ako netko ima ovaj processor molio bih da mi kaže kakav je taj processor i na koliko bih mogao ovaj processor clockati znam da mi nemožeto točno to rač ali nako od prilike.
Na koliko bih mogao overclockati d2c e 4600?
- poruka: 25
- |
- čitano: 4.263
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sa pravim hladnjakom kao što je Schyte zipang moga bi ga clokat za oko 0.4ghz znači ako ti sad radi na 2.40 mogao bi radit na 2.85,a možda i više
ja sam mislio oko 3.0ghz ,ali ni to nije loše i tako dvi jezgre to je sve zajedno 5,7ghz ,ali ipak se takt jezgri nebi smjeo zbrajati.to sada govorim je sam u mnogim trgovinama informatićke opreme primjetio da oni često zbrajaju takt jezgri.
Zapravo kad bi imao ovaj hladnjak koji sam naveo i matičnu koja se dobro clocka kao što su asus i gigabyte a vidim da u potpisu piše da imaš asusovu moga bi ga overclockat na oko 2.95,a sa vodenim hlađenjem na oko 3.30
koja je razlika u vodenom hlađenju i onom obićnom?
S tom matičnom i dobrim hladnjakom bi trebalo ići iznad 3GHz bez problema.
hladnjak je furton 650w extreme.koliko bi moglo sa tim hlađenjem
Obično hlađenje ono je zračno i normalno da slabije hladi od vodenog jer vodeno koristi te neke pumpice i crijeva koja se usmjere direktno u cpu kroz koje prolazi voda koja se razhladi u tim pumpicama i tako bolje hladi evo ti link gdje piše sve o vodenom hlađenju
hvala.a koliko košta takovo jedno slolidno hlađenje?
oko 400kn i još nešto ja sam vidio jednog tipa koji je overclockao svoj procesor pomoću vodenog hlađenja sa 2.4 na 3.8ghz
da to bi bilo moguće sa tim hlađenjem ali to bi mnogo skratilo život vijek processora sa od prilike deset godina na oko par godina.ali ok svako m,ijenja processor otprilike kada ima 3-4 godine jer njemu već prijeti dotrajalost zbog toga je se takvi procesori mislim overclockani koristi za vema zahtjevne radnje.
Moj je isao na 3,3 - 3,4 GHz ...vise ga nisam ni pokusavao,ali mislim da ne bi isao bas preko toga.
A i na stocku se grijao previse.
Probaj pa vidi. Preko 3GHz sigurno mozes
ja sam mislio oko 3.0ghz ,ali ni to nije loše i tako dvi jezgre to je sve zajedno 5,7ghz ,ali ipak se takt jezgri nebi smjeo zbrajati.to sada govorim je sam u mnogim trgovinama informatićke opreme primjetio da oni često zbrajaju takt jezgri.
hladnjak je furton 650w extreme.koliko bi moglo sa tim hlađenjem
hvala.a sorry zbog napajnja
Sa dobrim hladnjakom i kvalitetnom plocom taj proc ide preko 3.2GHz...probaj pa javi
ja iman E4600 i clockan je na 2x 3.0GHz.........
bez dizanja napona..........
sa artic cooling freezer 7 .........
mogao bi on i preko 3.0 ghz.......
ali tada bi trebalo dizat napon....
super je to što znam da može barem do 3.0ghz ali sam pročitao je bruno svoga clockao na 3-3ghz,3-4,ali nije htjeo više
cini mi se da sam na 3360 MHz dosao. Htio bi ja vise,nije u tome stvar ali moja maticna je dosta losa sta se tice OC a i hladenje mi nije nesto. Digao sam ga na stocku pa nisam htio pretjerivati.
Uglavnom - neces znati dok ne probas
bih li ja moga više dignut briziu proca sa ovom mojom matićnom pločom komp je star oko mjesec dana
oko 400kn i još nešto ja sam vidio jednog tipa koji je overclockao svoj procesor pomoću vodenog hlađenja sa 2.4 na 3.8ghz

Bit overclocka?
Minimalno poboljsanje performansi?

aha
ok hvala
E ja bi htio ak neko zna jel ima koji video di se overklola taj procesor e4600 ja bi ga overklolo a ne znam kako, i imam stariji bios mislim 2005.