Asrock P67 Fatal1ty Professional problem

poruka: 6
|
čitano: 1.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Bok ljudi. Imam problem kod oc-anja.

Kad oc-am pc, pali se dvaput. Prvi put pokrenu se ventilatori na par sekundi (ne dođe do post-a), zatim se ugasi na par sekundi i onda se pokrene. Čitao sam malo da to ima veze sa Internal PPL overvoltage i Spred Spectrum, ali kod mene ne pomaže. Ali kada se pokrene radi bez problema.

Isto tako, kada pc uđe u sleep mode, ne mogu ga više dignuti, već moram očistiti CMOS i tek onda se upali. (dr debug pokazuje E1)

UEFI verzija 1.60

Intel i5 2500K

CM Hyper 412s

Corsair Vengeance 8gb (1600mhz)

Postavke u UEFI-ju nakon oc-a:

CPU Ratio Setting 45

Internal PLL Overvoltage Disabled

Turbo Boost Power Limit (short 200, long 200)

Spread Spectrum Disabled

CPU Core Voltage (ostavio sam Auto za početak)

CPU Load-Line Calibartion Level 4

C3, C6 i to sam ostavio Enabled

Ostalo je default.

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 8:38 (Soapy).

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Re: Asrock P67 Fatal1ty Professional problem

OC ti nije stabilan, zato ti se ploča dva puta pokreće (Intel feauture).

Sleep problem je najčešće vezan sa OS-om i driverima za chipset (+OC koji je nestabilan).

Nemam Intela, ali znam da sam na AMD-u imao isti problem sa sleepom, te sam skinuo zadnji chipset driver

sa njihove stranice i riješio problem.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina

Updateao sam chipset driver ali i dalje se ne budi iz sleepa nego moram očistiti CMOS da ga dignem. (bez oc-a sleep radi) Driver skinut s ove stranice: http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Chipsets&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%C2%AE+Chipset+Software+Installation+Utility&ProdId=816&LineId=1090&FamilyId=40

Što se tiče bootanja, čak i nakon najmanjeg oc-a pc se boota dvaput (prvi put bez posta). Može savjet što sve da promjenim da bi dobio stabilnost (u prvom postu ima što sam sve mjenjao za sada). U windowsima radi normalno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 16:50 (Soapy).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dao sam ti linkove za YT.

Morat ćeš početi čitati tutorijale o OC-u, to za tebe ja i nitko drugi ne može napraviti.

Ako ti je to preteško (ili si prelijen za to), morat ćeš odustati od OC-a i baviti se recimo vrtlarstvom.

Ako te muči engleski jezik, posluži se google translateom, koliko-toliko je točan. Dovoljno dobro prevede da ti sve bude jasnije.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina

Citao sam tutoriale i riktao po njima. Svi vise manje kod asrock p67 spominju da treba disableati spread spectrum i internal ppl overvoltage (ako nije visok takt). Isto tako turbo boost power sam stavio na manual. Sto se tice napona, citao sam da ako ostavim na auto da mbo doda cak malo previse napona, tako da to nebi smio biti problem sto se tice stabilnosti.
Sto se tice ovih problema trazio sam malo po googleu i vecina spominje da su povezani sa ppl overvoltage i spread spectrum, ali kod mene ocito nije slucaj. Neki cak kazu da je to normalno za asus ploce, da bootaju dva puta, isto kao i kod mene, prvi bez posta, samo ventilatori.
Za sleep mode dosta ih govori da je to problem kod p67 chipseta (bug), neki su rjesili problem sa flashanjem biosa, neki ne. Ja jos nisam flashao, ali vjerovatno budem pa kazem jel pomaze.

Što se tiče engleskog, tu nema ni najmanjeg problema, švapski je taj koji me hebe :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 21:13 (Soapy).
14 godina

Mali update. Ostavio sam sve na default osim CPU Ratio Setting (45), Turbo Boost Power Limit (230, 230) i napon stavio na offset (+0.015, 1.256V bude) i uspio bootati iz prve. Trenutno vrtim prime95 2 sata bez errora. Jedino sleep problem nisam uspio rješiti. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:36 (Soapy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice