Prevara s interneta

poruka: 27
|
čitano: 3.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Prevara s interneta
Ovo je post iz usluge.
Kolega s posla je prevaren od strane lažnog izdavatelja stana putem Index Oglasa.

Sve se dogovorio za najam stana i uplatio je depozit preko 2000kn da bi na kraju ispalo da je lažan oglas.

Da, znam, glup je i sve što ide s time, ali riječ je o 2 studenta cimera kojima je frka naći stan i ovo je bila prilika koju nisu prepoznali kao prevaru.

Bio je na policiji i napravio prijavu ali rekli su mu da vjerojatno nema nikakve šanse. Rekli su da može istražiti sam i prikupiti još dokaza ali ne smije poduzeti nikakve mjere lomova nogu i šaka ako sazna o kome je riječ.

Kako prevarant ima sve osobne podatke kolege i cimera, samo je pitanje vremena kada će započeti novu prevaru u obliku krađe identiteta.

Ukoliko poznajete osobu koja se bavi istraživanjem prevara preko interneta molio bih da se javite na pp jer je kolega ostao bez opcija i trta ga je što prevaranti mogu napraviti u njegovo ime.

SSD koliko si mi života uštedio...
16 godina
odjavljen
Prevara s interneta

Cek malo. On je uplatio depozit od 2000 kuna i dao osobne podatke osobi koju nikada nije u zivotu vidio ?

Buduci da se radi o prevari preko interneta onda pretpostavljam da se radi o konkretno tome ili sam nesto krivo shvatio.

7 godina
protjeran
Re: Prevara s interneta
Bur33k kaže...
Da, znam, glup je i sve što ide s time, ali riječ je o 2 studenta cimera kojima je frka naći stan i ovo je bila prilika koju nisu prepoznali kao prevaru.

Zaista ne lažu kada kažu da su studiji postali bezobrazno lagani. Priče o nekim studentima najbolji su dokaz tomu.

Zlo se vratilo. Ime mu (b)je Arendelle.
8 godina
protjeran
Prevara s interneta

ako se radi o tolikom iznosu, onda se prevarant moze i mora krivicno goniti. Prvo ide upit doticnom oglasniku za informacije o prevarantu, zatim mislim upit isp-u da se dozna pravo ime i onda ide uhicenje. Vjerojatno ce decki dobit solde nazad, a prevarant ce u buksu..

Sky is blue, water is wet, women have secrets. Nobody likes you, everybody hates you, youre gonna lose, smile you fuck.
16 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

ako se radi o tolikom iznosu, onda se prevarant moze i mora krivicno goniti. Prvo ide upit doticnom oglasniku za informacije o prevarantu, zatim mislim upit isp-u da se dozna pravo ime i onda ide uhicenje. Vjerojatno ce decki dobit solde nazad, a prevarant ce u buksu..

Ti si ga naivan kao francuska sobarica... Ode sada spat,ali slobodno uplati pare meni i zali se upravi vodovoda nakon toga...

P.S. - EDIT/ - Sada vidjeh da si mi nesto poslao na PM. Budem to procitao nakon sto se probudim...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2018 1:46 (Mrgud Veliki).
8 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...
 Ti si ga naivan kao francuska sobarica... Ode sada spat,ali slobodno uplati pare meni i zali se upravi vodovoda nakon toga...

Mislim da je propisano kazneno gonjenje za kradju iznad 1500kn. Bilo je i 500kn i 1000kn do sada, a za 2000 svakako. Ako ti ukradu jeftini mob, nes ga vise vidit, ali ako ti ukradu novi ajfon, dobit ces ga nazad u roku tjedan dana.

Sky is blue, water is wet, women have secrets. Nobody likes you, everybody hates you, youre gonna lose, smile you fuck.
7 godina
protjeran

Francuske su sobarice zapravo lukavi pirati u usporedbi s mnogima u ovoj temi.

8 godina
protjeran
Prevara s interneta

sve lukaviji od lukavijeg odjekarce, tocno mi suze naoč od silnog luka...

Cek, dje su mi gace?

10 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Cek malo. On je uplatio depozit od 2000 kuna i dao osobne podatke osobi koju nikada nije u zivotu vidio ?

Buduci da se radi o prevari preko interneta onda pretpostavljam da se radi o konkretno tome ili sam nesto krivo shvatio.

Upravo to, napravio je sve greške koje možeš napraviti ali kaže da je sam oglas bio profesionalno napravljen, da je komunikacija bila normalna, nije to očekivao da će biti prevaren.

Iznos je iznad 2000kn i mene je sram napisati koliko točno a kolega izgleda kao da je propao u zemlju.

Kako kažem ako znate nekoga koji se bavi pronalaskom prevaranata putem interneta pošaljite mi kontakt na pp da mogu proslijediti kolegi. O dogovaranju suradnje će kolega direktno.

17 godina
neaktivan
Ti si taj "kolega" :) priznaj :) jbg stari nikad ne daj pare na neviđeno. Trebao si prije otići vidit stan i gazdu. Sad piši kući propalo...
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2018 8:36 (crash11).
10 godina
neaktivan
Kako sam prvotno napisao da je post iz usluge kolegi s posla.
Daleko sam ja od studentskih dana i naivnosti s novcem.
9 godina
neaktivan
Kak se novci poslani tom prevarantu?
Potpis
17 godina
neaktivan
Kolega s posla, a student? Baš čudno... Ne zna napraviti account na forumu? :) Šta studira "kolega"?
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2018 9:15 (crash11).
7 godina
protjeran
crash11 kaže...
Šta studira "kolega"?

Hlebinsku školu, ako je vjerovati autorovu opisu.

10 godina
neaktivan
Moj prvi savijet je bio da se javi ovdje na forum s problemom.

Drugi savijet mi je bio, pusti stavit ću ja post iz usluge da tebe ne prcaju.

Shvaćam da su neki sad radoznali kako i kome se ovo moglo dogoditi i voljeli bi nastavak sapunice. U pitanju su stvarni novci i stvarne žrtve online prevare. Drugim riječima iznio sam detalje koje znam a dalje neću nagađati.
10 godina
odjavljen
Koliko točno love je u Igri ?
10 godina
neaktivan
Iznos je preko 2000kn. To mogu podijeliti javno.
9 godina
Nesto ne uspjevam shvatiti...

Dakle, uplacen je polog, i osim ako novci nisu ostavljeni u parku pod klupom, postoji pisani trag te uplate, postoji tko uplacuje, najvjerovatnije i za sto uplacuje, a svakako postoji i kome uplacuje.

Dakle, taj kolega bi isto tako trebao imati i podatke od osobe kojem je uplatio novce, zar ne? Barem osnovne poput imena i prezimena te ibana ili broja racuna, koji na svu srecu tesko mogu biti lazni.

A ako ima, onda sasvim sigurno policija tu moze nesto napraviti, i sanse nisu nikako male i slabe.

Ako nema te podatke, e onda stvarno nista ne razumijem.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2018 21:39 (Damir22).
10 godina
neaktivan
Slažem se ali mislim da je kolega napravio još jednu grešku. Uplata nije išla na račun u HR.

To komplicira stvar i zato policija ne može ništa.
9 godina
Dobro, to malo mijenja stvari...

Mozda da ode u svoju banku, objasni problem, mozda oni mogu povuci tu transakciju? Naravno, ako je isao s racuna na racun, no i ako nije, mozda banka u kojoj je uplatio moze sto.

Naravno, neznam koji su mu argumenti za dokazivanje prevare, ima li kakvu komunikaciju kao dokaz i sl...
15 godina
Bur33k kaže...
Slažem se ali mislim da je kolega napravio još jednu grešku. Uplata nije išla na račun u HR.

To komplicira stvar i zato policija ne može ništa.

Pratio raspravu do ovog što si napisao. Kaži frendovima da zaborave na novce, ne postoji način dokazivanja da te neko prevario. Da je u HR, druga priča, kolege su već napisale ali pošto je vani uplaćeno, nekom su uljepšali Uskrs. Jeb ga.

All truly great thoughts are conceived by walking.
10 godina
neaktivan
Mislim da je i on toga svjestan.
8 godina
protjeran
Prevara s interneta
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 0:02 (Gorstak79).
17 godina
neaktivan
Koji debil moraš bit da nekom uplatiš pare unaprijed, a da lika nikad nisi vidio...a niti stan. Ako taj " kolega" kao studira trebao bi biti kao inteligentniji. Stvarno ima naivnih ljudi....
10 godina
neaktivan
Kolega je student i podstanar. Tuče smjene na Studentski ugovor i polaže ispite.
Hitno mu je trebao stan a do sada je imao pozitivna iskustva pa naletio na minu.
10 godina
odjavljen
Prevara s interneta

Sad će naučit.

13 godina
odjavljen
Prevara s interneta

Boji se krađe identiteta?

Koje mu je sve podatke onda tvoj pametni prijatelj ostavio ako se boji krađe identiteta? Ako mu je dao sve podatke koje treba za krađu identiteta onda, bez uvrede, drugo niti ne zaslužuje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice