Imam d14, u kucistu jako tesko da ce moc odvrtit neki stress test preko 1.4V a da mu temp ostanu ispod 80 stupnjeva , ali ti testovi ionako daju prevelike temperature koje nije moguce dostici u normalnom radu pa je sigurno moguce da d14 drzi load na 1.425V cak i 1.5V... ali ne i stress test tipa prime, occt itd...
sad je sve na korisniku... osobno smatram da za 24/7 netreba ici preko 1.4V pa makar proc radio par stotina MHz manje....
evo ovdje sam testirao D14 na 980x, ali sistem je bio vani... isto drzi 1.45V ali to je sve previse kad se ubaci u kutiju, pogotovo po ljeti...
inace sta noctua ne ohladi nece moc ni bilo koji drugi zracni cooler.... evo ode mi je drzala 1.7V za validaciju naravno na 5.7GHz...
Ok, sa tim se mogu složit.
A slijedeći tjedan si uzimam za po doma 2500K pa ću se i na svom primjerku malo poigrati sa OCom i D14.
ja sam probao na 4.8 i voltaza na auto i ne predje 81c a voltazu maticna digne do 1.440v i to je max temp sa prime 95 20ak min,po tome onda nije taj moj toliko los.Znam da je voltazu bolje rucno,samo sam probao