Evo dvoumim se dali clockati ovu grafu inače za sad je 740/1850/900 (core/shader/memory).
Jel imate neki prijedlog kaj bi mogao clockat i koje su moguče posljedice.
Hvala!
P.S Inace graficka je vec tvornicki overclockana (640->740) pa ima Zalman fan
Evo dvoumim se dali clockati ovu grafu inače za sad je 740/1850/900 (core/shader/memory).
Hvala!
pa probaj je overclokati još ako ide samo pazi da temperature budu u granicama normale, i da nemaš artefakte po zaslonu
pa probaj je overclokati još ako ide samo pazi da temperature budu u granicama normale, i da nemaš artefakte po zaslonu
Koje bi bile normalne temperature meni ince su idle 45° a recimo u just cause 2 max 65°
I da kaj bi bili artefakti i kak znam kad je dosta overclockanja oce mi se komp restartat il tak nest? sry za puno pitanja nov sam u ovom
Hvala!
pa ta graficka je odlicna i bez oc-a
oc smanjiva trajanje graficke
OK,al kak da znam kad je previše?
Hvala!
pa ta graficka je odlicna i bez oc-a
oc smanjiva trajanje graficke
@Boldano...To je relativno ako ce ju overvoltati onda samnjuje ali minimalno, ali ako ide na neki Extreme OC onda smanjuje život grafičke.
Artefakti su ti obično žutu ili slične linije po ekarnu kad dođes do nekog plafona.
Mogao bi ju OC ali NEbus puno dobio nekih 3-4 fps u igrma mozda vise....
@UnderLine Potpuno se slažem.
Kod clcokanja grafe se vecinom ne diraju volatze tako da joj se ne smanjuje vijek trajanja, previse ce ti bit kad ti se po ekranu u igrama pocnu javljat neke greske i crte po ekranu itd. vidit ces sam da nesto nije u redu s slikom, onda malo spustis, u vezi temperature, ja se nebi brinuo dok ne pocne prelazit 85C.
Kod clcokanja grafe se vecinom ne diraju volatze tako da joj se ne smanjuje vijek trajanja, previse ce ti bit kad ti se po ekranu u igrama pocnu javljat neke greske i crte po ekranu itd. vidit ces sam da nesto nije u redu s slikom, onda malo spustis, u vezi temperature, ja se nebi brinuo dok ne pocne prelazit 85C.
Hvala na savjetu probat cu pomalo pa javim kak je prošlo
U LOADU da se razumijemo, jer ako ti je tako i idlu...I loadu možes očekivati i 110o C, Znaci oko 70o u idlu...
Naravno hahahaha, dok igras igre nesmije ic povise 85, mozes preko rivatunera direktno u igri vidit temperature, dok igras u kutu ti pise temperatura, to je dobra stvar, trebao bi probat neku igru kao crysis, ona daleko najvise lozi grafu, moju 4670 je dovela do 70c a inace nikad neide povise 60, ako imas problema s temperaturama mozes otvorit komp i ocistit grafu od prasine te mijenjat termalnu pasu.
Naravno hahahaha, dok igras igre nesmije ic povise 85, mozes preko rivatunera direktno u igri vidit temperature, dok igras u kutu ti pise temperatura, to je dobra stvar, trebao bi probat neku igru kao crysis, ona daleko najvise lozi grafu, moju 4670 je dovela do 70c a inace nikad neide povise 60, ako imas problema s temperaturama mozes otvorit komp i ocistit grafu od prasine te mijenjat termalnu pasu.
Furmark se koristi za testiranje OC-a grafičke. Nikakav crysis. Eventualno još OCCT - GPU Test.
Da, ali furmark nerealno usije grafu, moju 4670 zna dovest i do 85c a u igrama skoro nikad neide povise 65, tako da ako ti u furmarku prelazi i 95 to je za furmark jos ok.
Ma možeš ju klokati dokle god su ti temperature u normali, meni grafa radi na 771/1888/1020 i radi ko urica, nakon toga malo dizanje bilo čega ga udri sa artefaktima(prvo ti igra zamrzne na 10-ak sekundi i nakon toga više ne možeš ni skužiti što si igrao) tako da još imaš malo lufta za klokat na stock naponu. Samo prati temperature jer također dosta ograničavaju klokanje. Prije kad mise grijala oko 70-80 stupnjeva u crysisu nisam mogao iznad 730mhz-a dignuti. A kad sam uzeo musashija i hafa i temperature u loadu ne idu preko 55 odmah se krenuo klokati ko lud
Vidis zanimljiva stvar to sta si reko, da temperature utjecu na clock, ali nisam bas uvjeren u to, jednom sam namjerno iskljucio vent na grafi i pustio je da ide na 90i clockala se na 860/1100 i sve je radilo okej, drugi puta sam raspalio vent i stavio komp na prozor dok je vani bila zima tako da je kartica u loadu isla na 50 i isto se tako clockala, nije isla vise a 3d mark je davao isti score ????
A valjda sve ovisi od modela do modela. Meni se prije grafa grijala kao luda i nisam ju nikako mogao klokati(ali bila je tvorinički klokana) ali kad sam uzeo novi hladnjak i kućište kao da sam ju "otključao" i dosta se osjetilo na performansama i do 15-ak frama u crysis warheadu.
Isuse, ja se ispricavam i ja sam bio u krivu, ja sam taj put testirao dali utjece na preformanse i ne utjece , ali overclock, evo sad pala kisa u splitu i ja ga stavio na prozor, vani lijepo svjeze , uspio sam je ohladit na nekih 50c u loadu i radi na 920/1120 bez gresaka, savrsenoo, nisam je jos nikad vidio da radi tako visoko.
Evo sad radio mali test, kad rashladim sobu na 15c te raspalim vent grafa padne na 45 u loadu i onda radi na 930/1150, e sad ja igram i igram cod 4 tako i onda zatvorim vrata od balkona te ugasim vent te se grafa pocne lagano grijat, kad je prosla 53 poceli su artefakti kad je dosla do 55 artefakti bili gadni a kad je dosla do 58 sve zablokalo te pocele sive linije po ekranu, znaci da temperatura ipak utjece na overclock.