evo mene zanima treba poslat igru prodat posto nemam tekući račun,palo mi je na pamet pouzece sad me zanima postupak i dali ima neka druga opcija?
posalji je postom, ja dosta igara sam kupio preko online trgovine, dode postar dadne ti igru ti njemu novce i mirna bosna.
nemoze se prevarit nikako.
...pošalješ poštom, da kupac plaća pouzečem...navedeš cijenu paketa i to je to...kupac plaća i poštarinu...
Znate usput koja je cijena kad bi slao igru pouzecem,i cuo sam da mogu donest igru na postu i da oni stave u neku kovertu i onda da nemoram pravit paket kuzite me
pa ti to doma napraviš neki paket, čim manji, a reci da neka plati primatelj(dogovori se s njim). tako sam ja slao.
OK,znas li koja je cijena
Znate usput koja je cijena kad bi slao igru pouzecem,i cuo sam da mogu donest igru na postu i da oni stave u neku kovertu i onda da nemoram pravit paket kuzite me
...dobro si čuo...poštarinu plača kupac, ne ti...poštarina ovisi o vrednosti paketa...za paket vrednosti 200 kuna poštarina je oko 20 kn...
kupac dobiva paket već idući dan...a tebi novac stiže za pet šest dana, ovisi o pošti...
Dodeš u poštu , reci nek ti daju zračnu kovertu ... Stavis igricu unutra , napišeš svoje podatke i od primatelja , kak to već ide..
Odeš na šalter, daš teti kovertu kažeš da je vrijednost paketa 100kn ( veću cijenu od 100kn nije potrebno stavljat ) i da ti kupac treba za paket dat kolko si tražio za igricu...
To ti dođe svega oko 15kn ..
EDIT : Poštarinu plaćaš ili ti ili on , odnosno kako ste se dogovorili i to samo kažeš teti na šalteru..
Slao par puta poštom tako i sve je OK prošlo ... ak ti još nešto nije jasno samo pitaj..
e hvala vam jos me sam zanima i moze tema na lock,koliko kosta ta zracna koverta i za koliko bi mi pare stigle doma kad saljem pouzecem
...riječ je o slanju pouzećem, znači plaća kupac...pošiljku ne može preuzeti bez plačanja vrednosti i poštarine...
e hvala vam jos me sam zanima i moze tema na lock,koliko kosta ta zracna koverta i za koliko bi mi pare stigle doma kad saljem pouzecem
Zraćna koverta ti je svega 4-5 kn mozda i manje... ( reci nek ti da malu kuvertu , mislim da će igrica stat , ako ne stane onda imaš velku , al nije skupo )
Znači ak šalješ igricu u ponedjeljak prije 15 : 00h njemu paket stiže u Utorak , a tebi pare dolaze četvrtak , petak...
EDIT : eo našao sam sad ovo ..Izračun svega tog..
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194#
Sam klikni na unutrašnji promet i Paket!
znate koja je cijena kada bi spakirao igru u kutiju i reko da saljem pouzecem
ovisi o masi paketa, vjerojatno ne bi bilo skupo
3 - 4 kn manje ako ti spakiras sam ...ugl sve je oko 15 - tak kuna rekao sam ti već..!!
Pozdrav, trebao bih mobitel poslati pouzećem, kupac bi trebao platiti 1000 kn.
Znači ja ne plaćam poštarinu već on?
I što se može u najgorem slučaju dogoditi ako kupac ne plati itd?
Pozdrav, trebao bih mobitel poslati pouzećem, kupac bi trebao platiti 1000 kn.
Znači ja ne plaćam poštarinu već on?
I što se može u najgorem slučaju dogoditi ako kupac ne plati itd?
Ako on ne plati, neće mu dati paket
On plaća poštarinu + cijenu koju napišeš
Mislim da ti se vrati paket ako neplati!
zanima me dali postarina ovisi o udaljenosti ili samo o tezini i vrijednosti paketa

Ima li neko iskustva sa slanjem paketa sa Nigeria EMS? :) Lik hoce da kupi aparat od mene, on je u Americi, hoce da mu posaljem sa Nigeria EMS, a transfer novca ide preko banke? Moze li mi neko objasniti kako ide taj transfer novca, i kako cu znati da ce 100% platiti?
Ima li neko iskustva sa slanjem paketa sa Nigeria EMS? :) Lik hoce da kupi aparat od mene, on je u Americi, hoce da mu posaljem sa Nigeria EMS, a transfer novca ide preko banke? Moze li mi neko objasniti kako ide taj transfer novca, i kako cu znati da ce 100% platiti?
To, to, padni na klasičan scam.
Ne mogu vjerovati da još uvijek postoje ljudi koji bi pali na ovo.
Hvala puno na odgovoru, nisam nikad nishta slala, tako da nisam upoznata s tim.
Hvala jos jednom!
Hvala puno na odgovoru, nisam nikad nishta slala, tako da nisam upoznata s tim.
Hvala jos jednom!
Nema na čemu, drugi put budi opreznija. Također na tipkovnici imaš slovo Š.
Već sam slao manje stvari pa sam ih u pošti stavio u onu zračnu kuvertu. Sada bi trebao poslati matičnu i napajanje pa me zanima jel ja to mogu staviti u svoju kutiju ili moram kupiti neku njihovu kutiju, i jel se može kod njih kupiti one balončiće kao u zračnoj kuverti šta su?
Jel zna tko jer bi sutra to trebao poslati.
Već sam slao manje stvari pa sam ih u pošti stavio u onu zračnu kuvertu. Sada bi trebao poslati matičnu i napajanje pa me zanima jel ja to mogu staviti u svoju kutiju ili moram kupiti neku njihovu kutiju, i jel se može kod njih kupiti one balončiće kao u zračnoj kuverti šta su?
Naravno da možeš stavit u svoju kutiju, zašto ne bi mogao?
Naravno da možeš stavit u svoju kutiju, zašto ne bi mogao?
Možeš.
Samo ju dobro zaštiti kad ju staviš u kutiju, da se matična ne može pomaći nigdje.
dali paket mogu sam zapakirati u neku kutiju , tj. u kakav papir ? dali je vazna boja i to?
Prvi put šaljem pouzećem nešto,konkretno xbox pa me sad zanima kako ce se meni isplatiti iznos koji tražim za xbox.Kupac će dati poštaru moj traženi iznos za konzolu i za poštarinu(o kojoj pojma nemam kolko ce ga ispast) ali kako će se novac naći u mojim rukama to mi nije jasno,da li će mi sjesti na račun ili kako to ide?