E ovako......trebam pomoć vas overclockera da clockam svoj E8400.... konfu možete vidjeti sa strane....stvari stoje ovako.....potpuni sam početnik u overclockingu, ali sam pročitao sve one guidove koji su bili u drugim temama.....volio bih da mi pomogne netko tko ima iskustva sa asusovim pločama.....dignuo bih proc koliko ide sa stock coolerom......
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E ovako......trebam pomoć vas overclockera da clockam svoj E8400.... konfu možete vidjeti sa strane....stvari stoje ovako.....potpuni sam početnik u overclockingu, ali sam pročitao sve one guidove koji su bili u drugim temama.....volio bih da mi pomogne netko tko ima iskustva sa asusovim pločama.....dignuo bih proc koliko ide sa stock coolerom......
Ne znam zbog cega radis OC takvog proca...on moze iskoristiti grafu,ima 3GHz(ne treba ti vise,zasad)...ovo govorim jer si pocetnik i vidim da ne znas sta radis,bolje da se ostavis tog OC jer nije potreban zasad,..jedino ako mijenjas procesor cesce onda uradi OC i iskoristi proc koliko moze.
Zanima me koliko bi dobio na performansama kad bih ga clocknuo......ne mijenjam često proc......mislim ga kasnije zamjeniti quadom kad bude to stvarno potrebno.......a i htio bih se naučiti overclockirati jer bih vjerojatno za godinu dana mijenjao grafu, a onda će OC biti potreban kako bih je mogao iskoristiti do kraja....
Ajde ljudi.....barem vas je dosta overclockera.....nek mi netko odgovori na gore postavljena pitanja....
To je 45nm procesor i nema problema sa OC-om. Imamo sličnu ploču pa odmah mogu reći da je to super ploča za OC. Odi u BIOS i digni za 30-ak MHZ FSB i memory clock stavi na AUTO i voltažu isto na auto. Pod CPu settings isključi C1E i EIST ako ga imaš i digni multipiler (množitelj) na 9 i onda odi u Windowse i skini OCCT instaliraj ga i na oko 30-ak minuta provjeri stabilnost