Ovako,predao sam iphone 4 kupljenog u vipu na servis 16.3.2011 i još nisam dobio nikakvu povrtanu informaciju ni od servisa ni od vipa (pošto sam ga predao na servis u vipovom centru),pa me zanima da li postoji neki zakonski rok nakon kojeg mogu zahtijevati da dobijem novi uređaj pošto je uređaj na servisu već više od 5 tjedana na servisu.Imate li kakav savijet.Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se ne varam svaki uredaj (nokia,samsung,apple iphone itd itd) svatko ima svoj rok,ja sam predoa na servis Samsunga i oni iaju najduzi servis,60 dana je na samsungu rok,znaci ako nakon 60 dana jos nisi dobio uredaj daju novog,ali nisam ziher
45 dana je inače rok, ako ti do tada ne poprave imaš pravo na novi. Također, ako uređaj ne podigneš sa servisa u određenom roku, gubiš pravo na njega. To inače sve piše na papiru koji si potpisao kad si mobitel odnio na garanciju, pa nađi taj papir i pročitaj!
Ne piše na potvrdi ništa ne piše koliko dugo nego piše samo na garanciji da ako kvar bude nemoguće popraviti u za to predviđenom zakonskom roku uređaj će biti zamijenjen novim,e sad mene zanima kolko iznosi taj predviđeni zakonski rok.
Ne piše na potvrdi ništa ne piše koliko dugo nego piše samo na garanciji da ako kvar bude nemoguće popraviti u za to predviđenom zakonskom roku uređaj će biti zamijenjen novim,e sad mene zanima kolko iznosi taj predviđeni zakonski rok.
Ako se ne varam, postojala je jedna uredba koja je ograničavala na 15 dana. Pitaj u DI.
Svugdje gdje sam išao je bilo 45 dana. 15 - nema šanse.
45 dana nije zakonski definirano. 15 dana jest, podzakonskim aktom, treba vidjeti da li je još na snazi.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2000_03_34_702.html
Imate li kakav savijet.Hvala
Nazovi Vip i pitaj što i kako, ili jednostavno odi u poslovnicu u kojoj si telefon predao. Oni će ti znati reći puno više nego mi.
45 dana nije zakonski definirano. 15 dana jest, podzakonskim aktom, treba vidjeti da li je još na snazi.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2000_03_34_702.html
Da, to je za mobilne uređaje, nisam znao da oni imaju posebne odredbe hehe.