Uplatnica (Pošta)

poruka: 16
|
čitano: 11.060
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Uplatnica (Pošta)

Danas sam otišao u poštu uplatiti prijatelju za gaming server sa sljedećim podacima:

- Ime prijatelja

- Ime banke u kojoj ima tekući račun

- Broj tekućeg računa

Djelatnica mi je rekla da ne može uplatiti zato jer nema broj partije, tj. fali mi taj podatak.

Šta je uopće broj partije?

Hvala unaprijed!

15 godina
Re: Uplatnica (Pošta)
mozda broj banke?
Koliko ti je prijatelj dao brojeva od racuna?
Tko se zadnji smije, nije skužio!
13 godina
neaktivan
Uplatnica (Pošta)

Dao mi je 1 broj, onaj sa 16 znamenaka (br. tekućeg racuna)

14 godina
Uplatnica (Pošta)

Jednostavno odi u banku u kojoj ti frend ima otvorern racun i uplati. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
14 godina
Uplatnica (Pošta)

A to si sam popunjavao opću uplatnicu?

Jedino što mi pada na pamet jest da nisi upisao poziv na broj odobrenja. Znam da ta stavka ne smije biti prazna, pa možeš eventualno tamo upisati nanovo broj tekućeg od prijatelja kojem uplaćuješ (bez oznake banke).

16 godina
neaktivan
Sgt.Mexon kaže...

Danas sam otišao u poštu uplatiti prijatelju za gaming server sa sljedećim podacima:

- Ime prijatelja

- Ime banke u kojoj ima tekući račun

- Broj tekućeg računa

Djelatnica mi je rekla da ne može uplatiti zato jer nema broj partije, tj. fali mi taj podatak.

Šta je uopće broj partije?

Hvala unaprijed!

Ime banke to moraš u banki uplatit i gotovo. A ne u poštu to ispunjavat.

Ali bojim se da ne nasjedneš prevare., jer prevara sve više ima. 

Savjet: Najbolje otići kod njega i pogledat stanje te testirat ak je OK, onda na sigurno kupiš.   A ovako hmmmmm.   

Nenad
13 godina
neaktivan
Uplatnica (Pošta)

Ne. Došao sam u poštu, lijepo rekao hocu uplatiti novce preko uplatnice. Ona je krenula upisivat podatke i na kraju, kaze "Ovo ne prolazi, treba ti broj partije." Jel to broj banke ili sta? Ja sam joj rekao ime banke u kojoj je racun otvoren.

Banka u kojoj prijatelj ima racun, nema je u mom mjestu.

17 godina

Partija ti je desni dio podatka na uplatnici.

Znači ideš uplatiti frendu koji ima račun u ZABA-i npr, na uplatnicu upisuješ 2360000-0123456789. Partija ti je sve ovo desno od crtice (0123..).

edit:

@Ukulele

poziv na broj ne mora biti popunjen.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 15:19 (Pero Dinamit).
15 godina
Uplatnica (Pošta)

Koliko sam sada vidio na forumu, mogu zaključiti kako osoba koja radi u pošti ne zna svoj posao.

Partija je sam broj računa u određenoj banci, ako si ti dobio 17-znamenkasti broj, partija je zadnjih 10 znamenaka.

Raditi u pošti, baratati s novcima i uplatnicama, a ne znati što je partija, takva osoba treba završiti na HZZ-u i tražiti novi posao!

(pod otim mislim kako je ona sama morala znati da je od 17-znamenkastog broja, partija zadnjih 10 znamenki)

EDIT: sada sam skužio kako ti je prijatelj dao krivi broj, dao ti je broj kartice (16 znamenki), a ne od računa (17 znamenki)!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 15:26 (sisko93).
14 godina
Pero Dinamit kaže...

Partija ti je desni dio podatka na uplatnici.

Znači ideš uplatiti frendu koji ima račun u ZABA-i npr, na uplatnicu upisuješ 2360000-0123456789. Partija ti je sve ovo desno od crtice (0123..).

edit:

@Ukulele

poziv na broj ne mora biti popunjen.

Ne znam kako je s općim uplatnicama, samo znam da mi na mob appu ne želi provesti nalog ako je polje sa pozivom na broj prazno. :/

14 godina
neaktivan
Uplatnica (Pošta)

Oprostite što ovako upadam u temo, ali hitno mi je, znate li možda koliko dugo treba da sjedneju pare na račun u ZABA-i, a uplaćene su iz PBZ-a preko interneta u petak navečer. Jel ima veze što je vikend?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
17 godina

Ako je u petak navečer, već sada bi trebale sjesti na drugi račun(pon dopodne). I da, ima veze što je vikend.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Uplatnica (Pošta)

E dobro, sjelo je oko 11 sati danas.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
14 godina
neaktivan
Bok,pošto namjeravam otplatiti dug prema T HT očev dug,dali mogu s njegovim osobnim podacima doči u poštu te zatražiti opču uplatnici te uplati novcem žiro računom njegov dug?
17 godina
neaktivan
Uplatnica (Pošta)

Pa ne trebaju ti nikakvi podaci. Samo opca uplatnica.

The only thing I put before me is do re.
14 godina
neaktivan
Hvala
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice