Intel Pentium 4 630 OC

poruka: 24
|
čitano: 7.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

iman navedeni procesor i overclockirao sam ga sa 3.00 na 3.46 GHz

ne ruši se, ali mu temperatura pokatkad skače i do 70 stupnjeva, na internetu piše da je maksimalna 66.6 meni na 70 ništa ne trza niti se ruši, ali se pitam može li toliko visoka temperatura naštetiti procesoru ako se ne buni niti ruši?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Intel Pentium 4 630 OC

visoka temperatura uvijek šteti bilo kojem uređaju

17 godina
neaktivan
igy kaže...

visoka temperatura uvijek šteti bilo kojem uređaju

slažem se bolje ga sada vodi na pregled pa plati 150 kn nego da trebaš kupiti novi komp. 
17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

Mislite da bi ga trebalo bacit na andole i C vitamin?

Ne bih rekao da je tako kritično, pa P4, naročito ti zadnji modeli su dosta dobro grijali.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ja imam taj procesor i nije D630 već D631 na 3.000Mhz radi fabrički ali sa boljim kulerom radi na 3800Mhz bez problema i sa napojnom najmanje 500w, Ubaciš u kučište jedan vent. 12cm da fura zrak van i ide ka zmaj. A TEMPERATURE ŠTO SE TIĆE ... 70 stupnjeva je posljednja dozvoljena granica za Intelov procesor...BOG I HRVATI
Bog i Hrvati
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

ne ruši se, ali mu temperatura pokatkad skače i do 70 stupnjeva, na internetu piše da je maksimalna 66.6 meni na 70 ništa ne trza niti se ruši, ali se pitam može li toliko visoka temperatura naštetiti procesoru ako se ne buni niti ruši?

Zaboravio sam ti reć da pri klokanju smanjiš na ram memoriji ak je na 800Mhz ti je spusti na 667Mhz i taj procesor možese kloknuti na 4000 Mhz ali tu nije stabilan , siguran je na maximum 3800Mhz....
Bog i Hrvati
17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

70 stupnjeva sam uspio postići samo sa occt - om, inače ga ne mogu nagurati preko 65 stupnjeva

evo screenshot nakon occt - a i cpu - z za info o procesoru  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

evo i zumirani screenshot, onaj se slabo vidi

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 23:39 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
               vipter kaže...

Zaboravio sam ti reć da pri klokanju smanjiš na ram memoriji ak je na 800Mhz ti je spusti na 667Mhz i taj procesor možese kloknuti na 4000 Mhz ali tu nije stabilan , siguran je na maximum 3800Mhz....

koji hladnjak koristiš?

ja onaj intelov koji sam dobio uz procesor

17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

To je ovaj procesor:

Intel® Pentium® 4 Processors 630

Processor Specifications:

sSpec Number:SL7Z9
CPU Speed:3 GHz
PCG:04A
Bus Speed:800 MHz
Bus/Core Ratio:15
L2 Cache Size:2 MB
L2 Cache Speed:3 GHz

Package Type:LGA775
Manufacturing Technology:90 nm
Core Stepping:N0
CPUID String:0F43h
Thermal Design Power:84W
Thermal Specification:67.7°C
VID Voltage Range:1.25V-1.388V

Koliko sam shvatio pokretača teme brine što mu ponekad temperatura dođe i do 70 stupnjeva.

Istina da bi trebao malo popravit hlađenje, npr kupit pravi hladnjak a ne koristit Intelov ali taj procesor se dosta grije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 23:46 (Level 1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

doslovno ponekad doduše rijetko i glavno moje pitanje je bilo šteti li mu toliko zagrijavanje?

17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

Istina tvoj procesor nije kao moj, već mu je blizak rođak, moj se na 3800Mhz grije maximalno na 63 stupnja, no nije problem ni tvoje temperatura od povremenih 70 stupnjeva jer silicijum izdrži komotno čak i 130 stupnjeva a da ne crkne na kraće vrijeme,može on tak fercerati pet do šest godina i više no dovoljno samo ga raspali....

Bog i Hrvati

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

doslovno ponekad doduše rijetko i glavno moje pitanje je bilo šteti li mu toliko zagrijavanje?

Ako možeš kupi nešto ovako i možeš prestat razmišljati o temperaturi.
Spustit će se sigurno sa max 70 na 65 i manje, a bit će i tiši.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1030041
17 godina
neaktivan

ja sam mislio uzet gigabyte g - power pro boli me briga koliko zuji da je 100 decibela ja bi izdura

17 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

Tvoj procesor, tvoje rješenje, nemam ništa za dodat osim -  kupi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima li ijedan isplatljiviji od njega, gledao sam ga u bug - u čini se da je itekako isplatljiv

17 godina
neaktivan
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
15 godina
neaktivan
Intel Pentium 4 630 OC

e ljedu moze pomoc ja imam ovakav procesor valjali on za igre ili da uzimam novi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
vipter kaže...

Istina tvoj procesor nije kao moj, već mu je blizak rođak, moj se na 3800Mhz grije maximalno na 63 stupnja, no nije problem ni tvoje temperatura od povremenih 70 stupnjeva jer silicijum izdrži komotno čak i 130 stupnjeva a da ne crkne na kraće vrijeme,može on tak fercerati pet do šest godina i više no dovoljno samo ga raspali....

ti ocito sanjas..sa cim ti opteretis proc da su ti takve temp?skini prime 95 i pokreni torture test... taj proc ce za 5 min izgorit..lol

15 godina
neaktivan
IRebic kaže...

kako si overclockirao procesor s 3.00 na 3.46

15 godina
gdf kaže...

e ljedu moze pomoc ja imam ovakav procesor valjali on za igre ili da uzimam novi?

Uzimaj novi, u današnje vrijeme sa tim starim P4 nemožeš više praktički ništa odigrat...

13 godina
maXonja kaže...
gdf kaže...

Uzimaj novi, u današnje vrijeme sa tim starim P4 nemožeš više praktički ništa odigrat...

dizem staru temu, ali do danas sam mogao igrati sa p4 631 3.6GHz sve igre do BF3, NFS Run. cak sam mogao COD 8 i Crysis 2 bez lagga. Procesor vrijedi svake lipe s obzirom na starost od 5-6 god. {#}

17 godina
1950Killer kaže...
maXonja kaže...
gdf kaže...

dizem staru temu, ali do danas sam mogao igrati sa p4 631 3.6GHz sve igre do BF3, NFS Run. cak sam mogao COD 8 i Crysis 2 bez lagga. Procesor vrijedi svake lipe s obzirom na starost od 5-6 god. {#}

Zašto za boga milog?!??!??! {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
rooswelt1991 kaže...
1950Killer kaže...
maXonja kaže...
gdf kaže...

Zašto za boga milog?!??!??! {#}

jer je proc anticki primjerak {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 19:35 (1950Killer).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice