 1fps ... meni je prvenstveno bitno da je to stabilan takt nije problem uradicu sve potrebne testove al znm da malo veci takt ne bi skodio ... e sad bi li mi mogli reci spisak tih test programa da to obavim dok sam budan koji mi 3Dmark vantage preporucujete ? Ove ostale testove od Uniginea znam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 23:45 (ZirkoHrasticManijacina).
14 godina

Ako je temperatura 55°C onda je to super. Nemoj se patiti i skidati te testirati bezveze kad se sve već zna pouzdano. Pomak sa stock takta ti niš ne donosi za igranje, a kamoli pomak sa tih 3.8Ghz na malo više. Ostavi tako i igraj se u miru {#}.

13 godina
neaktivan

bok , uzeo sam u linksu cooler scythe ninja 3 jedva ga uspio montirat,iam ploču ASUS P5QPL-AM i procesor Intel Core 2 Quad q8300 na 2.50 ghz pa me zanima kako da ga klokam malo na neki jednostavan način.malo sam istraživo po biosu al mi nejde baš pa ako netko zna molio bi ga za pomoć jer 350 kn i nije mala lova za mene od 16 god.Hvala unaprijed

Stane
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

meni 2600k treba na 4.2ghz 1.2v a amd procu da ide na 4.0 1.4 pa sto nije malo prevelika potrosnja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kamikazer kaže...

meni 2600k treba na 4.2ghz 1.2v a amd procu da ide na 4.0 1.4 pa sto nije malo prevelika potrosnja?

Ne možeš uspoređivati procesore i njihovu potrošnju prema radnim naponima jer je snaga umnožak napona i struje.

If I could draw better, my computer would be full of hentai....wait a second...it is full of hentai. Nvm, still I wish i could draw better
13 godina
neaktivan

Imam overclockirani P4 Core 2 Quad, mislim da je Q6600, nisam 100% siguran bez provjere. OC je podešen automatski, kroz MSI aplikaciju (MSI P43 Neo matična). Nedavno sam zamijenio cooler na procesoru, za Hyper TX3, sa dvostrukim ventilatorom (push-pull configuracija), ali temperatura prve jezgre se i dalje penje na 60C prilikom igranja, opterećenja. Da li je to OK, prihvatljivo ili opasno za konfu, da li bi trebao kupiti nešto jače, poput Hyper 212 EVO? (12cm vent)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Trekkie4 kaže...

Imam overclockirani P4 Core 2 Quad, mislim da je Q6600, nisam 100% siguran bez provjere. OC je podešen automatski, kroz MSI aplikaciju (MSI P43 Neo matična). Nedavno sam zamijenio cooler na procesoru, za Hyper TX3, sa dvostrukim ventilatorom (push-pull configuracija), ali temperatura prve jezgre se i dalje penje na 60C prilikom igranja, opterećenja. Da li je to OK, prihvatljivo ili opasno za konfu, da li bi trebao kupiti nešto jače, poput Hyper 212 EVO? (12cm vent)

OK su temperature.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
13 godina
neaktivan

OK, puno hvala!

13 godina

imam jedno pitanje ljudi a nebih htio otvarat novu temu zanima me dali je bolje oc fsb ili mnozitelja tj sta kaj znaci i stta je bolje za igrice ja obicno podignem fsb i to je to ali vidim da negdje rade manji mnozitelj a ogroman fsb pa sad ako nije neki problem da date noobu koji odg..:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

imam jedno pitanje ljudi a nebih htio otvarat novu temu zanima me dali je bolje oc fsb ili mnozitelja tj sta kaj znaci i stta je bolje za igrice ja obicno podignem fsb i to je to ali vidim da negdje rade manji mnozitelj a ogroman fsb pa sad ako nije neki problem da date noobu koji odg..:D

Ako imaš otključan množitelj njega diži!

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
13 godina

znam ja to krivo si me shvatio mene zanima dali je bolje imat veceg mnoztitelja ili veci fsb jel sam negdje procitao da je sto veci fsb to bolje igrice radi i ostalo a mnozitelj da je nes za drugo pa me sad zanima da to malo neko pojasni ko bolje zna..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje..Imam kod kuce c2d e6300@1.8 conroe i e8200 wolfdale..

E sad, koji bi bio bolji za oc, znam da je e6300 zvijer za oc, ali o 8200 neznam toliko..

Drugo pitanje, kad rijesimo prvo, koju biste mi maticnu preporucili s kojom se omze oc-at, s.775, po mogucnosti s DDR3 ramima, al nemora biti..bilo bi dobro polovna..Tu, ili s njuskala..

Jer trenutno nemam para za novu platformu a ocu si dignuti jedan od ovih procesora da mi nesjede neiskoristeno, bar cu dobit neki boost naspram ovog stocka e6300..A ovaj srot od intela mi nedopusta oc..

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 16:51 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima li ovo smisla?

Over-clockao sam P4 Q6600 sa 2.40 na 3.00, ali se temperatura na punom opterećenju uopće ne razlikuje od one sa tvorničkim taktom. Obje su oko 60C (kao što sam napisao par redaka prije), točnije 62C kad igram GTAIV na primjer, ili Driver San Francisco. Jedina razlika je ona u stanju mirovanja (idle), sa tvorničkih 30 (i nešto) na 45 OC.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sorry na double-postu, ali imam još jedno OC pitanje... Naime, znam kako napraviti OC, znam povećati OC, kontrolu voltaža UVIJEK držim na "auto", od straha od štete na komponentama, ali koji bi mi FSB/DRAM omjer predložili? Naime, povećao sam FSB sa 266(x9) na 333(x9), odnosno sa tvorničkih 2.40GHz na 3.00GHz... Prije OC, DRAM frekvencija je bila "800", ali nakon OC je pala na "667", omjer je podešen na "auto". negdje sam pročitao da je to greška, da treba ručno podesiti omjer u biosu, pa vas molim da mi kažete koji... Odnosno, do koliko mogu dignuti DRAM frekvenciju bez da "skurim" nešto na matičnoj ILI memoriji.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Ovako imam pitanje, imam AMD Phenom II X6 1075T i OCan mi je na 4GHz i sve radi super u igrama, cinebench prodje sve 5. Ali imam problem jedan, na prime 95 ili wPrime kada ga ostavim 30 min, dodje temp do 54 stupnja i PC se sam resetira, al nije plavi ekran.

Koristim matičnu ploču: Gigabyte 870-ud3

Hladnja: Mugen 3

postavke:

multiplier x15

bus 268

voltage 1.4500

ram: 9-9-9-24

PLZ help... neznam zasto se gasi nakon 53 stupnja, a u biosu nemam nariftan temp fail boot.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 9:30 (minkas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
minkas kaže...

Ovako imam pitanje, imam AMD Phenom II X6 1075T i OCan mi je na 4GHz i sve radi super u igrama, cinebench prodje sve 5. Ali imam problem jedan, na prime 95 ili wPrime kada ga ostavim 30 min, dodje temp do 54 stupnja i PC se sam resetira, al nije plavi ekran.

Koristim matičnu ploču: Gigabyte 870-ud3

Hladnja: Mugen 3

postavke:

multiplier x15

bus 268

voltage 1.4500

ram: 9-9-9-24

PLZ help... neznam zasto se gasi nakon 53 stupnja, a u biosu nemam nariftan temp fail boot.

Spusti voltažu, trebalo bi na 4 GHz ići na 1.4V, a možda i 1.375.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
protjeran

AMD Phenom II x4 960 T BE 3 GHZ

ASRock Extreme 3 R2.0

imam box hladnjak- do kud ide taj proc na boxu?

4 Overclock
2 ili ne treba

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Big_Smoke_Is_Gay kaže...

ASRock Extreme 3 R2.0

Ja ne bi preko desetak posto sa stockom, znači 3.3 - 3.4 GHz.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
15 godina

Pa kad stavim na 1.4 onda se resetira isto sam lol..

13 godina
protjeran
donator_bubrega kaže...
Big_Smoke_Is_Gay kaže...

ASRock Extreme 3 R2.0

a sa cm hyper 612 s ili mugenom 2 rev b ili 3?

14 godina
neaktivan
Big_Smoke_Is_Gay kaže...

a sa cm hyper 612 s ili mugenom 2 rev b ili 3?

Može dosta bolje, ali kad već daješ toliko za cooler protegni se malo na Giga GA970-UD3 ploču zbog bolje regulacije.
Tad će ići znatno više. 

13 godina

imam pentium 4 631 3.0 GHz sa stock hladnjakom, overclock-ao sam ga na 3.6GHz i temp. oko 60 °C, je li to normalno i mogu li ga jos overclockati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je to Prescott jezgra sa tvorničkim coolerom? Ja sam svog OC na 3.75 ali je bio nestabilan, pa sam ga vratio na 3.70. I 60C je tako-tako, ja sam na svoj instalirao CM Hyper TX3, sad se više ne grije iznad 35-36C kod punog opterećenja :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 16:24 (Trekkie4).
13 godina

lol, ja sam svog jedan put na 4.0GHz ali je previse bio nestabilan, na 3.9GHz je dobar, posto ja koristim u biosu overclock profile odabrao sam fsb 9... i ram 800MHz (ram je buffalo 2x 1gb 800mhz), kako da ga overclockam na 3.9 bez da spustim ram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako mene pitaš, nisam siguran... Pretpostavljam da to ovisi o matičnoj ploči, moja je Gigabyte, i jako je limitirana kad je u pitanju OC :(

13 godina

moja je asus P5LD2-SE, napravio sam upgrade,jezgra proca je Cedar Mill,  je li dobro raditi sa ai booster? {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 20:11 (1950Killer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice