Coolermaster V8

poruka: 25
|
čitano: 4.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Coolermaster V8

Imam Na Amd 7750 BE koji radi na 3.1 imam Coolermaster V8 i temp je 48°C ide i do 55°C kako je to moguce ? a i grije se dosta :S

N-zeyac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Coolermaster V8

Overclockao ?

Krivo stavio cooler ?

Količina i vrsta termalne paste ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Coolermaster V8

ma ne cooler je dobro stavljen al se grije ko lud jbg ja i frend smo se mjenjali na neko vrijeme ja sam njemu posudio svoj Coolermaster TX3 s 2 ventilatora i na njemu mi je temp bila oko 35°C a ovdje na njegovom tj od frenda na v8-mici je na 50 eo sad je palo na 42 jer sam kom stavio sad iz kucista na stol.

N-zeyac
17 godina
VEHT kaže...

ma ne cooler je dobro stavljen al se grije ko lud jbg ja i frend smo se mjenjali na neko vrijeme ja sam njemu posudio svoj Coolermaster TX3 s 2 ventilatora i na njemu mi je temp bila oko 35°C a ovdje na njegovom tj od frenda na v8-mici je na 50 eo sad je palo na 42 jer sam kom stavio sad iz kucista na stol.

Jel imaš još ventilatora u kućištu?

A i vruće je pa uzmi u obzir toplinu zraka koja više nije 20C nego osjetno viša.

Sada imam manje temp. nego jučer jer sam komp evo upravo upalio.

GPU - 35C

CPU - 35 (20C jezgre)

No jučer po noći su bile:

GPU - 46C

CPU - 40C (29C jezgre)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 14:13 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Coolermaster V8

Ljudi help pls.!

Danas stavio V8 i vidi vraga gore mi temp. nego sa zalmanom 9500.

na 2.4 idle 47-50 load 66

oc da ne govorim...3.6 ode preko 80

čitao sam milju testova i pri svim frek. meni pokazuje cca 20 ° više

Vadio sam ga 3 puta, pasta je coolermasterova. Stavljao sam više pa skidao, pa tanji sloj...opet loše

Jednom mi se restarta i na defaultnoj frek. temp. dođe do 77 wtf.

Instalirao sam ga tako da ispuhuje prema van na drugi vent koji izbacuje toplinu van...

konfiguracija q6600 G0, ABIT ix38 quad gt, kandalf big tower 3 -4 fana, 580 W hiper, 3 hdd-a ati 3720 x2...

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mako kaže...

Ljudi help pls.!

Danas stavio V8 i vidi vraga gore mi temp. nego sa zalmanom 9500.

na 2.4 idle 47-50 load 66

oc da ne govorim...3.6 ode preko 80

čitao sam milju testova i pri svim frek. meni pokazuje cca 20 ° više

Vadio sam ga 3 puta, pasta je coolermasterova. Stavljao sam više pa skidao, pa tanji sloj...opet loše

Jednom mi se restarta i na defaultnoj frek. temp. dođe do 77 wtf.

Instalirao sam ga tako da ispuhuje prema van na drugi vent koji izbacuje toplinu van...

konfiguracija q6600 G0, ABIT ix38 quad gt, kandalf big tower 3 -4 fana, 580 W hiper, 3 hdd-a ati 3720 x2...

Kakva je temperatura okoline? 3870X2 se grije ko luda inače, a i q6600 nije procesor za veliki oc. ipak tebe nesto tu zeza jer je nenormalno da na stocku budu tolike temperature, meni sa masivnim oc-om nije kao u tebe na stocku, ali dobro e8400 je daleko hladnij i stedljivij procesor. naguram 4ghz bez vecih problema sto je odlicno.

BTW popuni Moj PC rubriku

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 16:18 (Weky).
15 godina

hmm, u necemu je problem , jesi li pogledao jel ti pasta uredno stoji i jel ti sve leglo , btw moze bit da je problem u neprozracnom kucistu , mozes imat cooler jebe n koliko hoces ali ako on usisava zrak od 50c onda nemoze hladit. edit: vidim da si sredivao pastu par puta  , koliko tocno ventova i koje kuciste imas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 16:17 (athlon64).
17 godina
neaktivan
Coolermaster V8

e ljudi našao sam u čem je prob. neravan proc...malo ga brus papirom i temp. pale za 10 °...još cu u pon. malo finijim papirom da ga poliram jer vidim da na 2 jezgre imam 4° vecu temp. sad mi na oc 3.6 dođe do 73 na 2 jezgre a druge 2 na 69. sve sam pogledao na netu za te proc. dok nisam dosao do glancanja procesora :)

BTW kućište je prozračno, kandalf big tower, 120 mm fan izbacuje 120 mm fan ubacuje, jedan 80 mm izbacuje sa hdd-a još 1 80 mm sam stavio na v8 rebro ali nema bas ucinka pa ga mozda stavim na hladnjak maticne ploče jer mi pwm temp. nisu bas dobre.

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coolermaster V8

Pozdrav svima.. Naletio mi je jedan cooler za procesor - Cooler Master V8, pa razmisljam da ga kupim... Ono sto me interesuje je to da li se isplati nadogradnja na takav cooler i koliko je taj cooler bolji od mog trenutnog coolera - Cooler Master Hyper 212+   ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Coolermaster V8

to je dosta skup cooler a nije baš nešto...drži se ti svog 212

My way
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 21:36 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

to je dosta skup cooler a nije baš nešto...drži se ti svog 212

Ok, hvala na odgovoru. Nego, koliko je bolji od mog coolera?

15 godina
Coolermaster V8

Ja ga imam i meni je ok ,uzeo sam ga vise zbog atraktivnog izgleda a i proc mi je na 3.4ghz lagano clockan tak da mi i nisu uopce velike temp!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ja ga imam i meni je ok ,uzeo sam ga vise zbog atraktivnog izgleda a i proc mi je na 3.4ghz lagano clockan tak da mi i nisu uopce velike temp!

Ja sa svojim Hyperom 212+ drzim proc na 3.8GHz, temp su max 50°.. Ali, ne znam koliko bih nizu temperaturu dobio kupnjom V8-ce (valjda bih dobio nizu {#}), jer je skuplji od mog sadasnjeg coolera 

15 godina
Coolermaster V8

Vjerojatno bi dobio nesto nizu temperaturu,no pitanje je dali se za par °C nižu temp isplati ulagati u V8!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Vjerojatno bi dobio nesto nizu temperaturu,no pitanje je dali se za par °C nižu temp isplati ulagati u V8!

Naravno da ne.

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan
Coolermaster V8

Ja imam V6 GT i Phenom 965 BE , drži se na 24-27 stupnjeva u idle-u na 800 okretaja ventilatora....u HAF 922 kućištu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 21:57 (Iwo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...
Haf932 kaže...

Ja sa svojim Hyperom 212+ drzim proc na 3.8GHz, temp su max 50°.. Ali, ne znam koliko bih nizu temperaturu dobio kupnjom V8-ce (valjda bih dobio nizu {#}), jer je skuplji od mog sadasnjeg coolera 

Dobio bi nižu temperaturu nekih 3 do max 4C po mojoj procjeni, te duplo više buke !! Jel ti to šta predstavlja u životu, procjeni sam. Inače, jači haldnjaci prave osjetnu razliku nad jeftinijima tek kod izrazito agresivnih OC postavki, gdje dolazi do izražaja termalni kapacitet kojeg mogu raspršiti. U prijevodu, tek recimo na 1.55V sa 4.0Ghz+ kod tvog Phenoma, bi se osjetila veća razlika i tvoj Hyper bi počeo gubiti dah, te bi teško bi zadržao CPU u dozvoljenim parametrima termalnim, dok bi skupi i jači hladnjaci kao što je V8 zadržali Phenoma u dozvoljenim okvirima. Zaključak, ako nisi extremni clocker, netreba ti vrhunski hladnjak jel ništa ti nedobivaš s time što ti je cpu na 50C, a sa jačim na 46C ( to nemjenja ništa na vjeku procesora što krajnji korisnik može osjetiti ).

14 godina
Iwo kaže...

Ja imam V6 GT i Phenom 965 BE , drži se na 24-27 stupnjeva u idle-u na 800 okretaja ventilatora....u HAF 922 kućištu...

Milijun puta naglašeno, idle temperatura je potpuno nebitan podatak. Jel osim ako nemaš uopće hladnjak ( a i to sam testirao sa dual core procesorom gdje bez coolera potpuno, radi bez frke u idle modu ), svi su procesori daleko ispod maximuma, tako da je idle temperatura potpuno nebitna informacija i ništa negovori.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 20:57 (itomic009).
15 godina
itomic009 kaže...

Dobio bi nižu temperaturu nekih 3 do max 4C po mojoj procjeni, te duplo više buke !! Jel ti to šta predstavlja u životu, procjeni sam.

Da ,dobio bi nesto nize temp ali ovo u vezi buke se nebi s tobom slozio.Brzinu venta mozes regulirati od 800 do 2000RPM-a (1800RPM-a po specifikacijama ),ja ga drzim na 1500RPM-a i pored svih ventova u kucistu a pogotovo od grafe uopce necujem vent od V8.

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Coolermaster V8

Cooler je crap.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Haf932 kaže...

Ne budi tako siguran. Jer nije dobio nesto dobre ocjene na testovima.

BF3 nick: herdjuro
15 godina
neaktivan
Coolermaster V8

Kupio sam danas CoolerMaster V8...

1. Kada pokrenem neki stability test, npr. IntelBurnTest, temperature procesora na 3.8GHz ne ide iznad 47°C, ali vent na cooleru ne prelazi 1083RPM.. Znaci, pri testu i u idleu, vent na cooleru se vrti na 1080-1082-1083RPM. Da li bi trebao da ide na vise RPM pri testiranju? 

2. Koliko da stegnem vijke koji drze cooler na maticnoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Coolermaster V8

Ventilator na V8 reguliras na potenciometru od 800 do 1800rpm-a, ja svojeg drzim na 1600rpm.

Na slici sam ti ga zaokruzio .

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pa zašto bi se vrtio više i stvarao buku kad je CPU na 47C što je odličnu pri full loadu!! On se automatski vrti srazmjerno zagrijavanju, ali ti uvjek ako želiš možeiš i ručno podešavat kad da se vrti i koliko.

16 godina
neaktivan

kuler je dobar, ali danas ima puno boljih (pogotovo za tu cijenu). Performanse su mu bolje (kao što neko gore reče) kad je sustav oc-an jer može disipirati brdo topline.

Po mojem iskustvu, glavna zamjerka mu je što ima vertikalne i horizontalne limove koji smanjuju protok zraka i moraš imati opaki ventilator da gura zrak. + ako kućište nema filtere za prašinu, onda se vrlo lako na njemu nagomila prašina (upravo zbog premalog razmaka među tim limićima).

Sve gledam da svojemu ubacim onaj novi vent od noctue sa opakim potiskom.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice