Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
pandza94 kaže...

It's cool okušat ću 4 jezgre na 3.6 ali dignut malo više napon!

Išao je plavi ekran pa restart za zapisnik!

Ah brijem da 3 jezgre mogu podnit barem 3.8 uz adekvatno hladnjenje

Ne znam koliko ti se isplati daljnje povećanje napona. CPU ti je ionako već prevruć za 24/7 rad. Moj Athlon 630 naprimjer ne ide poviše 52c u OCCT-u na 3,6GHz i 1.46V. Max temperatura za oba proca je oko 70c ako se ne varam.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
pandza94 kaže...

It's cool okušat ću 4 jezgre na 3.6 ali dignut malo više napon!

Išao je plavi ekran pa restart za zapisnik!

Ah brijem da 3 jezgre mogu podnit barem 3.8 uz adekvatno hladnjenje

Ne znam koliko ti se isplati daljnje povećanje napona. CPU ti je ionako već prevruć za 24/7 rad. Moj Athlon 630 naprimjer ne ide poviše 52c u OCCT-u na 3,6GHz i 1.46V. Max temperatura za oba proca je oko 70c ako se ne varam.

Jos imam box cooler pa to utjece i imam ventoves tavit pa primjeti se razlika :D

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Jos imam box cooler pa to utjece i imam ventoves tavit pa primjeti se razlika :D

Radije pričekaj Katanu ne se zaje s box coolerom. Samo bezveze uništavaš proc prevelikim temperaturama.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
pandza94 kaže...

Radije pričekaj Katanu ne se zaje s box coolerom. Samo bezveze uništavaš proc prevelikim temperaturama.

Istina al hajde šalu na stanu lol

Clockan an 3.4 je bio vraški brz otvarao je sve bez beda :)

poslušam te ;)

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
forzzuk kaže...

Nemogu izvuc vise od 3.4 na ovom procesoru..

Samo dizanjen FSB-a na 230-240 i +50MV uspijen dogurat do oko 3400Mhz a dalje tesko.Multiplier mi je lockan na 14x cini mi se,nisan pokusava ga smanjivat i proporcionalno dignit i izracunat FSB jer nisan siguran kako tocno ta shema ide.

Proba san recimo FSB na 245, +100MV za procesor,dignit sitno voltazu memorije ali mi se rusi pa ponekat triban clr_cmos

Ima li kakav sistem za izvuc jos 100-200 mhz uz stock hladnjak odnosno prijedlozi ili je to amo rec maximum koliko ide?

EDIT:

Na 230 FSB stress testovi su ok i tu ga inace drzin znaci 3333Mhz amo rec

Tvoja maticna ploca nije za klokanje zapravo, to je jeftiniji model 740G i jos ima ak dobro vidim 2+1 Phase dizajn kaj sve govori.Nevinašce

http://www.asus.com.au/product.aspx?P_ID=YPZrr3KRcW3MBX5G&templete=2

Znan da san se zajeba gadno kad san kupova plocu.

Uzima san nabrzinu,samo da iman AM3 za procesor.

Naucija san za iduci put.Neodlučan

Sweettooth
16 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

E ljudi imam pitanje u vezi overclocka na Asrock P55 extreme4 ploci. Procesor je i5 760. RAM ima xmp postavku na 2000Mhz (G.skill), i kad ja fino stavim da to radi na toj postavci, bclk mi se digne na 200 i sve se smrzne.. Jedino sa malim mnoziteljem procesora (14-15) mogu upaliti comp i da radi bez BSOD-a.

Ajmo prijedlozi... :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Phenom II X2BE - otkljucane sve jezgre(4) 3.7 Ghz stabilno - Scythe Mugen

Ati 5770 Vapor X 1024 MHZ - 1.220 V

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
renac-novi bios? sam namjestit postavke za memoriju?
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
renac-novi bios? sam namjestit postavke za memoriju?

Stavljen najnoviji, probao sam unijeti postavke sa "kutije" ali nista... uvijek kad se windowsi podignu BSOD i restart... Stavljen rucno napon za memoriju 1.65v ali opet isto.

Znaci max clock koji sam uspio postici je bclk na 220 i mnozitelj na 14. sto daje malo vise od 3000Mhz. Cim sam podignuo mnozitelj za 1, ne radi. A naravno takva postavka mi ne odgovara. Htio bi da mi mema radi na stock frkvenciji a procesor se onda smanji sa mnoziteljem na zeljenu frekvenciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 23:32 (Renac_ck).
16 godina
neaktivan

Podigni onda napon proca..

17 godina
protjeran

Evo samo da malo refresham temu..xD

Moj Q6600 ide do stabilnih 3600MHz na zraku (Yasya)

Samo ne radi mi tako jer sam prešo napon od 1.5 V koji se ne preporuča

Downclockam na ugodnih još uvijek 3400MHz i traži opet puno. Ispod 1.48 V se ruši Prime95.

Onda tek na 1.3V ide do 3200MHz jer se grije na 3.40 GHz preko 78°C

Mis da nema pomoći kupio sam cooler za bijednih 200MHzViče

trash bin can:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Večer ovako nisam htjeo nove teme otvarati pa da vas ovde pitam ,imam Athlon 64 x2 5200+ i Gigabyt-ovu matičnu ploču GA-M57SLI-S4 zanima me koji bi takt najviše mogao postići sa  ovim procesorom ,trenutni tak mi je 3,1 GHz .

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
15 godina
neaktivan

Moj atlonček sa tri jezgre ide na 3.6 bez voltmoda  a za 3.8 vec treba ohoho voltaze -.-

Boota 4 jezgre na 3.4 ali rusi occt valdja temp

planiram mugen 2 da barem udarim u 4Ghz clubCool

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije do hlađenja.... svi idu tako negdje ... možda samo print screen uhvatiš na 4,0ghz a i to teško...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 0:02 (Jooj).
14 godina
neaktivan

kolko bi mogo sempron 2800+ koji je stock 1.6 ic sa stock coolerom(vec sam ga natero na 1.9)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skiljavi kaže...

kolko bi mogo Sempron 2800+ koji je stock 1.6 ic sa stock coolerom(vec sam ga natero na 1.9)

Koja maticna? koji socket? Daj vise info... Namigiva

ONT: Niko ti ne moze rec kolko moze tvoj proc potegnut.. Recimo moj Athlon ide max do 2.4GHz stabilan, a neki ga drze ina 2.6GHz stabilno.. Namigiva

Hip Hop Inside
15 godina
neaktivan

Pozdrav. Mene zanima sljedeče: Ako ja stavim na ovoj ploči Multiplier na "Manual" i dignen ga na 16,5 šta mogu napravit, zašto frekvencija procesora ostaje i dalje 2,8? Ja znam da ovaj proc ima lockan Multiplier al u biosu ga mogu podignit na 16,5 dakle 3,3 ghz. Turbo Core izgasim. Ima li neka caka ili je jednostavno nemoguće?.

Konfa je pod Moj PC.

Lp.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 19:19 (Hedrick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hedrick kaže...

Ja znam da ovaj proc ima lockan Multiplier al u biosu ga mogu podignit na 16,5 dakle 3,3 ghz.

Eto ti odgovora..Namigiva

Hip Hop Inside
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
Hedrick kaže...

Ja znam da ovaj proc ima lockan Multiplier al u biosu ga mogu podignit na 16,5 dakle 3,3 ghz.

Eto ti odgovora..Namigiva

Neznam da li se vidi iz slike al baci oko nije mi qjaro.

17 godina
protjeran

Imam pitanje: vrtio sam 3D vantage i slabiji mi je score na 3.4GHz nego na 3.2GHz?

Sve u svemu postao sam u temu ovdje na forumu i score je pao skoro 100 bodova nakon overclockanja!Iznenađen

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Imam pitanje: vrtio sam 3D vantage i slabiji mi je score na 3.4GHz nego na 3.2GHz?

Sve u svemu postao sam u temu ovdje na forumu i score je pao skoro 100 bodova nakon overclockanja!Iznenađen

Tebi bi tvorci 3D markova trebali dati nagradu kao benchmarker godine! Odvrtio si više benceva nego Jurky, microman i cele zajedno... Kako ti ne dosadi Belji se

Uglavnom vjerojatno je CPU nestabilan, tj. CPU throttling zeza

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 15:35 (Oly_E3).
17 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
stoncin3 kaže...

Tebi bi tvorci 3D markova trebali dati nagradu kao benchmarker godine! Odvrtio si više benceva nego Jurky, microman i cele zajedno... Kako ti ne dosadi Belji se

Uglavnom vjerojatno je CPU nestabilan, tj. CPU throttling zeza

boldanoSmijeh

thx!!! Znam, znam da stalno neš vrtim, bencham, clockam, prčkam, pitam, radim, instaliram, mjenjam grafeNevinašce(ovo zadnje je smajli)

nego vrtim sad na 3.4GHz onaj Intel Burn Test koji si mi mislim ti ili microman poručio da stavim za OC stability test pored OCCT-a

i dva puta je bio na 35 sek, a svih ostalih petnaest puta je bio ispod 30 tj. 30.xxx sek

Da li to moguće znak degradacije (?)jer znaš da sam ga držao na 1.52500V i 3.60GHz koliko mu i treba na taj overclock držao više od šest (6) mjeseci?

Hvala. I ako biš mogao odg ovdje jer mi ovako na 3.4GHz cool i ful mi paše, meme su mi ionako stock 1000MHz, a ovako @1008 pa da iskoristim i CPU i RAM-e jer su to oni platinasti OCZ!?

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
15 godina
neaktivan

Meni se desavalo kad bi isao bench-at i clocknuo proc ono do granice, al stvarno ono tik do granice....i u benchu bi se na nekim mjestima zamrznuo al ne skroz nego na pola sekunde...jos par Mhz vise i nebi prosao bench.

Pa vjerovatno je i tebi tako, na trenutak postane nestabilan i napravi veliki fps drop, koji onda utjece na konacni rezultat.

Ako je samo bench u pitanju i ako bas fali par bodova,a sta ces digni jos mrvicu napon cisto da ga stabiliziras i da bench prodje kako treba, a inace za svakodnevni rad i igre razlika od 200Mhz je skoro pa zanemariva, a jos kad se uzme u obzir da je ipak to dosta velik napon.....ja nebi bas riskirao za tih 200 Mhz, jer iovako na 3.4 je cisto ok.

btw. zasto skokovi od 3.4 na 3.6? oc-as preko mnozitelja?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 17:29 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Znači nije mi degradirao proc?

Hvala ti Bože. Morao bi onda sam davat pare za novi a sad mi treba za grafu drugi mjes?

Jer mi je komp zajednički nije moj nego OBITELJSKI!

16 godina
neaktivan

Mene zanima ovo: clocknia sam e7400 s 2.8 na 3.7 već  par mjeseci.. Koliko ja dugo smim držat njega overclockanog i jel moram ponekad vraćat na normalne frekcencije pa ga opet dizat ili on može overclockan bit i do 5-6 godina (ali da i dalje radi i funkcionira)

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jer ima itko pojma da li je to normalno da moja Gigabyte GTX460 768 OC postiže maksimalni clock od samo 875MHz na GPU i 1100 na memoriji? Stock 715/1000MHz znači 160MHz na core i samo 100MHz na memoriji grafe?

Naravno uz to šta sam i dizao napon do 1.0870V preko se ne da clockati.

Clockao sam uz pomoć MSI Afterburnera.

dalje ne ide... help???!!! dalje ne ide... help???!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako vam se ćini?

http://www.techpowerup.com/gpuz/wvp5q/

Nemogu probit sa ovom voltažem Ghz na jezgri .... kad kupim vrm cooler juhuhu...

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 23:40 (GimmieCorsair).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
znam da je svaki primjerak drukciji u ocu ali bi mogao moj athlon na 3.7ghz?

Stabilan je na 3.45ghz, ocam preko easytunea jer mi se neda restartat :D

ako ga previse ocam, dobim bsod, ne?

@stoncin pa nije ni to malo btw. Zas je ta oc verzija s aftermarket friziderom jedna od najjeftinijih?
KUPUJEM NOKIU E90 COMMUNICATOR DO 700KN HITNO
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jer ima itko pojma da li je to normalno da moja Gigabyte GTX460 768 OC postiže maksimalni clock od samo 875MHz na GPU i 1100 na memoriji? Stock 715/1000MHz znači 160MHz na core i samo 100MHz na memoriji grafe?

Naravno uz to šta sam i dizao napon do 1.0870V preko se ne da clockati.

Clockao sam uz pomoć MSI Afterburnera.

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/29

"Still, we were nearing 900 MHz, and settled at 861 MHz 100% rock steady stable. No GPU voltage was applied, so there's room left for more."

Oni su dakle OC-ali na 861MHz bez dizanja napona. Vjerojatno bi trebala ići više u voltmod međutim nemora značit, možda imaš i loš primjerak.

15 godina
neaktivan

Oh yes koliko mogu očekivat od ove kartice? dva posta gore OC.....

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice