Zanimaju me iskustva vlasnika ovog kulera, prelazim s freezer-a 7 pro na typhoon, mislim q6600 drzat na 1.525v pa mi je freezer malko preslab za takvu akrobaciju...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nisi ograničen visinom (vent na bočnoj stranici) za te novce radije uzmi Scythe Mugen 2!
Ne znam kako bi hladio na toj voltazi (ipak mi se cini previse), ali meni Q6600 B3 (onaj "zloglasni" koji se jako grije) hladi sasvim dobro.
Moj proc je na 3.2 (8 x 400), a volaza po CPU-Z je 1,336 iako je u BIOS-u stavljeno na 1,375 (ne sjecam se koje je ocitanje voltaze BIOS-a kao takvog).
Koje su temperature je jako tesko reci jer svaki program svoju politiku vodi i savaki drugacije pokazuje.
Npr. real temp trenutno pokazuje 30/32/25/25 po jezgri sto je debelo prenisko mislim, ali on ionako mjeri zapravo udaljenost of TJ Max koji je kod mene podesen na 85.
Uglavnom, s gore navedenim procom i postavkama udaljenost od TJ Max je (napominjem udaljenost od TJ Max, ne temperature):
- idlanje u Windowsima -> 55 do 60 'C od TJ Max ovisno o jezgri
- masakriranje pod Prime95 -> 30 do 35 'C od TJ Max ovisno o jezgi
Dakle, ukoliko su ocitanja odaljenosti RealTempa sto se tice udaljenosti od TJ Max dobra (a trebalo bi) dosta ga dobro drzi od opasne zone cak i pod Prime95, a da ne govorim za normalno koristenje
Cini mi se da je typhoon vx malko slabiji od ultre, a poliranjem bi i to rijesio, ipak ima 6 heatpipe-ova naspram freezer-ovih 3 pa mislim da bi trebao skinut nekih 6-8c dolje... dobit cu ga u zamjeni, tako da ne idem na mugen 2...
Rino na kojoj ti voltazi imas q6600, i koliko ti je u load-u temp?
Cini mi se da je typhoon vx malko slabiji od ultre, a poliranjem bi i to rijesio,
postoji li clip za taj hladnjak da ga mogu stavit na lga1366??
nabavio sam i7 plocu i proc a imam samo vx hladnjak doma pa me zanima da li mogu nesto napravit po tom pitanju ili mi preostaje nabavka novog coolera?
Kolko sam skužio ovako na brzaka ja mislim da trebaš dodatno kupit taj jedan dio.
p.s. proguglaj si još malo, ja sada nemam vremena..
Pozdrav