Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.289.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Uopce me ne bi cudilo.

Iako moram priznati, potajno se nadam da gradani ove banana drzave imaju barem pola mozga.

Ali ja ne znam ko ce njih trpiti jos 4 godine, gledati onu sijedu kokos na TVu kako pravi budalu od nas, a i od sebe.

- Psiho246
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Dragi Bože opet će pobijediti.{#}

Ako SDP ne napravi nešto konkretno i nešto veliko - da, bojim se da će opet pobijediti. Čekaj još koji mjesec, kad HDZ počne s udarcima ispod pojasa, a SDP se opet počne praviti autističan i neće se spuštati na njihovu razinu. Ne znam za vas, ali meni je na prošlim parlamentarnim izborima izgledalo kao da SDP ne želi doći na vlast. Ne znam tko ih je savjetovao, ali povukli su najgore moguće poteze. Milanović je u ono vrijeme bio novo lice i bio vrlo popularan, a oni su gurali nepoznatog, nepopularnog, mlakog i bezličnog Jurčića (koji je ionako ostavljao dojam kao da je iz redova HDZ-a) za premijera. Hrvatskoj je u tom trenutku trebao vođa čvrste ruke - samo slijepac (ili osoba koja se pravi autistom) to nije vidjela - Milanovića bi prihvatili za vođu, ali Jurčića nema šanse, što se jasno vidjelo na izborima. Ono, ko da nikad nisu čuli za marketing i kako prodati političara i politiku. U međuvremenu se Milanović pokazao kao netko tko sam puno filozofira, a ništa ne radi i koji se često pravi autistom prema trenutnoj političkoj situaciji. Pa sad ti glasaj. I pitaj se zapravo za koga će hrvatski puk glasati.

17 godina

(nastavak, mbaksa..)

-analiza je OK, osim da se Milanović pravi autistom.

Pošto postoje dvije stranke, usporedivo s USA, koje mogu na izborima nešto napraviti, ljudi nemaju izbor osim dva zla (ili retardanata, mješanih s Krapinjoncem i nekom pasminom divljih svinja, nalikuju ljudima ali po ustroju su sasvim drugačiji).

Primjer Splita pokazuje da se experiment u politici jednostavno ne isplati. Što preostaje, osim nade da predmet najavljen za 2015tu(?) padne prije izbora i tako nas riješi muka.

Bandić je primjer kako relativno jednostavnu pravnu situaciju (vrtić) ne može nitko riješiti ako on kaže drugačije. Gore nego feudalac u mračnom srednjem vijeku. (kakav bi tek bio da su postojali naši političari?)

Tekstovi kao Šprajcov, dokazuju da nema šanse za promjenom, bez obzira na naziv stranke na vlasti. Pojednostavljeno, to su samo tri (ili malo više) slova, razlike nema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 21:19 (ihush).
18 godina
moderator
ihush kaže...
Tekstovi kao Šprajcov, dokazuju da nema šanse za promjenom, bez obzira na naziv stranke na vlasti. Pojednostavljeno, to su samo tri (ili malo više) slova, razlike nema.

Ako ništa ne poduzmeš jasno je da nema šanse za promjenom. Ako poduzmeš - ima. Zbog fatalističkog pristupa ("svi su oni isti") i jesmo u ovakvoj situaciji - iako su svi oni isti (tj. to se samo tvrdi - nije provjereno u praksi ili bolje reći pobijeno je u praksi), uvijek se "isti" biraju (jedna te ista stranka) i nema (pozitivnih) promjena. Zašto ne dati šansu onim "drugim istima" da nešto pokušaju promijeniti, pogotovo kad situacija nije dobra, a vodeći nemaju namjeru mijenjati stvari, jer (im) je iovako dobro? Svi su oni isti? Ma da - kako znaš, ako im nisi dao šansu i provjerio jesu li isti ili nisu.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ihush kaže...

Ako ništa ne poduzmeš jasno je da nema šanse za promjenom. Ako poduzmeš - ima. Zbog fatalističkog pristupa ("svi su oni isti") i jesmo u ovakvoj situaciji - iako su svi oni isti (tj. to se samo tvrdi - nije provjereno u praksi ili bolje reći pobijeno je u praksi), uvijek se "isti" biraju (jedna te ista stranka) i nema (pozitivnih) promjena. Zašto ne dati šansu onim "drugim istima" da nešto pokušaju promijeniti, pogotovo kad situacija nije dobra, a vodeći nemaju namjeru mijenjati stvari, jer (im) je iovako dobro? Svi su oni isti? Ma da - kako znaš, ako im nisi dao šansu i provjerio jesu li isti ili nisu.

Cak i da uspijes uvjeriti ljude da daju sansu onim drugima, i recimo da su posteni i zele napredak, ponovit ce se stara prica:

- drzava je vec u banani

- ciscenje onih najtrulijih banana, koje se mora cistiti prve, puk/narod ne vidi... pomaci su maleni, kao da gledas kazaljku koja pokazuje minute

- kroz sve 4 godine, HDZ vodi kampanju kako je vlast nesposobna i kako ne rade ama bas nista, jer eto jos uvijek nema novih radnih mjesta, porez nije pao, etc etc etc

Da bi gradjani s nekakvim prosjekom inteligencije i zanimacije za politiku vidjeli napredak, brijem da treba proci barem jedan i pol mandat - i da pritom vladajuca stranka oho-ho zasuce rukave.

Monkey, killing monkey, killing monkey, over pieces of the ground...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 22:16 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Cak i da uspijes uvjeriti ljude da daju sansu onim drugima,  i recimo da su posteni i zele napredak, ponovit ce se stara prica:

- drzava je vec u banani

- ciscenje onih najtrulijih banana, koje se mora cistiti prve, puk/narod ne vidi... pomaci su maleni, kao da gledas kazaljku koja pokazuje minute

- kroz sve 4 godine, HDZ vodi kampanju kako je vlast nesposobna i kako ne rade ama bas nista, jer eto jos uvijek nema novih radnih mjesta, porez nije pao, etc etc etc

Da bi gradjani s nekakvim prosjekom inteligencije i zanimacije za politiku vidjeli napredak, brijem da treba proci barem jedan i pol mandat - i da pritom vladajuca stranka oho-ho zasuce rukave.

Ili postaviti diktatora pa ga ubiti kad uvede red i vratiti demokratiju.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
mbaksa kaže...
..

Svi su oni isti? Ma da - kako znaš, ako im nisi dao šansu i provjerio jesu li isti ili nisu.

- slažem se teoretski (mada trkeljam suprotno), osim primjera s Kerumom koji dokazuje u praksi.. ..kad se praksa i teorija sukobljavaju, teorija se odbacuje. Uz realno objašnjenje koje daje Deus..

Deus ex machina kaže...
..

- već testirano 2003 i potvrđeno.

Inače vojna taktika spaljene zemlje, nakon naših političara (vrlih ekonomista) ne ostane ni to tj. ne ostane ni zemlja (naša).

Ostaje ipak pitanje za koga (radije, nego protiv koga).

Milanović? ho-ho-ho.. bi rekao djedmraz. (i na tome ostao).

Budiša se budi? ili je nadimak budališa opravdan? -nema ga, pojavio se i opet izgubio.

-Preostaje čekati da se kandidira Kerum ili Bandić? Roha? .... (ostajem bez teksta, = citiram Rohatinskog).

Glasao bi i za Jorasa, međutim, on se ne kandidira... crni vrag također.

uz najbolju volju, ne vidim ništa osim mraka i Jace na kraju tunela.

Kao pravi pionir, vjerojatno će Jaca za 4 godine opet otvarati nove pogone i graditi (u međuvremenu će današnje građevine čekati istek mandata, kao nedavno 'podignuti nasip' ili Pelješački most, možda i Zadarski, ponovo će isti ovakvi postovi bit na forumu, jednimo što će energetika, šume i vode, da ne nabrajam dalje, biti izgubljeno..., naravno švicarac će ostati).

Lako je tebi biti optimista, ja sam realniji... {#}

Mentalist kaže...
...

Ili postaviti diktatora pa ga ubiti kad uvede red i vratiti demokratiju.

-da. Trenutno Gadafi traži jesenski transfer, radije nekog njemca, ali dobar je i ovaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 23:07 (ihush).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Cak i da uspijes uvjeriti ljude da daju sansu onim drugima, i recimo da su posteni i zele napredak, ponovit ce se stara prica:

- drzava je vec u banani

Lako je tebi, iz daljine, biti tako smiren i realan. Kad zamiriše pečena janjetina i volovine (tijekom kampanje), kad bageri navale svud uokolo, nije lako ostati smiren.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Lako je tebi, iz daljine, biti tako smiren i realan. Kad zamiriše pečena janjetina i volovine (tijekom kampanje), kad bageri navale svud uokolo, nije lako ostati smiren.

Zapravo, biracki idiotizam me izbaci iz takta na bilo koju daljinu :-D Kad cujem onu popularnu: "Oni su se nakrali, pa nece vise", dodje mi da zadavim nekoga nesto :-D

Problem je takve vrste da mi mozak dijeli s nulom konstantno:

- mbaksa je pokazao jedino moguce (civilizirano) rijesenje

- to rijesenje zadnji put nije profunkcioniralo, zasto, nemam dume, bio sam premlad da bi se interesirao

Dakle... nevoljko priznajem da mi se one djetinjaste ideje o coup detatu svidjaju sve vise i vise, a i ustalom nekako su trendi zadnjih dana...

Mozda bi rijesenje bilo da Hrvatska negdje otkrije nalaziste nafte, pa ce ben vec zapocet gradjanski rat uz svesrdnu pripomoc vanjskih utjecaja (svih 52!), i to je to, narod primirise malo krvi jer vec dugo nije, vlast se svrgne, ostavi se neverbalna ali jasna poruka za buduce vladajuce, ameri vanjski utjecaji odnesu sve iz nalazista nafte, ostavljajuci ono sto je bilo i prije (nista), i tako makar imamo clean slate za sve ispocetka.

@Mentalist

Stalno ciljas na moderatorstvo na ovom forumu :-D Zasto ne prosiris apetite i ciljas na diktatorsko mjesto u Hr? :-D

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 23:06 (Deus ex machina).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Zapravo, biracki idiotizam me izbaci iz takta na bilo koju daljinu :-D Kad cujem onu popularnu: "Oni su se nakrali, pa nece vise", dodje mi da zadavim nekoga nesto :-D

- to rijesenje zadnji put nije profunkcioniralo, zasto, nemam dume, bio sam premlad da bi se interesirao

Dakle... nevoljko priznajem da mi se one djetinjaste ideje o coup detatu svidjaju sve vise i vise, a i ustalom nekako su trendi zadnjih dana...

Mozda bi rijesenje bilo da Hrvatska negdje otkrije nalaziste nafte, pa ce ben vec zapocet gradjanski rat uz svesrdnu pripomoc vanjskih utjecaja (svih 52!), i to je to, narod primirise malo krvi jer vec dugo nije, vlast se svrgne, ostavi se neverbalna ali jasna poruka za buduce vladajuce, ameri vanjski utjecaji odnesu sve iz nalazista nafte, ostavljajuci ono sto je bilo i prije (nista), i tako makar imamo clean slate za sve ispocetka.

Gledaj na to sa svijetle strane, nama nitko nije niti će biti dobar. Otkad znam za sebe (nakupilo se godina pa to nije malo vremena) uvijek je kod nas nekakva situacija, stabilizacija, kriza..... Nekako nevjerujem da će se to izmjeniti za mog života, bez obzira tko došao na vlast. Žao bi mi bilo da istu situaciju ostavim u nasljeđe vlastitom djetetu.

Neki dan sam napisao Tnakiru da nikad ne polaže nadu u političare, time se i vodim. Jedino što znam je to da bahate i nesposobne treba kazniti, kazna je glasanje za nekog drugog. Njih jedino boli kad izgube vlast, nadam se da će shvatiti, nakon nekog vremena, da trebaju nešto učiniti i za nas ako žele ostati na vlasti.

18 godina
neaktivan

meni se pak čini po ovoj djeci, adolescentima i mlađoj populaciji na forumu a i po gradu da bi za ove izbore mogao biti revival desnice odnosno ultrakonzervativaca, multifoba i mrzitelja svega stranog u obliku HČSPa, čini se da će prijeći prag i zasmrdjeti ionako već smrdljivi sabor, ono što me smeta i volio bih da se promjeni u hrvatskoj je nepostojanje prave ljevice, ono što je ostalo je SRP koji se bez Šuvara raspada i ne znači ništa, prije je barem značio malo i bivšeg popa koji glumi ljevicu... po svemu sudeći ću glasati za HNS koji se ako ništa drugo uistinu zalaže za ljudske slobode i ravnopravnost, SDP je tu načelno liberalan ali i čini mi se previše mlitav i prepopulistički nastrojen da ne padne pod utjecaj dešnjačke propagande i kojekakvih berača kestenja, što se pak ekonomske situacije tiče, sa promjenom vlasti neće se promjeniti smjer kojim idemo zajedno sa ostatkom zapadnog neoliberalizma, ono što veseli i što će se nadam se promjeniti su nesposobni HDZovi kadrovi da ne kažem idijoti neosjetljivi na podražaje i vlastitu glupost, tako da ćemo nadam se propadati nešto usporenijim ritmom nego smo to činili do sada

za korjenite promjene čini se nemamo vlastitih potencijala i u potpunosti ovisimo o smjeru i trendu kojim se kreće globalno društvo kojem nismo ni u matici već se krpimo po rukavcima akutnih i kroničnih kriza, drugim riječima vrlo sam pesimističan

najbitnije u životu je sve
18 godina
moderator
Deus ex machina kaže...

Nije funkcioniralo zato što je kod Račanove vlade na vlasti bila koalicija od previše stranaka, od kojih je svatko vukao na svoju stranu (a Račan je onda tu ispadao pasivan) - a oporba, naravno, nije bila voljna pomagati u donošenju zakona. Te zato što je zemlja već bila u velikim problemima (iako je prethodna vlast prikazivala da cvjetaju ruže), dugovima, državni aparat je nabujao pa je prvo trebalo rješavati te stvari, a efekt se tu ne vidi - tj. narod to ne doživljava kao spašavanje zemlje, nego kao rezanje socijalnih i raznozranih drugih prava (za koje u prvom redu ni nije bilo para! zbog njih je i zemlja tonula u sve veće dugove) i otpuštanja ljudi iz državnih firmi.

Drugim riječima - ne da nije funkcioniralo, nego je još i dobro funkcioniralo s obzirom na zatečeno stanje. No, kako ljudima u našoj zemlji nije važno što se stvarno događa, nego oni žele puka obećanja i žele privid dobroga, žele misliti da je stanje dobro i da kreće još k boljemu, ispalo je da ono što je radila Račanova vlada nije funkcioniralo. Jer nisu obećavali brda i doline. A HDZ je upravo to obećao na izborima. I eto, dobili su ih. A narod je dobio svoja brda i doline. LOL

Uglavnom, ako sad koalicija i dođe na vlast (i bit će koalicija! i opet će biti povuci-potegni) i ako nova vlast zaista i počne raditi nekoga vraga na rješavanju problema u ovoj zemlji, sve što rade doživljavat će se kao dodatni pad standarda građana i dodatno potonuće zemlje. Privid dobroga i optimizma može se zadržati samo se nastavi sa zaduživanjem - ona vlada koja to prestane raditi, dakle ona vlada koja će reći dosta zaduživanju i koja će početi vraćati dugove, ona će nastradati jer nam prvo treba biti još gore, da bi bilo bolje. I to automatski znači da sljedeća vlada koja će početi rješavati probleme automatski pada na izborima nakon nje, odnosno neće dobiti još jedan mandat, jer će ponovno doći oni koji će obećavati brda i doline i koji će to realizirati zaduživanjem.

Mislim zapravo da je već netko na ovoj temi pričao o tako nečem - možda zapravo u kontekstu SAD-a, gdje su Amerikanci nezadovoljni Obaminom politikom. Normalno da su nezadovoljni, kad Obama pokušava popraviti teško zatečeno stanje (pogotovo u zdravstvu i socijalnim pravima), a to košta jako, jako puno.

15 godina

Realna je opcija da onaj koji osvoji sad vlast teško će je održati na idućim izborima. Reforme koje je potrebno napraviti moraju biti oštre (recimo smanjenje broja općina) ukoliko žele stabilizirati zemlju. Teško da će rezultati biti vidljivi za 4 godine.

17 godina
protjeran

Samo ga treba spustit na prosijacki stap.

Da skuplja boce cijeli zivot i da od toga zivi.

born to be gamer
16 godina
neaktivan

Sjecam se onog kakti referenduma o promjenama kolektivnih ugovora i zakona o radu zaposlenih u DRŽANOJ [sisi]. Potpisanih je bilo preko milijun, mada ih tolko ni ne radi u državnoj [sisi]. Daklem ljudi nisu imali pojma što potpisuju al eto da budu protiv nečega mada ih se to gotovo nikako ne tiče.

HDZ će izgubiti izbore jedino ako bude htio izgubiti izbore. Mišljenja sam da u hrvatskoj nema osobe sposobne za vođenje države. Kosor je jedina koja ponavlja "ja ću, ja ću"reć će narod nek joj bude.

Nisam za hdz. Pretpostavljam da ću zaokružiti don Grubušića. Iako se smatram veoma ljeve opcije.

Bio sam neko vrijeme za SDP no dojma sam da je napravio toliko malo u prošlih 7 godina da su mi iskreno gori od hdzea. Iako su puno napravili za Račana (istina i lošeg) al Račana nema..

Istina HDZ su lopovi imaju 600 tužbi bla bla. Dok eto SDP sjedi u klimatiziranom saboru i kofol neš serucka, a plaća ide redovito i sere im se jel premijer Ivo il Stevo. Naravno ima i časnih ljudi i nisu svi isti. Očekivao sam od njih puno puno više. Neznam, neke prosvjede nešto.. Pa sam možda zbog razočarenja ljut na njih..

Sad prozivaju hdz da krade, što eto i u HDZ sami priznaju, umjesto da rade na programima kojima bi se ostvario neki boljitak, privlače investitore, ulažu u IT. U 7 godina su mogli napraviti nacrte za 4000 nuklearnih elektrana i dovuć 30000 investitora.. Pročitao sam njihov program, ciljeve i ... a neznam. Brijem da kenjaju ko i svi ostali.. prosperitet bla bla.

Već i ptice na grani znaju da se politika ne vodi (ili izbori ne dobivaju) ovako ko što to sdp radi.

Iako je meni sasvim super u životu, da se razumijemo, i lagano mi se fućka za višu politiku. Jedino aj kad već razmišljam o tome pa mi je krivo da se krade itd.

Nemam ništa protiv da netko nekome sredi posao, i ja bi u svojoj firmi zaposlio ljude preko preporuke, zašto ne. Ako je stručan i pouzdan nema beda. Ali kad se krade novac, nekretnine pokretnine itd.. to mi se gadi. Prije 150 strana sam napisao da nije bed u lovi ko lovi, već je sranje što kradeš zdravstvu, školstvu, djeci iz nazorove itd. I to je katastrofa.

Sjećam se akcije "Dajmo im da čuju". Trebalo je skupiti posranih 10 miljona, i onda dođe baja Sanader ili tko već i bez je*emti mazne 500 miljona. Točno bi mu netko trebao reć: e frende kriv si za smrti tolko i tolko djece koja su čekala taj novac da im se ugradi umjetni bubreg ili neznam šta. I osudit ga za svaku stvar koju je manjak tog novca prouzročio.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 23:34 (ivan dragi).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nije funkcioniralo zato što je kod Račanove vlade na vlasti bila koalicija od previše stranaka, od kojih je svatko vukao na svoju stranu..

Nije funkcioniralo jer nisu imali muda sve uhljebljene u strukture vlasti riješiti tih dužnosti. A nisu ni oni bezgrješni, ako ćemo biti realni, samo drugi su omjeri u pitanju..

mbaksa kaže...

No, kako ljudima u našoj zemlji nije važno što se stvarno događa, nego oni žele puka obećanja i žele privid dobroga, žele misliti da je stanje dobro i da kreće još k boljemu,..

Mislim da smo taj film već imali. Valjda je većina svjesna da situacija nije dobra i nikakve basne tu ne pomažu. Osobno ne mogu slušati te laži više, niti vidjeti tu istu ekipu na ekranu. Ako već neće biti bolje, neka bar promijene taj freak show. Tko više može gledati Milinovića, Bajsa, Čobankovića, Kalmetu i ekipu? Odustao sam od dnevnika, previše se naživciram..

Ako su ljudi zaboravili bajanje s prošlih izbora i opet puše iste priče, onda stvarno postoji kolektivna amnezija..

17 godina
mbaksa kaže...
..

Nije funkcioniralo zato što je kod Račanove vlade na vlasti bila koalicija od previše stranaka, od kojih je svatko vukao na svoju stranu (a Račan je onda tu ispadao pasivan) ..

- Već si spomenuo Milanovića, SDP je najjača stranka uz HDZ. U koaliciji je on BigBoss. (na pitanje koga izabrati, dati šansu tj ako se ništa ne poduzme, nema promjene. Točno, ali..)

pa sad ubaciti post od; .. ivan dragi i bed,

Jednostavno, političar mora imati 'nešto'. Karizma ili poza, svejedno. Ako ništa drugo dobar izgled i PR. (vidi sve vođe u povijesti, Hitler je opijao mase, svaki USA boss je morao očvrsnuti u ratu, pa sve do Berlusconija ili Gadafija). Nije važno što rade (kradu, lažu, ubijaju..), nego kako to prezentiraju.

Milanović je kilava baba.

Primjeni isti kriterij koji se npr. vidi u tvom ponašanju unutar područja (teme kao programiranje) koju znaš, tad nema mjesta laprdanju. Tad daješ precizne odgovore i ne trpiš budalaštine. Isti takav kriterij sad primjeni na svaku drugu djelatnost-posao, pa na Milanovića. - e to s njim neide.

Usporedi ga s Kerumom, Bandićem, Todorićem.. usporedi ga s Mamićem ili Malnarom i njegovim likovima iz noćne more.. -svi su daleko jači (likovi) od Milanovića. Autista? - Da, zalutao na to radno mjesto, možda je trebao biti slikar ili budistički svećenik. Ciccolina je bila u talijanskom parlamentu, jasno mi je kako je dobila (muške) glasove, koji razlog bi bio za Milanovića? hmmm, .. ? -možda, ma ne, ... ili, ... (možda Rohatinski dovrši rečenicu).

Sanader? On mu može biti uzor, je lopina itd. ali je imao nastup, Milanović to nema, nema ništa. Koliko je Staljin pobio ne-neprijatalja? vjerojatno više nego svi ostali zajedno, pa opet da se pojavi, imao bi dobre šanse za pobjedu u SSSRu (ili Rusiji).

Ako iz jednadžbe izbaciš Milanovića, tko preostaje? - naravno HDZ, jer ostatak je presitan za bilo što napraviti, dok se ti ostatci koalicije nebi mogli složiti ni oko čega, pa ni o podjeli kolača (torte) ili fotelja. Raspali bi se prije otvaranja birališta (bez obzira na nedavno potpisan sporazum.. - politička bezvezarija).

Lesar? Interesantno, sad se budi, inače dok prima plaču spava. Budiša je bolji, ali nema ga baš, možda se pojavi?... e, da imamo i Čačića! -ops, nemamo ga? Čehok je u Remetincu, -tko preostaje, Đapo? LoL. itd.

Glasati ZA, ok.. pa smo glasali PROTIV, ok, .. s Milanovićem bi glasali ni za ni protiv, jednostavnije mi je onda prespavati i čekati novu generaciju GMO političara. Možda budu bolji.

Ako sam već rekao da je kilava baba, bar ima dostojnog protivnika, željeznu babu (iron lady, aka Jaca-broš), naravno, šanse jednake glinenom golubu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 0:36 (ihush).
18 godina
neaktivan
bed kaže...
Tko više može gledati Milinovića, Bajsa, Čobankovića, Kalmetu i ekipu? Odustao sam od dnevnika, previše se naživciram..

Ako su ljudi zaboravili bajanje s prošlih izbora i opet puše iste priče, onda stvarno postoji kolektivna amnezija..

ne zaboravi ovoga:

zar je to čovječiji izraz lica?

sliči na koncentrat zlobe, ljigavosti i dupeuvlakačstva

prije bih povjerovao samom vragu nego njemu

18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Ali ti si ateist.......

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ali ti si ateist.......

i šta ćemo sada? postati spam pa čekati da se skupi još spama?

16 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
Lazarus Long kaže...

Ali ti si ateist.......

i šta ćemo sada? postati spam pa čekati da se skupi još spama?

Ima scumbag facu, kad smo vec kod spam-a.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
(s)izgoreo kaže...
..

ne zaboravi ovoga:

zar je to čovječiji izraz lica?

sliči na koncentrat zlobe, ljigavosti i dupeuvlakačstva

- imaš pravo. (zaboravljen).

U mojoj teoriji, zapravo ima bolje šanse. Maloumni pogled, možda plod bliže rodbine, svejedno. Vidi ostale vladare, Duče, Hićo .. ima nešto u tom pogledu što mu daje šansu. (ili si mislio na azijatkinju?) {#}

Možda da se i ČO pojavi (ali je trenutno sklonjen na sigurno, čujem da je na raftingu..).

16 godina

Ima još HDZ puno oružja... među ostalim tu su uglavnom raznorazna apeliranja na nacionalnu svijest itd. tipa: "Crveni su komunisti, jugonostalgičari i poubijali su vaše pradjede."

Ta retorika se budi oko obilježavanja raznoraznih stvari ali naročito prije izbora.

Da netko ne bi slučajno ispao izdajica svoje rodne grude, tu je HDZ. Podići ćemo Hrvatstvo za dodatnih 17%. (a dug za 20%)

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
18 godina
neaktivan

baksa. cijenim tvoju upucenost u svakodnevna kretanja.. (i druge stvari, vidljivo iz drugih tema na forumu). ali...

obama je.. hmm... ajmo reci smijesan. kao i njegov prethodnik. i prethodnik njegovoga prethodnika... etc etc

ne pokusava on nista popraviti.. osim svoje reputacije i pokusati dobiti izbore ponovno.

2 obecanja koja je pogazio 6 mjeseci nakon dolaska na "vlast".

niti je poceo instant smanjivati vojni angazman i vojni proracun, niti je povecao porez bogatasima (a to mu je bio veliki izborni adut). zdravstvo radi pri kraju mandata da spasi g*zicu pri sljedecim izborima (iako je i to upitno posta ga jenkiji sve vise smatraju "prokletom komunjarom/socijalistom" ili cak i srodnikom Hugo Chaveza {#} zbog tog poteza).

uglavnom.. mosnje su mu u rukama donatora. tocka.

http://www.forextv.com/forex-news-story/the-federal-reserve-s-1-2-trillion-man-bernanke-s-secret-loans-to-the-world-s-elite-banks

http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/obameter/rulings/promise-broken/

edit:

http://scottystarnes.wordpress.com/2011/05/26/federal-reserve-gave-banks-80-billion-in-secretive-loans-with-a-0-001-interest-rate/

http://moveleft.org/obamas_promises/index.html

zapravo samo treba googlati "broken promises". i nista vise.

politika trazi uporiste u novcu, novac trazi uporiste u politici. moc kvari. apsolutna moc kvari apsolutno.

zar ljudi jos uvijek vjeruju da je neki tamo lik hodao po vodi prije cca 2k godina, da postoji neki ludi djedica sa bijelom bradom koji silazi niz dimnjake i dijeli poklone djeci, da postoji politicar (profesionalni) koji je uistinu zainteresiran za dobrobit ikoga osim sebe (i svojih bliznjih)?

daj roditelji, prestanite lagati djecu.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 1:45 (Littlemanbeingerased).
16 godina
protjeran

Mozda je glupo sto cu sad ovo napisati u temi znalaca, a gotovo sigurno da vas nece zanimati, ali imam nesto slobodnog vremena pa cu ga iskoristiti.

Ja ne razmisljam mnogo o imenima u politici, nije mi potrebno, ali ne mogu izbjeci to da je vidim, dakle, vidim vlast. Pokusavam naci najbolju sliku te mjesavine osjecaja i misli koje imam prema slici vlade BiH i RH (BiH i ne pratim koliko RH, ni petinu onog koliko RH), ali sve sto vidim u glavi jest jedna crna kuglica dlaka uz par razmeljanih zvaka unutra.

Imamo tu dvije figure, premijera i predsjednika i notorna mi je glupost njihovo neslaganje (da ne isticem dovitljivost (ukoliko ta rijec postoji) i humor skriven u jako saljivim ubodima koje premijerka (na razini policajca s malo skole) daje predsjedniku drzave). Premijerka ima jako malo postovanje svog mjesta i vlasti opcenito (koliko ja to vidim).

E sad, te stranke, govori u skupstini, neki ministri i sl. ja stvarno ne znam zasto ih je toliko i zasto nisu pod ogromnom kontrolom (pa i privatnog zivota ako ih je toliko broj idiota) i zasto se ponasaju kao nenaspavane gladne budale.

Zar je na razini jednog ministra da se u medijima raspravlja se nekim drugim politicarem? Tolika kratkovidnost i zapaljivost meni samo krivi sliku doticne osobe u idiota i gotovo.

Spori su, debeli i stari, ne sjede uspravno i dolaze na sabore kad hoce, i imaju toliku netrpeljivost prema oporbi (namjerno je kurziv) da izlaze za njihovih govora. Tolika glupost i nerazumjevanje rasprave da se svaki spor zavrsi na nekim uvredama na razini pijanog covjeka koji svaku recenicu pocinje Latinskim jezikom (osim u slucaju premijerke, kako su samo njene dosjetke divne).

Naravno da se nista ne rijesava, kad svi odlaze kad hoce i imaju kamere (medije). Ako imas problem, zakljucaj skupstinu, tko povisi glas (pokazuje nepostovanje i ima ispade nekulture)   ide u zatvor na sedam dana, nitko ne ide kuci dok se problem ne rijesi. I tako se sve rijesi.

Shvatam ja da oporba  mora postojati jer nisu svi glasali za stranku koja je na vlasti, niti vladara (ali za sadasnju premijerku nije glasao nitko, pa se covjek zapita tko je ona da se njeno misljenje uopste shvata ozbiljno).

Ali treba imati dostojanstvo, koje rijetko tko ima (mislio sam za sadasnjeg predsjednika da ce imati, ali ne svidja mi se kad u javnosti kaze ista osim u stilu zakoni/odredbe postoje za sve, neka su postuju). Tu je i kraj price o svemu, jer zakoni stvarno postoje za sve.

Da ja imam drzavu, pa odvojio bih si vrijeme da napisem dvije knjige: Kako zivjeti koja bi bila instrukcija za zivot (sve, bas sve, jer ljudi ne znaju, ja npr. ne znam kako registrovati ime benda) i Kako vladati za one koji vladaju.

Zadao bih ih kao lektire, pa makar pasus po pasus da se obradjuju kroz cijelo skolovanje, ali nitko tko izadje iz srednje ne bi smio reci da Nije znao. Kazna treba biti stroga, a popravak u ponasanju samo kolateralna pojava kazne.

I jos ne shvatam sudstvo kao dio vlasti, imaju li oni ikakve kontrole? U nas su sudije opake face, umjesto da budu samo pijuni vlasti, odnosno cinovnici i posrednici pri obavljanju pravde oni su u uzvisenom stanju uma.

Lako je podijeliti procese na duge, srednje duge i kratke. Svi imaju odredjenu kolicinu unaprijed zakazanih rocista s kojih se ne ide kad sudija odluci nego kad su obe strane zadovoljne iznesenim. Svaki postupak se snima i salje u medije, za svaki slucaj. I tako se rijesi problem.

Da malo pojasnim onu kuglu dlaka s pocetka. Ona opisuje samo zamrsenost, potrebno je samo glasno reci stop i krenuti u danonocno ispravljanje.

Zar je toliko tesko uposliti doktore matematike i filozofije u vladi i narediti im: Evo vam svi podatci, prvi -saberite dugove koje placamo i koje nam placaju, drugi -zapisite sve probleme i dajte ih meni. Kad bi makar vodja bio netko tko voli zasukati rukave i raditi (njegov posao se svodi na citanje).

Mozda je problem u lijenosti i letargicnosti koju imaju vlastodrsci, a koje sigurno ne bi smjeli imati!

Cini se da je toliko problema da se nista ne zna i, kao sto su mnogi ovdje rekli, ni ne namjerava poduzeti.

Kad je meni desktop pun screenshot-a, text dokumenata sa zapisima tko zna kojih misli koje su mi naletile i raznoraznih gluposti, napravim folder-e u jednom redu, imenujem ih uredno i krenem razvrstavati.

Isto je sa slikama, to je dvosatna patnja, ali rascisti mi situaciju.

Nekako mi se cini da je potrebno prvo razumjeti i znati sve, a ne ganjati bivse premijere (koje treba pustiti da zive i umru dostojanstveno), i onda krenuti u rjesavanje. Sve ostalo mi je smijesno, a kako i ne bi bilo, jer dok sam na moru citao 24 sata i Vecernji list vidio sam kakvim nas glupostima (bolesno glupim glupostima) hrane jedini osjecaj koji sam osjecao bio je strah zbog misli da netko u to stvarno i povjeruje.

P.S.

Nisam mislio da sam napisao ni blizu ovoliko, ali samo je ispadalo, a mnoge su misli pobjegle (znate taj osjecaj), a neke su ostale zato jer nisu bas razradjene.

Ponosan sam na sebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 1:55 (Mentalist).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Sanader? On mu može biti uzor, je lopina itd. ali je imao nastup....

LOL.

Ova recenica me podsjetila na nastup u onoj emisiji, gdje ga se pita : "Sto mislite o homoseksualcima?"

Sanader (prekrizenih ruku): "Nemam misljenja!"

Nastup za pet :-D

16 godina
neaktivan

Milanović nije kilava baba, on je samodopadni kreten, ali vs. bjeloglavi stup koja je baj d vej glupa brate mili ko crna noć, i taj Soki Milanković ti dođe kao dobar dan. Ja sam apsolutno da koalicija za promjene dođe na vlast, ako ništa drugo, zaista, da se HDZ ne uhljebi ovdje kao u 90-tima 10g zaredom i da sve ne razhebu, nećemo ih se nikada otarasiti.

Slažem se inače sa svim kritikama na račun SDP-a, i sam za njih mislim da nisu normalni. Ali s druge strane Kalmeta, Jaca, Milinović, debela Šukerova njuška, znaš šta, ne, ne, ne, i jedno hebeno veliko NE. Bar 2g netko drugi, pa onda nek se opet skupljaju na splitskoj rivi i mašu zastavicama desničari.

Ali 2, 2.5g da imamo poštenih reformi da se stane na kraj kurvinom piru, hebo i njih i njihov Pelješki most, a 300 000 ljudi će opet kad prođe sezona biti na burzi, uz pametno objašnjenje Popijača da je to poradi maturanata. Ma ne, ne ne ne neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....samo oni ne opet. Bilo tko, makar ja sjedio i derao se u saboru imamo Hrvatsku i bit će onakva kakvu sami želimo..{#}

I onda odem na index, i naletim na ovog hebenog pajaca. Pa skočit ću s mosta šta nije dosta više ovakvih redikula..što iz redova vlasti, sad će nam se i ovakve bjelosvjetske spodobe predstavljati kao mesije i spasitelji.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 7:44 (thedream).
18 godina

Dream, Milanovic je prepasivan. Jos nisam vidio ovakvu oporbu koja ne "pljuca" po vladajucima, a bome imaju po cemu pljucati.

Jbt da sam ja sef oporbe pa svaki dan bi me bilo po televiziji i ostalim medijima. Ali ne. Zbilja mi nije jasna politika nase oporbe. Na temelju cega oni misle dobiti izbore? Na nekoliko gresaka HDZ-a? Pa HDZ radi sranja vec godinama, ali mjesec dana prije izbora napravit 2 km ceste, stavi par kamena temeljaca i eto dobivenih izbora.

Ja sam svakako za promjene. I svakako sam da se svaka nova vlast baci u istrazivanje malverzacija stare vlasti. I da se istrage uspjesno i neselektivno provedu, i prema potrebi pristojno kazne.

U svakom slucaju, za koga glasati? Za manje zlo? Nema manjeg zla.

Smrt kapitalizmu. Sloboda narodu.
16 godina
neaktivan

Mislim da je bolje u ovom trenutku da nemamo vlast, nego da imamo ovakvu kakva je bila zadnje 3,4g. Više ih je u Remetincu ili smjenjeno nego je dočekalo kraj mandata, mislim da je bila jedna sjajna, gotovo bez pogreške slika sa stepenica gdje su se slikali svi članovi vlade na početku, tik po ostvarivanju pobjede na izborima. A danas nema Rončevića, nema Polančeca, nema Šukera, Sanader u buksi glavni i odgovorni itd. itd. ima ih preko 10..ma joj jbeš takvu vladu šta ti je.

Naravno da ima manjeg zla, samo to naš narod ne može shvatiti i na kraju pzda mu materina kako i znaš da nema manjeg zla ako im ne daš šansu? Pa Milanović i co. nisu bili na vlasti koliko ja znam, pa 2g, ali 2g, trebaju dobiti šansu da nešto naprave, drsko i neprikosnoveno, neka sve rastamburaju, bilo bi i vrijeme, bar po meni.

Ionako nas čeka krvoproliće u vidu usklađivanja što poreznih stopa sa EU, što državnih poticaja, što općenito socijalne politike, tu je i potreba za reformom državnog aparata i uprave, SDP i koaliciju za promjene čeka masakr vjeruj mi. I onda će ih prozvati diletantima, nesposobnjakovićima, poslušnicima EU i slično.

A u Hrvatskoj nitko ne razumije da industrija najskuplje plaća struju, najskuplje plaća plin, pa ja radim sa plinom 4g već, u to vrijeme je cijena plina za industriju skočila skoro 80% o čemu mi pričamo? Kakav oporavak gospodarstva, kakve tvornice, pa nema hebene šanse. Svugdje u zapadnoj Europi upravo su građani ti koji nose teret krize, i tko troši taj i plaća, a kod nas građani troše a plaća industrija, uostalom cijena plina za kućanstvo ti je 2.341kn bez pdva i og.vrijednosti, a za industriju čak 3.336kn bez istih nameta, na kraju čovječe imaš cijenu plina koji je prijeko potreban tvornicama od preko 4kn za m3. Pa kome se to isplati?

Di ti je voda, di ti je struja, a di je to prokleto gorivo koje divlja li ga divlja, umjesto da država i tu intervenira, pa u cijeni jedne litre eurodizela imaš oko 55% distributerske cijene o čemu mi pričamo, ostalo ti je PDV, trošarine, HAC, HC i HANDA. Sve nameti do nameta, da svakog skineš za 0.5% napravio si posao i gospodarstvu dao minimalan kisik, ali ne..

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

Di ti je voda, di ti je struja, a di je to prokleto gorivo koje divlja li ga divlja, umjesto da država i tu intervenira, pa u cijeni jedne litre eurodizela imaš oko 55% distributerske cijene o čemu mi pričamo, ostalo ti je PDV, trošarine, HAC, HC i HANDA. Sve nameti do nameta, da svakog skineš za 0.5% napravio si posao i gospodarstvu dao minimalan kisik, ali ne..

Ali zašto to napraviti ako im možeš uzeti? {#}

Umjesto da se ulaže u industriju, kod nas se uzima što se više može (ipak je to industrija, njima to ne smeta??). I ovo za gorivo, strašno... Samo da im je uzeti gdje mogu bez obzira kakvo je teško stanje. I onda obećanja pred izbore kako će se sve to smanjiti, uložit će se u industriju, ko fol se pred izbore dovezu kamioni i onda se "radi" par mjeseci, prođu izbori - kamioni odu i tako stalno...

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice