AMD Phenom II 1055T & 4+1 power phase

poruka: 4
|
čitano: 1.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Phenom II 1055T & 4+1 power phase

Pozdrav

Podosta sam inaće informiran u vezi faznih regulacija i mojeg proca no imam jedno pitanje: ima li fazna regulacija veze isključivo sa procom u globalu, bez obzira na broj aktivnih jezgri ili bih mogao izbjeći cijelu tu enigmu tako da isključim dvije jezgre?

U zadnje vrijeme poprilično puno igram GW2 i u WvWvW mi u velikim borbama fps padne nešto ispod 10 što je na granici igrivosti. Eksperimentirao sam malo i podigao takt na 3.4Ghz i dobio boost od 7-10fps-a u globalu...no nisam nikako mogao dobiti na stabilnosti bez diranja u voltažu što se ne usudim na svojoj ploči. Rado bih ugasio dvije jezgre ukoliko je potrebno samo da ga dobijem stabilno na min 3.4Ghz....zato me zanima igra li ulogu fazna regulacija na mom procu ukoliko dvije jezgre isključim?

Nadam se da netko zna nešto više....unaprijed se zahvaljujem na infomacijama

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Phenom II 1055T & 4+1 power phase
Gugy kaže...

Pozdrav

Podosta sam inaće informiran u vezi faznih regulacija i mojeg proca no imam jedno pitanje: ima li fazna regulacija veze isključivo sa procom u globalu, bez obzira na broj aktivnih jezgri ili bih mogao izbjeći cijelu tu enigmu tako da isključim dvije jezgre?

U zadnje vrijeme poprilično puno igram GW2 i u WvWvW mi u velikim borbama fps padne nešto ispod 10 što je na granici igrivosti. Eksperimentirao sam malo i podigao takt na 3.4Ghz i dobio boost od 7-10fps-a u globalu...no nisam nikako mogao dobiti na stabilnosti bez diranja u voltažu što se ne usudim na svojoj ploči. Rado bih ugasio dvije jezgre ukoliko je potrebno samo da ga dobijem stabilno na min 3.4Ghz....zato me zanima igra li ulogu fazna regulacija na mom procu ukoliko dvije jezgre isključim?

dupli komentar molim da se ovaj izbrise !!!

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 19:54 (Damir1908).
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Gugy kaže...

Pozdrav

pa zasto klokat proc? ja mislim da tebi grafa radi bootleneck a ne proc  i nije voltaza NEGO NAPON , govorim ti to jer neki ovdje sa foruma size kad to akzes {#} :) ... ugl stavi proc na default i on mora radit nema potrebe za overclockom jer ni maticna ti nije bas za to cim je 4+1 fazna regulacija.. 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan

ok hvala na informaciji....znam da mi je grafa problem, ali nemam trenutno para za nabavku bolje pa sam mislio dobiti malo na performansama bespla...i sviđa mi se rezultat koji sam gore naveo

no i dalje me zanima imaju li fazne regulacije konkretno veze isključivo sa jezgrama ili sa cijelim procom u globalu? bih li se trebao bojati oc na svojoj matičnoj ukoliko isključim dvije jezgre?

ps. lako šiziti kada si stručan i znaš dobro terminologiju...ja sam amater, ali to opet ne umanjuje moje znanje kako stvar funkcionira....i btw još učim :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice