Nemogu clockat proc

poruka: 10
|
čitano: 1.819
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nemogu clockat proc

Radi se o procesoru e4300 i matična  ga-965p-s3. Namjestim sve postavke u biosu i pritisnem save and exit. Komp se normalno ugasi pa upali sam. Postavke su prihvaćene u biosu ali nerade. Clockam sa 1.8 na 2.7. I uvijek je tako radilo. Bios je f13. Kad smanjujem ispod 1.8 onda radi.

Probo sam sljedeće:stavio sam ponovno f13 bios i clear bios na natičnoj. 

Na slici postavke iz biosa je cpu clock ratio:9x

cpu host freqfency 300

system memory multiplier 2.66

memory freqfency   800 ja sam stavio na 798

mch over voltage control je +0,1

i voltaža procesora je na 1.32500 i nisam ga mijenjo tako je bio

uvijek sam stavljo ove postavke i radile su.

Postavke iz biosa nerade. Postavke iz biosa nerade.
Postavke u Biosu. Postavke u Biosu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 18:04 (vedrann).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nemogu clockat proc

Nitko nezna?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 21:15 (vedrann).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nemogu clockat proc

Probaj dizati samo takt procesora, a ne RAM-a i CPU-a zajedno. Ja imam istu ploču i svoj E6300 mogu sa 1.86 bez problema OC-ati na preko 3GHz, ali memorija ako mi ima samo 1 MHz više se resetira BIOS na stare postavke

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nemogu clockat proc
vedrann kaže...

Radi se o procesoru e4300 i matična  ga-965p-s3. Namjestim sve postavke u biosu i pritisnem save and exit. Komp se normalno ugasi pa upali sam. Postavke su prihvaćene u biosu ali nerade. Clockam sa 1.8 na 2.7. I uvijek je tako radilo. Bios je f13. Kad smanjujem ispod 1.8 onda radi.

cpu host freqfency 300

Probaj u malo manjim koracima podizati FSB,znači postavi ga na 222 MHz tj.2GHz.Pokušaj i smanjiti množitelj,a povećati FSB ili lagano povećati napon.
Asus A8N5X, AMD Athlon 3000+2GHz ,1GB DDR,nVidia GeForce 6600 256MB DDR,WDC 160GB
17 godina
neaktivan
Nemogu clockat proc

Probo sam u laganim koracima prije. Neko vrijeme mi je bilo na 2.7 oko 2 mijeseca i samo se vratilo na 1.8 i vise nece na 2.7 a ispod 1.8 hoce. I ramove sam stavio na 2.66×300=798 zato sto nesmijem preko 800. Kada stavim multiplier na 9.0 ili na 7.0 ili 6.0 hoce ali cpu host freqfrency nece da se pomakne vise od 200. U biosu namjestim 300 i kad se vratim u bios pise 300 ali neradi na 300 nego na 200.

Evo slika kako mi je prije bilo i više neče.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 21:54 (vedrann).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Očito je da ti omjer 4:3 mem:fsb ne radi dobro (2.66 multiplier) .Probaj neki drugi omjer.

Zna se to događati,evo baš sam ja imao nekada tu ploču 965-ds3p i taj e4300

i nije mi nikako htio raditi 1:1 omjer dok nisu izbacili neki novi bios (f9 ?) kada je proradilo.

Očito bios f13 jebe sa 4:3 omjerom.

Stavi 5:4 omjer što bi bilo 2.5 multiplier

Intel Q9400 @ 3.68 / Asus P5Q-E / Corsair 2x2GB 1066 Dominator / 2x HD4850 CF / 2x 640GB Seagate 11 RAID 0 / Corsair 650W TX / Samsung T260HD
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 2:12 (dax1974).
16 godina
Nemogu clockat proc

Evo ti moj screenshot za istu ploču i isti proc.

Primjetit ćeš da mi je Core Voltage veći nego kod tebe.

Isto tko mi je memory multiplier 3.0.

Znači na tom taktu od 2700 MHz za proc,memorija mi radi na 900 MHz.

Uostalom,pogledaj sam.

gore desno CPU-Z. gore desno CPU-Z.
http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 2:31 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemogu clockat proc

moraš u biosu ići save and exit

I7 965 @5.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , WD1000BE X2 ,Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vedrann kaže...

cpu host freqfency 300

E moj Overklokeru.....eto ja se kladim da je problem u tome što ti lijepo nisi isključio eist, cia2, thermal control i ostale zaštite u biosu, posebito one u dijelu biosa koji se zove Advanced Chipset Options......pogasi sve što je nepotrebno i pokazivat če ti odmah sve u everestu ili pod system. Ovako komp ti je Overklokan vjerujem, samo se klok diše u zahtjevnijim aplikacijama, a ne u tzv. stendby i regular non igram moduSmijeh

Ajde kumić napravi ovako.....odvrti 3dmark sa ovim postavkama i zapiši rezultat. Ugasi računalo, loadaj mu u biosu sve na defolt i pokreni opet 3dmark.....imat češ drugačije rezultate garant.

pozzNamigiva
-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
17 godina
neaktivan
Nemogu clockat proc

Problem riješen. Skinio sam ventilator i procesor i iskljućio komp iz struje i  stavio f14 bios upalio komp clockao ga i radi. Sad sam stavio na 2.88 nesmijem vise zbog toga sto imam stock coller.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 19:52 (vedrann).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice