Clockiranje E8400 zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 1.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Clockiranje E8400 i Battlefield 3

Pozdrav,

pošto je Battlefield 3 na putu, a konfa je vidla i bolje dane odlučio sam za početak OC procesora.

Uzeo sam Xigmatek Aegir SD128264 (košta 379 kn, al neka akcija pa ga dobio za 319 kn). E sad pošto nisam baš najbolje upućen u OC svijet, hladnjak sam kupio na blef, odnosno došao u Links i rekao da mi preporuče neki dobar cooler za taj proc i da odgovara na novije generacije jer mislim u bližoj budućnosti promijeniti konfiguraciju.

Vidim da ovdje ima iskusnih overclockera pa vas molim za mišljenje dal je ovaj hladnjak ok ili da ga mijenjam za nešt drugo jer je još u kutiji.

Drugo pitanje je koliko se ovaj procesor da clockirati, znači nije mi bitno da rušim rekorde nego onak da radi stabilno full time i dal bude igriv Battlefield donekle barem na minimalnim detaljima.

Računalo mi koristi uglavnom za rad (Photoshop, InDesign... i Battlefield 2 {#}) za to je bila do sad i više nego dovoljna ova konfiguracija.

Ostale komponente su: neka DFI matična, Chieftec 550 W napajanje, ATI Radeon 4870 grafička sa 512 MB memorije i 4 GB rama.

Tnx!

Commodore 64 OC ~ 67, TV RIZ 15 cm upgrade to 15,5 cm - color
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 13:15 (Štefek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Clockiranje E8400 i Battlefield 3

Nitko ti ne može reći koliko će se neki procesor dati clockati. To ovisi o samom primjerku procesora, o matičnoj ploči, o čipsetu matične, o radnoj memoriji koju koristiš, o starosti računala (koliko je procesor "naviknuo" raditi na određenom taktu) i još puno drugih čimbenika.

Hladnjak koji si kupio je dobar, vidiš da vrijedi više od pola vrijednosti tog procesora.

Nauči prvo teoriju OC-anja pa se tek onda primi posla. Očekuj barem nekih 3,5 GHz clock, uz malo sreće, znanja i strpljenja možda i 4 GHz.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice