M52l-s3p gigabyte problem

poruka: 16
|
čitano: 4.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

navedena maticna sa procesorom 7750 amd mi radi sljedece probleme:

bilo koju overclock postavku u biosu da diram sustav mi se rusi kod dizanja windowsa kad treba na red doci prijava korisnika(imam 2 korisnika na racunalu). nisam mjenjao postavke u neke krajnosti nego i za sitne pomake, npr cpu multipiler stavim umjesto sa 13.5 na 14, i da to se i dogadja i kad iskljucim opciju cool & quiet. molim   za pomoc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: M52l-s3p gigabyte problem

Probaj flešat bios. Koliko ti je stara matična, i vjerojatno nikada nisi nadograđivao bios? Možda to pomogne, kažem možda, jer tu nema matematike. Ja sam probao na svojoj staroj ploči (M 56) i nije upalilo. Isto mi je radila probleme kao tvoja. Vidi sada moju novu. Radi kao curica već par mjeseci i to je proc stalno na 3,4 GHz sa naponom na 1,4 V, a koštala me nekih 550 kuna. Preporodio sam se kad sam ju ugradio, samo hebi ga svaki gušt košta. Staru sam (pro)dao za 200 kuna da mi ne skuplja prašinu. Nadam se da nećeš morati i ti tako. Sretno.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma novu sam uzeo prije neki dan, idem probat update biosa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

probao , ne radi, mislim da se bios "sukobljava" s nekim programom iz windowsa jer se rusi uvjek na istom mjestu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema ti druge nego da probaš ponovo instalirati windoze. Valjda će onda biti sve u redu. Ne možeš znati dok ne probaš. Šteta, ne mogu se sjetiti nečeg bezbolnijeg. Ako probaš javi molim te da li si uspio. Sretno.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

sad sam probao live cd od ubuntu-a ,isto se srusi malo prije nego sto se trebam logirati, nije do win

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
konjrobot kaže...

sad sam probao live cd od ubuntu-a ,isto se srusi malo prije nego sto se trebam logirati, nije do win

Bojim se da ćeš ipak morati zamjeniti matičnu, ili ga ostaviti na defaultu. Šteta.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

danas sam dobio odgovor od gigabyte-a, uglavnom neki copy-paste sistem, izvadi bateriju od maticne na minutu dvije, a ako i to ne upali, javi se lokalnom distributeru. sta stvarno nitko na forumu nema tu maticnu? vidio sam da ih dosta planira kupiti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

nesto sam otkrio, u cpu-z mi pokazuje multiplier ovisno o opterecenju 6.75 ili 13.5, znaci da je ukljucena opcija cool&quiet.

ako je ja disejblam u biosu onda se on "sukobi" s windows programom cool&quiet (ili driverom), di da ga nadjem da ga iskopcam???

uspio sam ga dic na 3 giga preko dizanja fsb-a, ali tu je jedna caka. u biosu nema nigdje opcije za smanjivanje brzine mem,orija na 667 mhz, pa sam to morao iz easy tunea napravit, a fsb dizat iz biosa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj čim uđeš u bios stisnit CTRL i F1 pa bi ti trebale biti dostupne detaljnije opcije.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

probao sam, nema nista...

trebao bi instaliran windowse ispocetka, samo SP1 i bez ikakvih drivera , samo sto sad nemam vremena, ali ne predajem se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo hrabro, nema predaje. Si probao fleš biosa? Idemo do kraja (điđi miđi do smrti). Samo nemoj flešati iz windoza. Ja sam pet puta flešao iz windowsa i taj peti put je bio koban. Ni dan danas mi nije jasno što se dogodilo, a sve je išlo po pravilu i nakon restarta samo mrak. Hebi ga, to mi se nikad nije desilo dok sam flešao u DOS-u.

16 godina
neaktivan

radiiiiiiii

instalirao sam windows 7- cu . i na njoj sljaka

spu multiplier sam stavio na 15 , cool&quiet iskljucio

CUNO, frajeru danas festa do zore

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da ,prijavio sam se preko e-mail-a , sad vidim da sam vec bio registriran kao Varg, ali neka te ne brine, to sam ja Konj robot

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E jesi me zbunio, al nema veze brzo sam skužio da bi to trebao biti ti a ne neki slučajno ubačeni. Samo neka radi. Idem odma popit jedno pivo u to ime, ajd živio ti meni i naše pile.

16 godina
neaktivan

uglavnom, da rezimiram

MATICNA m52l-s3p         400 kn

proc         7750 BE           550 kn

mem       2 GB ddr2         150 kn

kuciste sa napajanjem       350 kn

stara grafa i hdd i dvd

suma 1350 kn

komp kupljen u vemilu sve sljaka ,sve 5

0 0 hvala 0