Kloknem... radi normalno .. .do restarta

poruka: 15
|
čitano: 2.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ola,

Komponente su sljedece:

Foxconn MARS, C2D 6300 2.8 GHz. 4 x 1 GB Corsair DHX i Zalman 9500 AT ....

Kada dignem proc na 3.2, sve radi super, temperature milina .. .sve genijalno .. .komp bez greske radi i danima ako treba ... ali kada ga resetiram ... pocinje se sam resetirati .. .vrati se na defaultne vrijednosti i više neće na 3.2 ... barem neko vrijeme ....

Igrao sa se sa naponom proca ... ne igra ulogu .... memorija uvijek radi na 800 MHz ... ne grije se ništa extra ... a i ima velike spreadere na sebi ... na procu je MX2 pasta i 9500 zalman ... jos jedan vent na kućištu koji vuche sav topli zrak van, oliti, ventilacija je savršena .....

Osim toga, napajanje je isto tako vrhunsko ... Coolermaster CilentMaster Pro 600W ....

Kaj ga Yebe?

Kda sam imao nVidia 650 chipset nikada takvih problema .... uvijek je sve radilo savrseno ... dok nisam skurio ploču blagim pretjerivanjem :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kloknem... radi normalno .. .do restarta
Zekoslavko kaže...

Ola,

Komponente su sljedece:

Foxconn MARS, C2D 6300 2.8 GHz. 4 x 1 GB Corsair DHX i Zalman 9500 AT ....

Kada dignem proc na 3.2, sve radi super, temperature milina .. .sve genijalno .. .komp bez greske radi i danima ako treba ... ali kada ga resetiram ... pocinje se sam resetirati .. .vrati se na defaultne vrijednosti i više neće na 3.2 ... barem neko vrijeme ....

Igrao sa se sa naponom proca ... ne igra ulogu .... memorija uvijek radi na 800 MHz ... ne grije se ništa extra ... a i ima velike spreadere na sebi ... na procu je MX2 pasta i 9500 zalman ... jos jedan vent na kućištu koji vuche sav topli zrak van, oliti, ventilacija je savršena .....

Osim toga, napajanje je isto tako vrhunsko ... Coolermaster CilentMaster Pro 600W ....

Kaj ga Yebe?

Kda sam imao nVidia 650 chipset nikada takvih problema .... uvijek je sve radilo savrseno ... dok nisam skurio ploču blagim pretjerivanjem :D

To je i meni bilo sa drugim procesorom (amd athlon x2), a i dogodilo se jednom članu foruma sa athlonom x2 7750+.

Uglavnom procesor je full stabilan dok je u windowsima, ništa ga neruši, ali kada se ugasi i upali nakon nekog vremena neće se upalit.

Riješenja nema, možeš samo downclockat ili još više oc-at. Neke matične ti nisu stabilne na nekoj frekvenciji fsb-a, recimo stabilna je od 333-400 ,ali od 401-420 nije, pa je na 421 stabilna, samo to je rijetko. Probaj ga na 3,3-3,4 nafrljit, ako je i tamo onda probaj na 3,1-3,0GHz negdje mora biti stabilan.

BTW: bezveze ti je bila kupovina 600W napajanja i tog preskupog zalmana , na takav low end procesor.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Zalmana imam odavno (radi tišine), a kulermastera sam đaba nabavio ... savrseno je tih i modularan, sto mi je jako bitno ....

Možda jest low end, ali ima potencijala i u kombinaciji sa ostalim komponentama radi izuzetno dobro

16 godina
neaktivan

IIIIIIIIIsti problem!

evo konfe:

C2D E 4300 1.8 (200X9)  cooler Igloo 5750 silent

Gigabyte 965p-s3

OCZ 2X2 Gb 800 SLI-ready

Gidabyte 9600 gt Zalman

2 hdd-a

Chieftec 550W

dignem ga na 333X9 i dobijem 3.0, multipl. za rame 2.66 (880). isključim CIA2, EIST i još jednu sad se ne mogu sjetit koju opciju, uglavnom da kao automatski štela brzinu cpu-a kad se ne koristi. radi sve super neko vrijeme i onda se zblesa pa neće ama baš nikakav OC. Problem je u tome što bi morao mijenjati i ploću ako želim novi cpu pa bi dao sve kada bi mogao ovaj OC. net je pun uputa po kojim asam i radio. radio je super OC. voltažu si sam digne na 1.44 i onda mi temp kada ništa ne radim bude 34-37c ovisno koliko je vani vruče, stress testove prodje bez pol muke, a najviše sam ga uspio zagrijat na 43c kad je vani prevruče. takve su mi bile temp sa stock coolerom kada nije bio oc.

prvo sam mijenjao PSU jer je bio modecom 450W. tad sam imao 5 hdda, ss2 i hpru ventova pa reko slabo je napananje, ima tu svega, grafulja guta... nedostaje mi molexa pa ajd reko na chiefa, progutat ću tih 500tinjak kn, treba imat dobro napajanje za ubuduće. onda sam rame mijenjao jer je bilo 4x1 Gb Kingmax 2 na 800 i 2 na 667. 4 pločice, nejednake, jeftine, stare, nestabilne... pa si kupio ove. Šta sad? imam puno bitnijih stvari od kompa pa mi je puno kupiti cpu i mbo a monitor mi je 22' i reza 1680x1050 pa mi je cpu jednostavno slab za cod. fps-ova bude 70ak a zatrzava. radim po cijele dane i volim se navečer napucavat malo sa ekipom a sad me i to hebe. možda negdje griješim, vjerojatno se može napravit da radi pa bi molio sve koji su upućeni da mi daju svoj prijedlog. 

hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A sto ga odmah tako dizes ?!?! Sto se dogadja, ako ga dignes na recimo 2.6 ?!?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probao sam malo po malo i ovo mi je nekak najbolje. bio je na 3.0 skoro pola godine

...evo sad opet super radi na 3.0

tko tu koga hebe!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 19:09 (sizif).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam sličan problem (komp pod moj pc). clocknem ga ja sam 2.8ghz na 3ghz preciznije samo sam digao multiplier (jer je BE) s 14 na 15 i sve mi se normalno računalo boota i sve normalno odvrtim ja Orthos 8 sati i prođe bez greške. i ostavim ga ja upaljenog jer ga večinom nikad ne gasim (po danu igre, internet po noči torrenti) i nakon dva dana nisam na torrentima ništa skidao i ugasim ga ja. sljedeči dan u jutro idem ga ja upaliti kad se on neče bootat. zašto??? i dobro izvadim ja bateriju s matične i nakon par min je vratim i komp mi se boota sam što sam morao ponovo iči u bios i nariktati multiplier. sad me zanima zašto mi se računalo neče bootat ak mi je prošao testove stabilnost čak i kad ga restartam on se boota al kad ga ugasim i ponovo upalim on se ne boota!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

trebas stavit novi bios na plocu i problem rijesen.

16 godina
neaktivan
Sruk kaže...

trebas stavit novi bios na plocu i problem rijesen.

imam najnoviji bios jer kad sam kupaovao taj proc morao sam flashat bios...

15 godina
neaktivan

Ista stvar sa mnom.Imam C2D e4500 i ga-945p-s3(rev3.3) matičnu .Ako ga kloknem iznad 3.0ghz bios se restarta kad sljedeći put restartam komp.

V8
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...evo problem riješen kupnjom nove mbo. c2d e4300 je kao napravljen da radi na 3.0, no gigabyte 965p-s3 to nije mogao podnjeti. kupih asus p5ql-e i sad šljaka kao da nije oc.

...jedno malo pitanjce, da ne otvaram novi topic

dakle, gpu je gigabyte 9600gt zalman

core je 650 a mem 900, temp 38, pod max opterečenjem 50-54c

malo sam se igrao sa oc-om i digao na 720/1000, temp su ostale iste

oc je 10%, koliki je realni rast performansi???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sizif kaže...

...evo problem riješen kupnjom nove mbo. c2d e4300 je kao napravljen da radi na 3.0, no gigabyte 965p-s3 to nije mogao podnjeti. kupih asus p5ql-e i sad šljaka kao da nije oc.

...jedno malo pitanjce, da ne otvaram novi topic

dakle, gpu je gigabyte 9600gt zalman

core je 650 a mem 900, temp 38, pod max opterečenjem 50-54c

malo sam se igrao sa oc-om i digao na 720/1000, temp su ostale iste

oc je 10%, koliki je realni rast performansi???

To ćeš najbolje znati ako sam istestiraš u igrama. Realno, rast performansi ti je nekih 5%, tj. 3 - 7 fps-ova više u igrama.

P.S. You lucky bastardSmijeh. Ja imam također E4300, ali Foxccon P9657AA matičnu i nema te sile koja bi natrala ovu matičnu da izdrži preko 2.5 GHz. Trenutno mi je FSB na 278. Ako ga dignem za samo 1 MHz računalo neće da se upali bez obzira koje voltaže stavim. Bit će da sam udario u FSB Wall i nema mi pomoći. Naravno, ni nadogradnja BIOS-a nije pomogla.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 16:21 (scorpion667).
16 godina
neaktivan

probao sam i ja svakojake nadogradnje biosa na staroj mbo i nije mi pomoglo, najveća fora je što ide i preko 3.0, no onda moram dizati voltažu s čime dižem i temp., a mbo sam kupio zbog tih 3.0 pa ne želim dirati. sada kako je malo zahladilo mi je temp cpu-a u idle 25, a load 38 i prezadovoljan sam. cooler je igloo 5750 za nekih 150kn i ne da me je ugodno iznenadio nego oduševio. P.S. nisam dizao napon cpu-a.

...grafulju neću ni dirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 12:49 (sizif).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

idi pomalo,diži voltažu i izdvoji vise vremena zafrkavajuci se sa tim,jedino tako ces zadovoljiti svoje potrebe

grgo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jednostavno proc nemože podnest, šta bi vam ja...

Orthos je šrot, neprepoznaje 3 jezgre samo dvije od 3. Kažem vam OCCT 3.0 2h LARGE DATA SET, ubije proc u pojam. 

Vrtim onaj test u everestu pol sata bez problema kao i onaj amd-ov test u overdrive-u, neda mi se čekat pa bubnem OCCT 3.0 Large data set. Nakon 1min ga ruši.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice