Radna subota

poruka: 22
|
čitano: 12.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Radna subota

Evo jedne teme za sve one koje rade subotom, nesretnih li nesretnika. Ja se mogu samo tješiti što mi je ovo treća u ovoj godini a ujedno i zadnja Cool. Znam, znam ima onih koji rade i nedjeljom ali ipak ako će im biti lakše neka otvore svoju temu vezano za nedjelju nešto tipa 'prokleta nedjelja' Smijeh. Uz čašu mlijeka i piroška je sjela (prestao sam piti one abnormalno visoke količine kava iz straha da ne dobijem kontra učinak pa da zaspnem subotom na poslu i probudim se u nedjelju ujutro, ako niš drugo imao bi velik broj prekovremenih i na kraju bi još pokupio titulu zaposlenika godine). Moram priznati da što više odmičemo od Yuge u kojoj smo bili gdje se približavamo izvjesno prema EU, primjetio sam da u piroški ima sve manje sira, nepravde li. Strahujem da ću jednog dana naići na pirošku bez imalo sira. Koji bi to bio grozan osjećaj u ustima, brrrrrrr. Pišite ljudi, jecajte, plačite i pravdu tražite ako nigdje drugdje onda ovdje i to na ovom mjestu, samo oprez! Mora to biti subota i to radna! Čujemo se iduće godine Plač.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
17 godina
Radna subota

Evo prijatelju, da te podržim u temi, ovo mi je 6 ili 7. subota u godini da radim. Ma sr*nje. Bude izjutra posla, najdalje do podne, kasnije surfam i čekam kad će kraj dana. Sve u svemu, mirno u firmi, nekako gluho, ništa se ne događa. Ali eto. Inače ima posla i preko glave, ali suboto, manje ima zvonjave telefona i mušterija i tako.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan
Radna subota

Morao sam napisati ovu temu iz obijesti prema svim zaposlenicima u mojoj firmi koji danas koriste godišnji, o nepravde li na ovome svijetu. Da li im zavidim? Itekako, moram opravdati ulogu čovjeka u sebi - ljudskog bića.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 8:11 (stalker).
17 godina
neaktivan
Radna subota

Ja radim svaku...Plač

Adio, živeli! Boh Vam doj zdrovlja i trdo spreda!
16 godina
Radna subota

Probaj sa radna nedjelja. Ove godine imao sam samo 7 nedjelja neradnih!

I onda neš pil, vražju mater neš pil!!!!
17 godina
neaktivan
Radna subota

Sjetio sam se one pjesme iz 'Tko to tamo peva', mislim da je došlo vrijeme da je svi zapjevamo. Naime, skoro je jedan sat.

Nesretnik sam od malena ... Plač

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 12:55 (stalker).
17 godina
neaktivan
Radna subota

Hah!

Kod mene je radno vrijeme od 8-16 prve smjene. Međutim kad sam dežurni, radno vrijeme mi je od 8-16, a poslije kad me nazovu po potrebi.

U to dežurstvo spadaju i subota i nedjelja, znači čitava sedmica dana. Sva sreća pa je samo 12 sedmica u godini koje radim na taj način.

Ovo "po potrebi" u dežurstvu znači da sve što se desi iz moje nadležnosti zovu mene i obavještavaju me o čemu se radi, bez obzira koliko bilo sati i šta ti trenutno radio. Nakon toga, ovisno o čemu se radi, ako je nešto neodložno moram ići odmah.

Zamisli situaciju, subota ili nedjelja izašao si vani, ali ako ti jave moraš ići raditi bez obzira bilo to u 17.00, 20.00 ili 02.00 ili 05.00 sati.

Takva služba, takvo radno vrijeme.

Inače ovisno o ozbiljnosti situacije, iako nisam dežurni tu sedmicu, postoji mogućnost da me zovnu da idem kao ispomoć i ne smijem odbiti, također bez obzira koje je vrijeme.

Imao sam u 6 mjesecu 40 sati prekovremenog na taj način. Rasturilo me.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
neaktivan
RE: Radna subota

E dragi moji, da radite u foto studiju prek tjedna i da svake subote slikate svatove, pa kaj bi onda rekli? Da radite na brodu gdi NEMATE niti jedan jedini dan odmora, subota i nedjelja su vam radne, kaj bi onda rekli? Trenutno živim u Londonu gdje je SVAKI dan radni, subotom i nedjeljom se najnormalnije radi... Samo se u Hrvatskoj izmišlja nekaj i podržava nerad, ispada ne samo da je "bogohulno" radit vikendom, nego se i čovjeku brani rad nekim ludim (a koji to nisu u hrvatskoj) zakonima...Znam da su političari neradnici i lijenčine, ali kaj to mora postati nacionalni fenomen? Sjećam se još one stare naše: Ne može on mene tolko malo platit koliko ja mogu njemu malo radit... ili tak nekak je to išlo... Još nemogu vjerovat koliko su neki nezahvalni na poslu koji imaju... Kako vas nije stid da se žalite što morate raditi?!?! Takve bi ja zamijenio s ljudima koji IMAJU volje radit, pa bilo to i vikendom...

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
17 godina
neaktivan
markbodin kaže...

E dragi moji, da radite u foto studiju prek tjedna i da svake subote slikate svatove, pa kaj bi onda rekli? Da radite na brodu gdi NEMATE niti jedan jedini dan odmora, subota i nedjelja su vam radne, kaj bi onda rekli? Trenutno živim u Londonu gdje je SVAKI dan radni, subotom i nedjeljom se najnormalnije radi... Samo se u Hrvatskoj izmišlja nekaj i podržava nerad, ispada ne samo da je "bogohulno" radit vikendom, nego se i čovjeku brani rad nekim ludim (a koji to nisu u hrvatskoj) zakonima...Znam da su političari neradnici i lijenčine, ali kaj to mora postati nacionalni fenomen? Sjećam se još one stare naše: Ne može on mene tolko malo platit koliko ja mogu njemu malo radit... ili tak nekak je to išlo... Još nemogu vjerovat koliko su neki nezahvalni na poslu koji imaju... Kako vas nije stid da se žalite što morate raditi?!?! Takve bi ja zamijenio s ljudima koji IMAJU volje radit, pa bilo to i vikendom...

Svaka tebi čast na radu, ALI ljudi imaju pravo na odmor.

Radio sam dva mjeseca non stop, dana odmora nisam imao. Prve, druge, treće noćne smjene, izlaske na terene. Poslije odrađene smjene je bilo i dodatnog posla i prekovremnog. Sve je to ok, kad ima posla radi se. Ta dva mjeseca nigdje me nije bilo. Ritam života mi je bio u haosu.

Ali ljudi imaju i privatni život, ženu, djecu, druge obaveze, hobije da ne nabrajam. Pa treba slobodnog vremena da se i te obaveze i poslovi odrade ili stigne obaviti.

Sljedeće, nema svaki posao isti nivo stresa. Imaš poslove koji sa sobom donose više stresa, tako da ako nema odmora (fizičkog i psihičkog), imat ćeš na kraju problema.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
neaktivan

ispričavam se kaj sam ovak napasno pisal komentar, boxer je definitivno u pravu... razumijem te, i ja imam ženu... više je to išlo na račun stanja u društvu i mentaliteta... i ljudi kojima smeta raditi tih NEKOLIKO subota...

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
17 godina
neaktivan
markbodin kaže...

ispričavam se kaj sam ovak napasno pisal komentar, boxer je definitivno u pravu... razumijem te, i ja imam ženu... više je to išlo na račun stanja u društvu i mentaliteta... i ljudi kojima smeta raditi tih NEKOLIKO subota...

Nemaš se zašto ispričavati, dao si svoje mišljenje. Nisam radi otvaranje ove teme želio dovoditi druge u očaj i slično, sve sam to gledao sa komične strane, jer uvijek gledam svijetliju stranu u životu imao ja nekih problema ili ne, svejedno. Na kraju tunela je uvijek sunce, nešto slično kao na današnji dan. Bolje biti sa obitelji negdje vani, uživati u životu sa njom još dok je čovjek mlad gdje možeš nešto uz nju naučiti i steći neko iskustvo i kroz okolinu i druge ljude u njoj. Čemu nas uče, radu? Radite i bit ćete plaćeni, plaćom ćete ostvariti svoje želje ukoliko ih možete ostvariti. I tako nas uče i po školama i po firmama i tvornicama i uredima. Samo ovaj sistem, drugi ne postoji, drugi je neispravan. Prošao sam ja i to o čemu pričaš, subote radne, nedjelje noćne i sl. ali spletom okolnosti sam sada tamo gdje jesam, možda i uz malo sreće. Tko zna?

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
17 godina
Radna subota

Ima li radnih ljudi danas?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan
Radna subota

Ima, ima, uvijekCool. Čekaju se dva sata pa da se nadoknadi par sati u krpama  koji su izmigoljili jučer za monitorom a večeras će, nadam se negdje drugdje:)

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
16 godina
neaktivan
Radna subota

Što se mene tiče,samo da se radi.Pričao mi je jedan poznanik koji je radio u Njemačkoj;kod nas u nedjelju popodne nema žive duše na ulici ili su na kavi,a u Njemačkoj se radi kao da je normalan radni dan.Osobno mi se sviđa takav mentalitet i zato sve više i više ljudi odlazi radit vani trbuhom za kruhom.Nedavno sam pročitao u nekim novinama članak gdje su zbrojili sve neradne dane,blagdane,godišnje,bolovanja i ispada da Hrvati godišnje rade manje od pola godine,ili tako nešto slično.

oko za oko,pasta za zube
17 godina
dncrmt kaže...

Što se mene tiče,samo da se radi.Pričao mi je jedan poznanik koji je radio u Njemačkoj;kod nas u nedjelju popodne nema žive duše na ulici ili su na kavi,a u Njemačkoj se radi kao da je normalan radni dan.Osobno mi se sviđa takav mentalitet i zato sve više i više ljudi odlazi radit vani trbuhom za kruhom.Nedavno sam pročitao u nekim novinama članak gdje su zbrojili sve neradne dane,blagdane,godišnje,bolovanja i ispada da Hrvati godišnje rade manje od pola godine,ili tako nešto slično.

... -statistika je čudna ''biljka'', prikazuje sasvim neočekivane rezultate, često prema želji naručitelja.

-Usporedva, večina ljudi oko mene, radi mjesečno 250+ sati, naspram 'sindikalnih' 184h. ... to su ''dvije - različite hrvatske'' pa bi trebala biti i dva prosjeka. Nazovimo to prosjek za radnike i za one koji samo idu na posao, kad baš moraju. -Ovim želim reči, nije važno gdje se radi, nego za koga/što... npr. francuzi, odavno imaju rad petkom do 12 (podne), naravno to je za javne djelaktinke... naspram tog radnog tjedna od 35-40 sati, moj prosječni tjedan je 50-70 sati. Druga stvar što uslužne djelatnosti, također broje neradne dane, ali to nisu neradni dani za radnika, samo (bi trebali biti) za obračun prekovremenih sati, no tog kod nas (većinom) nema... Razmisli, dali privatne firme prijavljuju sve prihode? Dali su radnici prijavljeni na 'punu plaću'? Dali se prekovremeni uopće prikazuju itd... -To bi jako promijenilo ovu statističku sliku. (nije kontra @dncrmt, samo drugačiji prikaz stanja.) -i to je Hrvatska...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 19:36 (ihush).
16 godina
neaktivan

ja imam jednu subotu mjesecno slobodnu....sve druge su radne...na sve se covik navikne :)

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
17 godina
neaktivan
Radna subota

Radim sutra (subota)...

Veselim se radnoj suboti ko budala šamaru...Belji se

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
Radna subota

Radno,radno i danas...

17 godina
Smooth Operator kaže...

Radno,radno i danas...

-uf, umjesto da pusti temu da lagano odumre... -ali ne, ON mora čačkati. Smijeh

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

-uf, umjesto da pusti temu da lagano odumre... -ali ne, ON mora čačkati. Belji se

Me is lurker! Belji se

17 godina
neaktivan
Radna subota

meni je subota radna od 15-03, nedjelja od 15-01...

onda dode sljedeca subota pa od 07-13 pa nedjelja od 07-13

2 vikenda slobodna u mjesecu

sto znaci da svaki mjesec odradim po 2 subote i 2 nedjelje, naravno, ovisno o broju dana u mjesecu i kad se poklapaju vikendi

potpis :D
17 godina
neaktivan
Radna subota

Nije baš subota, al je radna nedjelja i još za prvi maj. Em vrijeme serucka em se sada vratio sa posla, katastrofa prvi maj.

Budala bio, budala ostao...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice