Danas sam kupio navedenu karticu i sada bih je htjeo overclockati...Sad pitanje je dali netko ima navedenu graficku i da li zna koliki je njezin maximum sa stock coolerm?Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Idi polako dizati taktove i prati temperature usput.
Ja na svojoj HD5770 mogu dignuti bez problema takt sa 850 na 920, a to su prakticki iste kartice.
Ja sam sa HD 5770 mogao dignuti na 970MHz bez problema sa malim dizanjem voltaze i fanom na 50 posto radila je stabilno ;D
IDLE Temperatura joj je (bez OC-a) 47 ° C,a a Load temperatura je od 50 ° C - 60 ° C
Ja sam sa HD 5770 mogao dignuti na 970MHz bez problema sa malim dizanjem voltaze i fanom na 50 posto radila je stabilno ;D
A ti si imao neku nereferentnu verziju, ja imam stock =P
Sad sam napravio Auto-Tune u AMD Overdrive-u i OC mi je karticu (XFX 6770) GPU 850@950, MEM 1200@1435
Interesira me da li da ostavim to kako je Auto-Tune odradio, jel to pouzdano?
Ili da sam napravim neki OC (sa npr. MSI afterburner)?
Kako vam se cini taj OC za tu karticu, OK ili bi mogla i vise?
THX
BTW: oni koji imaju HD5770 mogu se takodjer javiti
Sad sam napravio Auto-Tune u AMD Overdrive-u i OC mi je karticu (XFX 6770) GPU 850@950, MEM 1200@1435
Interesira me da li da ostavim to kako je Auto-Tune odradio, jel to pouzdano?
Ili da sam napravim neki OC (sa npr. MSI afterburner)?
Kako vam se cini taj OC za tu karticu, OK ili bi mogla i vise?
THX
BTW: oni koji imaju HD5770 mogu se takodjer javiti
Hm, ja sam na svojoj HD5770 morao povisiti napon za te taktove, igraj neku igru par sati u komadu, ako neces imati artefakte i preljevanje boja (ili nesto trece) onda je stabilno.
...ili bas mora bit neka igra?
...ili bas mora bit neka igra?
Igre su ti najbolje za to. Ja sam vrti te neke stability testove par sati i sve 5 ali kad sam usao u igru i sve mi počelo ljubičasto sjajiti onda sam skužio da ipak trebam i napon povisiti.
920/1400, do negdje 940/1400 mi traži 1137 mV.
Eh sad za 960 GPU i 1400+ memoriju nisam dovojno dugo testirao ali ono što jesam to je prošlo dobro sa 1137 mV.
Ma dajte, nemojte igre koristiti za testiranje graficke kartice, jer nekada mozete igrati 3 sata bez rusenja, dok ce se nekada srusiti za 10min igranja, znaci nisu igre sigurne za testiranje.. Odvrtite malo Furmark i ako u njemu ne pokaze nista, onda nece ni u igrama 100%,, a ujedno znate da imate sigurno stabilnu karticu .
Igre su najbolje jer dinamički opterecuju GPU, i naravno da neces testirati sa CoD2 nego ces upaliti malo zahtjevniju igru tipa Crysis(2), Metro i slične.
Igre su najbolje jer dinamički opterecuju GPU, i naravno da neces testirati sa CoD2 nego ces upaliti malo zahtjevniju igru tipa Crysis(2), Metro i slične.
hoces reci da se graficka kartica bolje testira igrom nego furmarkom?
hoces reci da se graficka kartica bolje testira igrom nego furmarkom?
Da. Furmark opterecuje konstano na preko 90%, snjim je dobro mjeriti zagrijavanje ali ako ti graficka nestabilna zbog visokog OC-a onda ce se prije srusiti u igri nego furmarku.
Stabilnost provjeris u igrama a furmark za temperature.
Jucer sam malo igrao BF2 i slika je bila OK danas mi nije u fullscreen-u?
Mozda su se neke postavke od drivera sj***, gdje da pogledam/ispravim?
THX
Skini Crysis2 i igraj malo, meni je grafička radila k'o luda.