evo ovako!malo sam čitao na forumima o overclocku i proba sam sam overclockat svoj procesor
prvo je pisalo da u biosu nađem cpu configurationi da će mi doli pisati cpu hohst frequenci i da to prebacim sa auto naa manual
i da nađem di mi piše actual frequenci i da mi je to fsb koji dižem prilikom clockanja..sad vako, ja sam prebacio ovaj cpu hodt frueqvenci sa auto na manual i radni takt mi se digao sa 2.26 na 2.55.,ali mi nigdi pod cpu configuration ne piše actual frequenci to jest fsb koji dižem
proc je intel celeron d..ja znam da neću dobiti puno skoro pa ništa dizanjem tog takta ali isto bi volio da dignem radni takt malo više
pa ako mi ko može pomoći u vezi sa ovim bio bih zahvalan,fala unaprid (:
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ovako!malo sam čitao na forumima o overclocku i proba sam sam overclockat svoj procesor
prvo je pisalo da u biosu nađem cpu configurationi da će mi doli pisati cpu hohst frequenci i da to prebacim sa auto naa manual
i da nađem di mi piše actual frequenci i da mi je to fsb koji dižem prilikom clockanja..sad vako, ja sam prebacio ovaj cpu hodt frueqvenci sa auto na manual i radni takt mi se digao sa 2.26 na 2.55.,ali mi nigdi pod cpu configuration ne piše actual frequenci to jest fsb koji dižem
proc je intel celeron d..ja znam da neću dobiti puno skoro pa ništa dizanjem tog takta ali isto bi volio da dignem radni takt malo više
pa ako mi ko može pomoći u vezi sa ovim bio bih zahvalan,fala unaprid (:
trenutno ne mogu doći do mobitela i kamere pa ču tek posli staviti slike,no bili iko znao pomoći bez slika.
Aj probaj opisat bios,sta ti sve pise pod CPU configuration
postoje i alati za oc iz windowsa, imas ih gore u stick temi
Da samo nisu za svakog.
SetFSB misliš sigurno.
Treba znat kak se s time radi.
Najsigurniji OC je iz biosa i dok se to ne savlada nevalja petljat iz windowsa sa programima o kojima se nema pojma
da iz biosa sve je jednostavnije.. ali ima i biosa iz kojega se nemoze nikako doc do tih postavki nazalost..
bolje ako ima nekog iskusnijeg frenda da mu on to napravi iz windowsa.
Najsigurniji OC je iz biosa i dok se to ne savlada nevalja petljat iz windowsa sa programima o kojima se nema pojma
evo da vam probam opisat što mi sve piše pod cpu configuration
prvo mi pišu informacije o procesoru pa onda
max cpuid value limit disabled
hardwarw prefetcher enabled
cpu iuternal thermal control auto
-----------------------------------------
cpu host frequenci manual
spread spectrum auto
--------------------------------------
cou grout delay auto
cpu-CS group delad auto
3v66 group delay auto
pci -pci-f group delay auto
ddr/sdram group delay auto
pci to3v66 delay auto
sdram-f group delay auto
zna li itko.?
pa nije valjda da nitko neznate??
pa nije valjda da nitko neznate??
hehe primjetija sam..znaći ćekamo luxa!!