CNPS10X,mugen 2 ili katana 3

poruka: 121
|
čitano: 17.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ja sam mugena2 imao okrenutog prema straznjem Ispusnom ventu, jedino tako sam uspio stavit svoje vipere u sekundarne utore
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: CNPS10X,mugen 2 ili katana 3
athlon64 kaže...

http://i46.tinypic.com/2m4oswz.jpg  a jeli ikome palo napamet ovako okrenut mugena , onda bi sva memorija trebala stat ?

Nije mugen okrenut nego je stavio ventilator na drugo mjesto...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina

sekundarne utore , na koje mislis , one koje su blize njemu ? vazno mi je da mi se sva 4 slota na extremu 3 mogu popunit visokohladnjackom memorijom i to da ventove stavim na nju , dakle da uopce ne izlazi nad utore za memoriju , dali je to ikako moguce napravit ikakvim polozajem mugena , kao npr na slici gore , sto se tice toga da je premjestio samo vent , istina alli ja sam ga za pocetak namjeravao vodoravno prema gore a kasnije prema potrebi okrenut , u pocetku ce stat ovako : http://www.overclock.net/attachments/air-cooling/115201d1247147068-scythe-mugen-2-information-center-club-dscf0017-201.jpg

17 godina
athlon64 kaže...

http://i46.tinypic.com/2m4oswz.jpg  a jeli ikome palo napamet ovako okrenut mugena , onda bi sva memorija trebala stat ?

Pa to je sve do odluke korisnika na koju će stranu staviti ventilator, mada sam u jednom reviewu pročitao da ventilator postavljen na bočnu stranu hladnjaka u ovom slučaju postiže 2C manje temperature. Mjerili su temperature procesora kada je bio ventilator na boku i ispod i preporučili su ako je to moguće da se stavlja na bok, u ostalim slučajevima na druge strane.

Radio, ne radio, svira radio!
15 godina

ma ne zanima me to nego dali postoji ikoji nacin da se cooler okrene tako da moze u sva 4 slota stat memorija s visokim hladnjacima i ventilatorom , dakle to mi treba pogledat neko tko ima mugena, btw dali je udaljenost socketa i memorijskih utora ns vim pločama univerzalna tj ista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

ma ne zanima me to nego dali postoji ikoji nacin da se cooler okrene tako da moze u sva 4 slota stat memorija s visokim hladnjacima i ventilatorom , dakle to mi treba pogledat neko tko ima mugena, btw dali je udaljenost socketa i memorijskih utora ns vim pločama univerzalna tj ista.

Udaljenost socketa i memorijskih utora nije univerzalna. Ja imam Biostarovu ploču i ista je oko 1,5 cm uža od prijašnje MSI P45 NEO2-FR. Na Biostarku sam stavio Mugena 2 Rev. B, a ventilator je iznad memorije ali opet mogu statit sve 4 memorijska sticka, mada ja imama 2x2GB i stavio sam ih u udaljenije utore.

Ako planiraš stavljati na neku pluču za AMD procesore samo se može ovako montirati (okomito) jer su takvi rasporedi rupica za backplate i nosača hladnjaka.

Edit:

Imam G.Skill 2x2GB sa nižim heatsprederima tako da mi to nije problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 21:01 (boxer).
15 godina

ploča ce bit asrock 890 gx extreme 3 i pari mi se da su prilicno prilicno blizu utori i socket , cekaj oces rec da  se na am3 socket nemoze ovako monitrat mugen http://www.overclock.net/attachments/air-cooling/115201d1247147068-scythe-mugen-2-information-center-club-dscf0017-201.jpg  jesi 100% siguran ?

17 godina

Ta ploča koju si dao za primjer mi sliči na ploču za CoreI7 procesore i nosači hladnjaka od Mugena 2 za takve ploče se razlikuju od onih za AMD ploče.

Pogledaj raspored rupa za ASROCK ploču i mislim da će ti sve biti jasno. Ne mogu baš reći da sam baš 100% siguran za AM3 ploče, ali ovaj moj Rev. B se nije mogao drugačije instalirati na AM2+ ploču nego okomito.

Evo ti review pa pročitaj malo.

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-mugen-2_4.html

Ali ovo je mislim za prvu verziju Mugena 2

A evo kako sam ja to morao namontirati.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/problem-bukom-cpu-ventilatora/57600.aspx?page=1&jumpto=1116102&sort=asc&view=flat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dakle tebi se nemoze montirat drukcije od ovoga , fuck  , to mi za promjenu nije drago , u k ovaj mugen ima 10000 mana , a koju ti ploču imas pa cu ja nac kolika je razlika u udaljenosti socketa i meme kod asrocka i nje , btw kad bi mu sad vent stavio na donju stranu , dali bi ti bilo mjesta da ti u sva 4 utora stane bilo kakva memorija?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 21:23 (athlon64).
17 godina
athlon64 kaže...

dakle tebi se nemoze montirat drukcije od ovoga , fuck  , to mi za promjenu nije drago , u k ovaj mugen ima 10000 mana , a koju ti ploču imas pa cu ja nac kolika je razlika u udaljenosti socketa i meme kod asrocka i nje , btw kad bi mu sad vent stavio na donju stranu , dali bi ti bilo mjesta da ti u sva 4 utora stane bilo kakva memorija?

Pa malo detaljnije čitaj moj post. Stavio sam ti zadnji link na moju temu gdje sam kupio i ugradio Mugen 2 Rev. B. tu imaš slike montaže, rama i ploče i kako sve to stoji.

Ploča je Biostar 790GXBE. Ja mogu popuniti sve memorijske utore jer imam manje heatspredere, a kad bi stavio ventilator da puše sa donje strane mogao bi staviti i ostale memorije koje imaju više heatspredere.

15 godina

ma sad sam t gledao post , cak i kad bi dole stavio vent nema sanse da bi sve slotove mogo popunit memorijom s ventilatorom i hladnjacima, mislim da cu ipak morat potrazit nesto drugo , ovo je bolesno veliko , a sta je sa onom scythe ysayom , ona nije tako velika , a i onaj h50 mi e super ali sranj_je hladi pa ni on nije opcija , ahh jbt.

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Da al ovdije se nameče jedan drugi problem, naime problem je što takva pozicija blokira prvi PCI-e utor ako se na tu stranu stavi vent, To je OK jo ako matična ima dva PCI-E utora sa punom 16X porpusnošću, no ako imaš čipset koji ima punu propusnost samo na prvom PCI-e utoru onda moraž žrtvovati preformanse Grafičke kartice.

I'll be back
15 godina

jbt pa vise i ovaj mugen , pun mi ga je k , pun je mana , smeta ovome smeta onome, pa kako ga onda ima toliko ljudi , btw sta je sa coollermaster v8 i v6gt , zasto njih niko ne spominje?

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

jbt pa vise i ovaj mugen , pun mi ga je k , pun je mana , smeta ovome smeta onome, pa kako ga onda ima toliko ljudi , btw sta je sa coollermaster v8 i v6gt , zasto njih niko ne spominje?

Skupi su.. 500Kn+

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 11:08 (FiCo_Ri).
15 godina

ah da , sad sam vidio , btw u vezi ovoga termalrighta venomus x , on je malo skup , ali ako bi ga uspio nabavit , to bi definitivo dobro hladilo i ako ga okrenem prema gore nebi smetalo memoriji ??

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ah da , sad sam vidio , btw u vezi ovoga termalrighta venomus x , on je malo skup , ali ako bi ga uspio nabavit , to bi definitivo dobro hladilo i ako ga okrenem prema gore nebi smetalo memoriji ??

Pitaj smrada, on ga je nedavno kupio..

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
15 godina

ma okej , uzet cu ja na kraju zalmana pa sam miran, on bar ne smeta nicemu.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

venomousX od termalrighta ti nesmeta nicemu ni kad se stavi na njega dva vent u push/pull varijanti....

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
athlon64 kaže...

venomousX od termalrighta ti nesmeta nicemu ni kad se stavi na njega dva vent u push/pull varijanti....

jel ima to u Zagrebu negdje za kupiti

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ali onda dosta slabije hladi, najbolje ti je lijevo ili desno.

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
15 godina
neaktivan

Zašto ne baciš oko malo na Armageddona? po meni je bolji od venomousa x.

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Ako ima ventove straga i na vrhu kućišta(kao na toj slici) onda praktički nema veze kako je okrenut.
I dodatni vent na njemu nije toliko potreban.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 12:04 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Po tebi možda je, inače nije.

Sadašnja hijerarhija CPU coolera do nekakvih 1000kn

H70>DH14>SuperMega>VenomousX>Megahalems/Megashadow>Armageddon>H50

15 godina
neaktivan
franky kaže...
Plahi kaže...

Po tebi možda je, inače nije.

Sadašnja hijerarhija CPU coolera do nekakvih 1000kn

H70>DH14>SuperMega>VenomousX>Megahalems/Megashadow>Armageddon>H50

Gdje si ti vidio da je H70 bolji od NH-D14? I da je Megahelem jači od Armageddona?

17 godina
Penryn kaže...
Plahi kaže...

Ako ima ventove straga i na vrhu kućišta(kao na toj slici) onda praktički nema veze kako je okrenut.
I dodatni vent na njemu nije toliko potreban.

Ako ima na vrhu kućišta onda neće slabije nego bolje hladit jer vrući zrak ide prema gore, a većina nas ga tjera da ide u stranu.

No jedini problem kod tog setup-a je grafička kartica jer bude preblizu ventilatoru pa on nema zraka, a uostalom uvlači vrući zrak od nje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina

a ako kupim gskill ripjawse oni ce stat pod mugena ??? samo me strah jer sam cua da neki amd procesori imaju problema kod rada s ripjawsima jer da cu ovi optimizirani za rad s amd platformama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

a ako kupim gskill ripjawse oni ce stat pod mugena ??? samo me strah jer sam cua da neki amd procesori imaju problema kod rada s ripjawsima jer da cu ovi optimizirani za rad s amd platformama?

U slučaju da budeš imao nekih problema sa nekompatibilnosti memorije ili sl. obrati se G.Skill-u. Imaju forum i veoma su susretljivi po pitanju savjeta i pomoći. Meni su pomogli kada sam imao nekih problema. Ovo ti govorim čisto informativno. 

15 godina
neaktivan

ti se jos uvijek patis sa ovim coolerima xD

pa daj se odluci mugan ili performa to ti je maltene ista stvar ... performa je manja dosta pa ti vjerovatno nece smetat...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

athlon64 - ti se moraš sam sa sobom odlučit što hoćeš. Malo ovo, malo ono. Teroriziraš cijeli forum s 300 tema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ma da znam,, previse kompliciram, uzet cu preformu , odlucio sam se , u ponediljak narucujem djelove tako da stize nova konfa.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice