Poz
Imam Force3D HD4850 512MB , nije tvornicki clockana.Zanima me koji bi bio najboliji program za clockanje i do koje granice da idem.Dal bi se mozda trebala dizat voltaza?
Na grafi je stock cooler ali relativno dobar.
Imam instalirane 9.9 drivere.
Poz
Imam Force3D HD4850 512MB , nije tvornicki clockana.Zanima me koji bi bio najboliji program za clockanje i do koje granice da idem.Dal bi se mozda trebala dizat voltaza?
Poz
netrebas i nemoj dirat voltazu same graficke..
najbolje je da ides na ati control panel i ati overdrive koritis.. i i mozes tamo recimo stavit neki takt i imas gumb test custom clokc u pirncipu ako prode tako mozes i ostavit samo nije pozeljno previse klokat za 24/7 uporabu..
Kak se uopce moze dignut napon.
I koja je granica da se ne prekuri(cisto me zanima)
ne mozes dizat napon (mozes na odredenim modelima kartica).
jesi siguran? mozes vmodd-om ili jednostavnim pencil modd-om.
imam tu karticu i ne vidim razloga zašto bi ju overclockirao...
imam tu karticu i ne vidim razloga zašto bi ju overclockirao...
Pa recimo ako ju uspijes OC-at s referentnih 626MHz GPU , 1000 MHz RAM , na nekih 750 MHz GPU i 1300MHz ram, u igrama ces imat jedno 10 FSB vise, pa ce ti igra koje ti na referentnom taktu zapinju ic normalno. npr. Crysis, NFS Shift
imam problem. clocko sam ju na 680/1060 i izbacuje mi iz shifta cim udjem u utrku.
kaj je moguce da je vec tu nestabilna.
imam problem. clocko sam ju na 680/1060 i izbacuje mi iz shifta cim udjem u utrku.
kaj je moguce da je vec tu nestabilna.
moguce je, a koju HD4850 imas?
jesi siguran? mozes vmodd-om ili jednostavnim pencil modd-om.
ja sam mislio softverskim putem.
sto se tice tih raznih mod-ova, ne samo da se time krsi garancija nego treba i dosta znanja.