Kako Overlockati Intel Core 2 Quad

poruka: 53
|
čitano: 6.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo ovako. ja imam Intel Core 2 Quad Q6600 4 x 2,4 GHz

i kako je za neke igre vazna samo frekvencija jezgre pa bi ja pokusao to napraviti. ako itko zna neka mi rece

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za početak pročitaj ovo i ovo .

Ako ćeš imat kakvih problema, napiši.

U 16ercu se nije dobro za.......frkavat xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako Overlockati Intel Core 2 Quad
ovo sta si ti dao je za intel core 2 duo, a ja imam quad
17 godina
neaktivan

isto ti se overcloka duo i quad, ukratko dizes polako fsb (pazi na mem njoj reguliraj mnozitelje da te nebi ona kocila, najbolje stavi 1:1) i provjeravas stabilnost, negdje bi trebo doc do 2,8-3,2ghz bez dizanja napona a onda ces morat dizat napon (ovisi o cpu do kolko ces dogurat). koju mbo imas i koju mem?

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan
Shaq kaže...
ovo sta si ti dao je za intel core 2 duo, a ja imam quad
 bolje se ti primi citanja, a ne clockanja... jos ces si sje*at CPU. nitko od nas nije postao ocerclocker preko noci.
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan

Ja sam svoj q6600 overclocko na 3 Ghz pri naponu od 1.18 ( u windowsima padne na 1.16)

1. moraš imati neki custom pasivno aktivni hladnjak za proc (MORAŠ), stock cooleri su za stock brzine, mislim možeš overclockat i sa njima li temperature nisu prihvatljive.

2.idi u bios i iskljući C1E funkciju i Max cpuid value limit funkciju

3.postavi ratio CMOS setting na 9

4. FSB Frequency 333 (vjerovatno se unosi na keypad)

5. eh da, ako negdje vidiš opciju u stilu CPU ratio control stavi je na manual, da možeš vršiti izmjene po točkama od 2-4.

5.Vcore (napon procesora) stavi na 1.26.

6.Vdroop funkciju stavi na enabled

(nemoj da ti bude auto jer glupi bios obično pusti puno više struje u proc neko što treba, što rezultira osjetno višim temperaturama, kračem vjeku procesora, hebi ga proizvođači idu na sigurno pa je bolje da napon bude veći nego da se ekipi zbog malo lošijeg proca ruši sustav.)

VAŽNO !!!

q6600 ima maksimalni napon od 1.50V, a teperature do Tcase 71C (temp na vrhu čipa), a tjunction 100C (temp pojedine jezgre), ako imaš kvalitetno hlađenje pri sobnoj temperaturi od 22C i overclocku od 3 Ghz i Vcore 1.26V najtoplija jezgra bi ti se trebala idleati na 33-36 stupnjeva a kod maksimalnog loada do 50C  ( naravno ako su sobne tempeature veće i temperature u kompu biti će proporcionalno veće)

savjet ti je da na 3 Ghz staviš Vcore 1.26V, pa kasnije probaš što manji, dog kod je procesor stabilan, što može isprobati pokretanjem programa Prime95 koji sa svakim promjenom napona držiš pokrenut najmanje 4-5 sati.

Za praćenje temperature instaliraj Core temp programčić, a ako imaš 64bit vindovse onda stavi everest (daleko najbolji programčić ali košta.)

eh, znam da je ovo gore jungle od pisanja ali eto.Ako ti temperature kod full loada ne prelaze 65C nemoj se zabrinjavati,naravno u ovim ljetnim mjesecima najljepše je kad su oko 55 ili manje ali eto.Ja imam hebeno hlađenje (fan 250 mm side in take, fan 150 mm fronst in take, fan 2x80 mm out take, + schyte katana2), i sreću sa procom koji radi na tak nisko naponu,pa mi u full loadu ne prelazi 50C čak i kad je u sobi vjerovatno 33, a na sobnoj temeraturi od 22 idlao mi se na 28C.

Za detalje idi na  http://gameandtechreviews.wordpress.com/2007/12/12/q6600-g0-stepping-overclock-guide/

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni su temerature jezgre uvijek oko 50 stupnjeva. je li to normalno ??? ako ne koji da hladnjak stavim.

i jos me nesto zanima.

pogledajte slike. kako da rijesim da mi je procesor opet na 2,4 GHz ??? je li to dobro da sam namistim ili da odnesem pa da mi u servisu namjeste jer ovaj komp imam 8 dana ??? i je li to uopce problem neki jer na drugoj slici se sve cini normalno ???

benko - imam ti 150 GB HDD-a ( stavit cu jos 150 ), 2 GB rama ( jos cu dva stavit ), a maticna mi je Intel Johannesburg DQ35JO

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2008 11:37 (Shaq).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shaq kaže...

1. meni su temerature jezgre uvijek oko 50 stupnjeva. je li to normalno ??? ako ne koji da hladnjak stavim.

i jos me nesto zanima.

pogledajte slike. 2. kako da rijesim da mi je procesor opet na 2,4 GHz ??? je li to dobro da sam namistim ili da odnesem pa da mi u servisu namjeste jer ovaj komp imam 8 dana ??? i je li to uopce problem neki jer na drugoj slici se sve cini normalno ???

benko - imam ti 150 GB HDD-a ( stavit cu jos 150 ), 2 GB rama ( jos cu dva stavit ), a maticna mi je Intel Johannesburg DQ35JO

1. 50 stupnjeva po opterecenjem ili idle ?
 2. iskljuci EIST i C1E u biosu
E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
17 godina
neaktivan

sa tom plocom nema clockanja...

17 godina
neaktivan
r420r kaže...

sa tom plocom nema clockanja...

onda trebam kupiti drugu maticnu ???
a 50 stupnjeva je u idle ( tj. kad samo upalim komp ), a kad ga pomocu programa opteretim ode do 70 stupnjeva
i ne mogu naci C1E
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2008 11:57 (Shaq).
17 godina
neaktivan

da, treba ti nova ploca. intel ploce ne podrzavaju overclock. temperature su jako visoke... novi cooler. nisi napiso KOJI ram imas.

17 godina
neaktivan
a koji cooler da stavim ??? oni cooler sta hladi cijelo kuciste ili onaj za procesor??
rame ti sad ne mogu rec proizvođaca jer nisan doma, ali kad se vratim cu rec
17 godina
neaktivan

za procesor cooler ....

E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za procesor. ima dosta tema o coolerima za procesore na forumu, malo pogledaj, pa javis.

17 godina
neaktivan

koliko sam skuzio iz everesta mem je 667mhz obavezno druga maticna. koju graf imas?

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan
grafa mi je Asus nvidia GeForca 9600 GT 512 MB
17 godina
neaktivan

grafa nije losa, promijeni plocu i oc-aj do neba

17 godina
neaktivan
samo da pitam. koji bi mi cooler preporucili, a da nije cijena visoka i koju maticnu
17 godina
neaktivan
17 godina
Da....preporuči mu pastu za 50kn, za te pare uzme dvije keramike...
17 godina
neaktivan

istina, al ova pasta je odlicna.

17 godina
neaktivan

A kad se ova pasta treba stavljati ???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pogledaj tu. izmedu ostalog zato sam ti i predlozio da uzmes ovu zalmanovu, samo ocistis cpu i sa kisticem naneses tanki sloj na cpu. to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 18:17 (r420r).
17 godina
neaktivan
ma krivo sam ja postavia pitanje. mene zanima svako koliko vremena se pasta treba stavljati ???
17 godina
neaktivan

ako je pasta kvalitetna, ne skidas ju vise... ako je ona jeftina, svakih godinu do dvije. isto tako svaki put kad skidas cooler trebas stavit novu pastu.

17 godina
neaktivan

ok. puno hvala. javit cu vam se kad ovo sve nabavim i kad budem nadograđivao komp za koji mjesec :)

a ovdje neka ne ide lock ako netko ko isto ima ovaj procesor bude imao pitanja pa da ne otvara novu temu ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 18:36 (Shaq).
17 godina
r420r kaže...

istina, al ova pasta je odlicna.

A ova nije? Jel ti uopće znaš o čemu ja pričam?
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 19:05 (Razer).
17 godina
neaktivan

dobro razer... chill... Smijeh kuzim kaj hoces rec, al ako prvi put stavlja termalnu pastu sa zalmanom ce mu bit puno lakse... koristio sam ceramique dosta dugo i za te novec je pre*ebena!

17 godina
neaktivan

Smijesno mi je ovo

Momak hoce da radi OC na Core 2 Quad Procesoru..A za sta ti treba tolika brzina...da neces enkodirati koji video pa ti treba koji Mhz vise.....Da si rekao da hoces da radis OC na (Single Core) pa bi te shvatio ali ovako......Pozz

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
to mi je najvise radi igrica. jer nekim igricama nije vazna ukupna brzina nego brzina 1 CPU-a pa zato.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice