Overclock amd athlon 2.6 kako?

poruka: 11
|
čitano: 2.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovako za pocetak:uzalud potrosenih 3sata sjeduci uz komp citajuci i isprobavajuci programe za overclock CPU-a preko windowsa.

Imam maticnu plocu MSI Nvidia Geforce MCP61P socket am2(ili K9N6PGM2-V) i procesor AMD Athlon LE 1640 2.6GHz.

U biosu mi opcije za overclocking nema pa sam stoga odlucio za ove programe koji rade to u windowsima ali bezuspjesno jer koji god inst. neke nemogu skuziti,neki nemaju podrzan moj CPU ili MBO,itd.zato bi molio nekoga tko to zna da mi objasni kak da si overclockiram procesor,skojim programom i kak taj program upotrijebiti jer nemam vise strpljenja za googlanje a lakse bi mi bilo da mi netko to objasni..

Skinuo sam novi driver za bios nadajuci se da u njemu ima za to sto trebam al neznam ga instalirati.tako da svaka pomoc i savjet je dobrodosao.

0 0 hvala 0
17 godina

Sve što ti treba možeš pronaći OVDJE i OVDJE.

Vjerujem da ako pozorno pročitaš sve što je napisano da će ti pomoći.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 20:34 (cro_blue).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Overclock amd athlon 2.6 kako?
black beast kaže...

ovako za pocetak:uzalud potrosenih 3sata sjeduci uz komp citajuci i isprobavajuci programe za overclock CPU-a preko windowsa.

Imam maticnu plocu MSI Nvidia Geforce MCP61P socket am2(ili K9N6PGM2-V) i procesor AMD Athlon LE 1640 2.6GHz.

U biosu mi opcije za overclocking nema pa sam stoga odlucio za ove programe koji rade to u windowsima ali bezuspjesno jer koji god inst. neke nemogu skuziti,neki nemaju podrzan moj CPU ili MBO,itd.zato bi molio nekoga tko to zna da mi objasni kak da si overclockiram procesor,skojim programom i kak taj program upotrijebiti jer nemam vise strpljenja za googlanje a lakse bi mi bilo da mi netko to objasni..

Skinuo sam novi driver za bios nadajuci se da u njemu ima za to sto trebam al neznam ga instalirati.tako da svaka pomoc i savjet je dobrodosao.

Možda ni nemožeš clockat.

Svi OC programi su zastarjeli i nepodržavaju novije chipsete, osim AMD overdrive-a koji je zakon, ali možeš ga samo pokrenut ako imaš amd-ov southbridge sb700/710/750.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 20:49 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

amd-ov southbridge sa sb700/710/750 googlam al i dalje ne kuzim kaj je to? :(

0 0 hvala 0
17 godina
black beast kaže...

amd-ov southbridge sa sb700/710/750 googlam al i dalje ne kuzim kaj je to? :(

bez ovo "sa". Southbridge ti je čip/kontroler integriran na matičnoj i nemožeš ga izvadit.

Tip takve matične:

Gigabyte 790FX-UD5P - ima northbridge 790 i southbridge 750 i podržava AMD overdrive, a tvoja ne jer ima sb600 vjerovatno.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

aha sorry,thx na info o tome.a jel ikako ga mogu overclockat(CPU)?jer malo sam pogledao o njemu na googlu i vidio da se on lako da overclockat na 3000MGHz al ne pise kako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 23:54 (black beast).
16 godina
neaktivan

ajde ljudi valjda netko nes zna....please help...S.O.S.. :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ga možeš ubrzati samo na brzini sabirnice jer to nije (Black Edition) proc koji ima otključan množitelj, pa ti zato ni programi u windozama ne pomažu. Odi u bios, stisni CTRL  i F1 da ti se pokažu svi detalji matične i polako diži sabirnicu i kad ga digneš na 2,8 ili 3,0 GHz u Everestu prati temperature proca i matične. Sretno.

16 godina
neaktivan

ok probat cu to u biosu,premda mi nema nis tamo za overclock al javim.thx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bio u biosu,stiskal sam Ctrl i F1 al nist se ne dogada,i jos bio u svakoj postavki i stiskal tu komb. al nula bodova. :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šteta. To je neka jako jeftina matična kad ništa ne dozvoljava. a jesi li probao sve što je na auto prebaciti na manual????

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice