Molim vas ako mi netko zna reci kako i sa cime overclockam ovaj procesor.Hvala vam unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molim vas ako mi netko zna reci kako i sa cime overclockam ovaj procesor.Hvala vam unaprijed!
Prije dizanja windowsa stisni tipku DEL i uđeš u bios,i tamo nađeš,nešto tipa,cpu setting,overclock i tamo dižeš fsb i napon ak je potrebno i množitelje,ali vidim da se ne razumiješ u to pa bolje ne diraj da ne skuriš proc!
Obrati pažnju na tutorijale na forumu (overclocking podforum)
Uglavnom sve ti počinje dizanjem FSB-a. Digneš ga recimo za 30MHz i onda odeš u Windowse i programom za testiranje stabilnosti provjeriš, jel, stabilnost. Nakon toga opet u BIOS i dižeš FSB i kada više ne Boota onda digneš voltažu (malo ne puno recimo za 0.025V, odnosno koliko bude trebalo))
Jel ti treba kakav detalj o konfi ili nesto??Planiram kupit novu konfu pa ga ocu navuc makar na minimum za brata da moze furat neke igre.Meni je bez problema upogonio Far Cry 2,CoD 4....na medium detaljima sa rezom na 1280x1024.
Jel ti treba kakav detalj o konfi ili nesto??Planiram kupit novu konfu pa ga ocu navuc makar na minimum za brata da moze furat neke igre.Meni je bez problema upogonio Far Cry 2,CoD 4....na medium detaljima sa rezom na 1280x1024.
Pa ukratko ti je oly objasnio pa ti pročitaj još malo po forumu i ak se usudiš kreni OC-at
Može ploča. Ubiti to radi na 2.6GHz, trebao bi ići do 3GHz barem i to će biti dosta valjda(poslje treba jači cooler, veća voltaža.
Ploča je sljedeća:Gigabyte GA-M52L-S3,stock AMD cooler,250 w napajanje.Mal je jadan komp al posluzi kad kad.
Ništa odi ovako: u BIOS i javi koliki je defaul FSB i množitelj i voltaža
Ploča je sljedeća:Gigabyte GA-M52L-S3,stock AMD cooler,250 w napajanje.Mal je jadan komp al posluzi kad kad.
250 w?Da to ne bilo premalo za 3 ghz...?
Neznam....nisam siguran.Jel mi mozes rec kak da provjerim?
Odi u BIOS i napravi što sam rekao i nije 250W malo (clockao neki dan Celerona sa 2.4 na 3.2 sa 280W šrot napajanjem i ATI 1550 karticom)
Neznam....nisam siguran.Jel mi mozes rec kak da provjerim?
Pa ako ga klokneš na 3 ghz,moglo bi otič napajanje i možda još koja komponeta ak bude preslabo napajanje( a 250 w je preslabo...)
Nediraj napone, eventualno malo od procesora ali pazi na temperature posto imas stock cooler, ocisti ga od prasine
da imas sto bolje hlađenje te probaj u biosu namjestit da se ventilator vrti na maximalnoj brzini!
@ Big_guy, to je mali OC pa ne moze nista riknut, jer je mala razlika od orginalnog takta, normalno za to ni ne mora
dizat voltazu procesora.
Hvala vam ljudi,puno!Ima li jos ko kakav savjet?
Ako zelis sto ozbiljnije kupis si bolji cooler :)
Ništa odi ovako: u BIOS i javi koliki je defaul FSB i množitelj i voltaža
FSB je za Intelove procesore,a za AMD-ove je HTT ili HT (HyperTransport),imaš dosta vodiča na forumu,pa pročitaj.
A u BIOSU za moj Phenom 920 kaže da mu je FSB 200MHz
Ako ne znas tocno kaj delas bolje nemoj nist klokat dok ti sve ne bude kristalno jasno to ti je najpametnije tj nauci se prvo dobro snalazit u biosu i onda nece bit problema. Ako ga doguras do 3.0 ghz bit ce super vise nece ic jer to njie bas proc za klokat ionak za razliku od recimo LE-1620 kojeg ja imam iako je slicna oznaka to je drukciji proc zapravo drukcija revizija je u pitanju kod mojeg i ovaj moj se puno bolje kloka!