Overclock Athlona II X2 255

poruka: 9
|
čitano: 1.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me može li se nekim programom ,bez dizanja napona overkloknuti moj atlon. Znači, bez prčkanja po biosu.Pročitao sam negdje da bez dizanja napona ide do 3790mhz.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Overclock Athlona II X2 255

Možeš se clokact bez dizanja napona,samo ovisi dokle ideš...a nepostoji način iz windowsa,moraš baš otič u biosu i diči fsb..

17 godina
neaktivan

Sven,mislim da bi trebal biti neki program,znači overklok iz windowsa...možda sam u krivu?{#}

15 godina
galinjo24 kaže...

Možeš se clokact bez dizanja napona,samo ovisi dokle ideš...a nepostoji način iz windowsa,moraš baš otič u biosu i diči fsb..

Može iz windowsa - koristi se AMD OverDrive. Dokle će ići bez dizanja napona zavisi od svakog pojedinačnog procesora.

17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Može iz windowsa - koristi se AMD OverDrive. Dokle će ići bez dizanja napona zavisi od svakog pojedinačnog procesora.

Čitao sam da bez dizanja napona ,koji je sad 1,47 ide do 3,79gHz,a sa povečanjem napona do 3,9gHz. Pošto ne želim kupovati ventilator /hladnjak, zanima me dizanje brzine bez povečavanja napona.

15 godina
Bugy kaže...

Čitao sam da bez dizanja napona ,koji je sad 1,47 ide do 3,79gHz,a sa povečanjem napona do 3,9gHz. Pošto ne želim kupovati ventilator /hladnjak, zanima me dizanje brzine bez povečavanja napona.

Kupnja ventilatora nije izravno povezana sa dizanjem napona.

Tj, gotovo sigurno nećeš uspjet doć do stabilnog rada bez pregrijavanja na 3,79 bez da promijeniš ventilator.

Svako povećanje brzine proca donosi povećanje temperature, bilo ono uz dizanje napona ili ne.

Sa 3,1 na 3,79 sa stock hladnjakom...99% sam siguran da nećeš to nikako ostvarit za svakodnevni rad.

A druga stvar, ta brojka od 3,79 je individualna za svaki proc, znači neki ide do 3,79, neki bez dizanja napona idu samo do 3,4, a neki možda i preko 3,8.

Isto kao i sa dizanjem napona, neki će ić i na 4, a neki primjerci će i sa dizanjem napona ostati na 3,6 npr.

Sve ovisi od proca do proca. I naravno i matična ima nešto utjecaja na sve to.

S obzirom na tvoja pitanja izgleda da nemaš baš iskustva u OC-u. Pa pročitaj prije nego se upustiš u to teme koje se bave time, ima jako dobro opisanih tutorijala ovdje na Bug Forumu.

14 godina
Bugy kaže...
maks-rs kaže...

Tvoj napon ako je na 1.47V je debelo preko potrebnog za stock takt tvog procesora. Taj CPU radi na 1.35V na stocku sigurno !! Dakle ti već imaš dosta podignut napon i zato bi mogao "bez dizanja napona" clcokati do neke određene razine, kad već imaš dignut napon ! Recimo moj X4 Athlon radi na 3.5 Ghz na tom naponu. Kao što ti je rekao kolega, clockanje nije brz i lagan posao, ako želiš napraviti kako treba. Potrebno je nešto znanja i puno strpljenja i vremena da nađeš stabilan takt. Prvo se dobro informiraj i onda kreni lagano clockati ako želiš.

17 godina
neaktivan

Usput,koliko bi se osjetilo povečanje brzine otprilke 500mHz u radu? 3100~3600?

0 0 hvala 0
14 godina

U normalnom radu ništa,  u igrama koje su ti više CPU bound bi vidio neki pomak u frameovima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice