Oc Radeon HD4890

poruka: 10
|
čitano: 1.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Oc Radeon HD4890

evo ovako kupio sam sapphire radeon hd4890 vapor-x. znači ona ima isti hladnjak kao i sapphire hd4890 toxic, e sada ova moja radi na gpu 850 mhz i memorija na 975mhz. hoće li temperatura na njoj biti ista kao i na toxic ako ju dignem na 950 gpu (mislim da je tolika brzina na toxicu  i memoriju na 1050). tj jesam li dao manje novaca a dobio istu grafičku (naravno garancija vrijedi na toxicu na toj brzini a na ovoj mojoj ako šta ode ne vrijedi garancija)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Oc Radeon HD4890
domac1986 kaže...

hoće li temperatura na njoj biti ista kao i na toxic ako ju dignem na 950 gpu (mislim da je tolika brzina na toxicu  i memoriju na 1050). tj jesam li dao manje novaca a dobio istu grafičku (naravno garancija vrijedi na toxicu na toj brzini a na ovoj mojoj ako šta ode ne vrijedi garancija)

Preformanse bi trebale biti skoro iste (razlike ne bi ni trebalo biti,a ako bude onda je 1-2%),a temperatura će vjerojatno biti manja kod toxica zbog povećanog obrtaja ventilatora (ako su je uopće namještali),ali bez brige,to se rješi u 5 minuta,skini program-RivaTuner ili takav sličan i podesi obrtaje u opciji Fan,samo povećaj za 5% u loadu,ako želiš hladniju grafu,ali vjerojatno se ne grije toliko.Može ss nekog bencha??

written by pod009
16 godina
pod009 kaže...
domac1986 kaže...

hoće li temperatura na njoj biti ista kao i na toxic ako ju dignem na 950 gpu (mislim da je tolika brzina na toxicu  i memoriju na 1050). tj jesam li dao manje novaca a dobio istu grafičku (naravno garancija vrijedi na toxicu na toj brzini a na ovoj mojoj ako šta ode ne vrijedi garancija)

Preformanse bi trebale biti skoro iste (razlike ne bi ni trebalo biti,a ako bude onda je 1-2%),a temperatura će vjerojatno biti manja kod toxica zbog povećanog obrtaja ventilatora (ako su je uopće namještali),ali bez brige,to se rješi u 5 minuta,skini program-RivaTuner ili takav sličan i podesi obrtaje u opciji Fan,samo povećaj za 5% u loadu,ako želiš hladniju grafu,ali vjerojatno se ne grije toliko.Može ss nekog bencha??

Zast oriva tuner? Vidim da neznas da novije grafe imaju u CCC-u tu opciju,mislim..

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Zast oriva tuner? Vidim da neznas da novije grafe imaju u CCC-u tu opciju,mislim..

Ne brini,znam

Može SS bencha??

written by pod009
16 godina
neaktivan
Oc Radeon HD4890

koje su ti temperature?

moj Bux.to http://bux.to/?r=JURGOLINHO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oc Radeon HD4890

stiže mi komp za 2 dana (nisam to naveo) ali prijatelj ima istu tu grafičku pa ima isto pitanje. zato sam i dao 150 kn više samo zbog hladnjaka drugog. znači koji vi program preporučujete da skinem (za oc i praćenje temp.) i hoće li grafička po vama barem 3 godine izdržati zbog oc-a (jer ima taj vapor-x hladnjak). znači razlika u toxicu je jedino što su oni povećali malo brzinu okretaja coolera, i da kako to da ga ja povećam=?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

stiže mi komp za 2 dana (nisam to naveo) ali prijatelj ima istu tu grafičku pa ima isto pitanje. zato sam i dao 150 kn više samo zbog hladnjaka drugog. znači koji vi program preporučujete da skinem (za oc i praćenje temp.) i hoće li grafička po vama barem 3 godine izdržati zbog oc-a (jer ima taj vapor-x hladnjak). znači razlika u toxicu je jedino što su oni povećali malo brzinu okretaja coolera, i da kako to da ga ja povećam=?

Preko ati catalyst control centera(ati overdrive) možeš oc-ati,pratiti temp. i regulirati brzinu ventilatora.

Kasda je zakon!
16 godina
neaktivan
iwan kaže...
domac1986 kaže...

Preko ati catalyst control centera(ati overdrive) možeš oc-ati,pratiti temp. i regulirati brzinu ventilatora.

ma daj... tako mozes izvuc samo 60% OC potencijala grafičke, rađe neka proba s riva tunerom ili ATI tray tool-om

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
domac1986 kaže...

Mozes oc-ati pomocu catalyst control centra također mozes tamo i povecavati brzinu venta.

Tamo ti pise i temperatura graficke, ako zelis vidjeti kolika ti je temperatra u load-u za to

koristi hw monitor jer ti ona prikaze maximalnu, srednju te najnizu temperaturu graficke

pa tako za cpu i ostale komponente.  Za oc graficke mozes koristiti i ATT ili Rivu jos.

OC i štelanje venta OC i štelanje venta
nadziranje temperatura nadziranje temperatura

not here ... not scene
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 18:44 (BORG).
17 godina
BORG kaže...
domac1986 kaže...

Mozes oc-ati pomocu catalyst control centra također mozes tamo i povecavati brzinu venta.

Tamo ti pise i temperatura graficke, ako zelis vidjeti kolika ti je temperatra u load-u za to

koristi hw monitor jer ti ona prikaze maximalnu, srednju te najnizu temperaturu graficke

pa tako za cpu i ostale komponente.

slazem se.

sniper only
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice