Overclock q8400

poruka: 9
|
čitano: 3.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclock q8400

Molim detaljne info što, gdje i kako nabrijat ovaj quad 8400. Tvornički ventilator je na njemu pa mislim dić FSB do 400 Mhz da radi na 3.2 Ghz. Mislim da će držat temperaturu. Ima zaključan multiplier osim izbora x6 ili x8. Na x8 sam stavio.

Dakle,

- q8400

- Gygabyte EP45-UD3R

- DDR2 4GB (2x2GB) PC8500 Corsair, 1066MHz, CM2X2048-8500C5C, 5-5-5-15

Pustio sam occt na jedno 20 minuta i u idlu je od 35-40 stupnjeva. U full loadu se digla čak do 73 stupnja, sve 4 jezgre.

Dal da EIST i C1E isključim u Biosu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclock q8400
babac kaže...

U full loadu se digla čak do 73 stupnja, sve 4 jezgre.

temperatura u loadu je previsoka,trebaš uzeti novi cooler,a opcije EIST i C1E se koriste da se smanji potrošnja i temperatura procesora u idle (smanji se takt procesora)

written by pod009
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
babac kaže...

U full loadu se digla čak do 73 stupnja, sve 4 jezgre.

temperatura u loadu je previsoka,trebaš uzeti novi cooler,a opcije EIST i C1E se koriste da se smanji potrošnja i temperatura procesora u idle (smanji se takt procesora)

i volatzu. Belji se

slazem se sa kolegom trebat ces novi cooler. stock cooler jedva drzi stock dual core, a kako li quad core.

16 godina
neaktivan

Ok, onda cu ostavit Eist i C1e upaljeno i kupit ću cooler neki.

Enebliro sam clock i digo fsb na 400 mhz i u biosu mi pise da je na 3.2. Cpu-z pak ne ferma ni pol posto te po njemu je i dalje 2.66.  fsb:dram 5:8

everest cpuid pak pokazuje 16:10

Očito nešto nisam dobro napravio.

16 godina
neaktivan

Još jedna stvar. Prvi put mi je u biosu bila naredena manualna voltaža rama na 2.1 i to je vec bilo ljubicasto. Kad je tako onda baca neki crveni ekran kao upozorenje kod ulaska u bios. Sve ostalo je na auto pa sam i tu voltazu stavio na auto. onda se to ne javlja

16 godina
neaktivan
babac kaže...

Još jedna stvar. Prvi put mi je u biosu bila naredena manualna voltaža rama na 2.1 i to je vec bilo ljubicasto. Kad je tako onda baca neki crveni ekran kao upozorenje kod ulaska u bios. Sve ostalo je na auto pa sam i tu voltazu stavio na auto. onda se to ne javlja

2.1v je standardno za DDR2 i nemaš straha da če ti se na toj voltaži skurit RAM.Štoviše ja ga imam na 2.3v i sve OK.

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan

Kaj i tebi onda baca ta "upozorenja"? Valjda radi na 2.1 ako je i na auto, kaj ne

16 godina
neaktivan
babac kaže...

Kaj i tebi onda baca ta "upozorenja"? Valjda radi na 2.1 ako je i na auto, kaj ne

To ti ovisi o matičnoj i njenom biosu.Ja imam gigabyte X48-DS4 i nemam nikakvih upozorenja na 2.30v.

Čiju matičnu imaš?

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan

Isto Gygabyte.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice