Prečesta buka od "radova"

poruka: 7
|
čitano: 5.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Imam pitanje jedno u vezi buke jednog od susjeda.

Otprilike čovjek ima radove 4-5 dana u tjednu već zadnjih godinu dana, prek zime je malo stalo, no s prvim zrakama sunca je krenulo ponovno. Dakle konstantno čekićanje, brušenje, mješanje betona, udaranje lopatama po mješalici i najgore od svega fućkanje po cijelo jutro i rano poslijepodne meni pod prozorom tako da se ne mogu koncentrirati na svoj posao niti mogu imati svoj mir. Mislim napravit će pa će prestati, nek radi i mjesec dana pa nek prestane, no problem je što to ne prestaje, a radi se mic po mic umjesto da se obavi posao u kratkom vremenu i kvalitetno. Evo jutros od 8h motorka, čekićanje, brušenje, jučer ista stvar... prošli tjedan ista stvar...

Stvarno sam tolerantan i razumijem da netko mora nešto i napraviti/sagraditi/urediti na kući, i sam znam 2-3x godišnje u trajanju po par dana neki zahvat oko kuće napraviti, ali ovo stvarno više nije za izdržati. Doslovno nabijanje svaki dan po glavi u vlastitom domu mi više nema smisla.

Kome ovako nešto prijaviti? Zar nebi trebala postojati neka zakonska odredba kojom se takvi radovi reguliraju?

Odmah da kažem da sa susjedom nema svrhe razgovarati jer je već par susjeda drugih pokušalo zbog prevelike buke koja se širila iz njegove birtije, a on je malo veći kreten pa ga nije briga što se vidi i iz priloženog... Stvarno ne želim nikom napakostiti, niti me briga što ima neprijavljene radnike koji mi fućkaju pod prozorom, niti išta drugo, samo da završi s tim radovima u nekom razumnom roku, što se izgleda neće dogoditi. Dakle jel se može kome to prijaviti eto ako ništa drugo da dobiju rok do kada radove moraju završiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 11:08 (pahatak).
13 godina
neaktivan

Ja zivim do tvornice prozora, vrata, onih malih kioska i cega sve ne.

Buse, rezu, udaraju, lupaju od 8 do 16. Mi nismo mogli nista uciniti.

Zelim ti puno srece jer znam kako je.

10 godina
neaktivan

Ma ova država je katastrofa u kojem god segmentu pogledaš...

Inače živim u manjem gradu, i to ne u centru nego u stambenoj periferiji, baš iz razloga jer ne želim živjet u buci po cijele dane.

16 godina
neaktivan

Ja kad sam uselio u novu zgradu neki stanari su si umislili da je dobro početi sa namještanjem stanova od 5 ujutro. I narano od 5 ujutro bušenje , udaranje, psovanje jer nešto ne paše kako treba. Nekima je palo na pamet da u 23:00 buše zid zbog kuhinje. Mislio sam da će to trajati mjesec dana dok se svi ne usele ali i sad nakon godinu dana ista stvar stalno netko nešto buši , razbija i premješta.

14 godina
odjavljen

Ako ne krši zakon ne možeš mu ništa, jedino biti ljubazan s njim. A i takvi zakoni su po cijelome svijetu. Imaš razdoblje kada se ne smije stvarati buka i to je to

10 godina
neaktivan
Re: Prečesta buka od "radova"
formula1live kaže...

Ako ne krši zakon ne možeš mu ništa, jedino biti ljubazan s njim. A i takvi zakoni su po cijelome svijetu. Imaš razdoblje kada se ne smije stvarati buka i to je to

Odlično. Onda ću kupiti zvučnike, naštimati sinusni ton od 300-400Hz na 90-105dB i puštati to cijelo jutro i podne susjedima na ogradi. Ista jačina je zvuka lupetanja čekićem, motorkama, hilticama i ostalom mehanizacijom. Očito da imam na to pravo onda...

Koliko ja vidim po pravilnicima, buka u mješovitoj zoni je danju dozvoljena 55dB, a motorka, čekić i pneumatska bušilica to sigurno nisu. Ne znam, vidjet ću kako će se situacija razvijati kroz par tjedana, a ako se stanje ne normalizira pokušat ću prvo s komunalnim redarstvom i prijavom protiv ometanja reda i mira zbog fućkanja i galame cijelo jutro pod mojim prozorom... a ako to ne prođe s ostalim inspekcijama, jer očito se tu rade neki veči građevinski radovi bez ikakvih dozvola i prijava. A i polako se i drugim susjedima pile živci tako da nisam jedini.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 15:30 (pahatak).
14 godina
odjavljen
Re: Prečesta buka od "radova"
pahatak kaže...

Odlično. Onda ću kupiti zvučnike, naštimati sinusni ton od 300-400Hz na 90-105dB i puštati to cijelo jutro i podne susjedima na ogradi. Ista jačina je zvuka lupetanja čekićem, motorkama, hilticama i ostalom mehanizacijom. Očito da imam na to pravo onda...

Koliko ja vidim po pravilnicima, buka u mješovitoj zoni je danju dozvoljena 55dB, a motorka, čekić i pneumatska bušilica to sigurno nisu. Ne znam, vidjet ću kako će se situacija razvijati kroz par tjedana, a ako se stanje ne normalizira pokušat ću prvo s komunalnim redarstvom i prijavom protiv ometanja reda i mira zbog fućkanja i galame cijelo jutro pod mojim prozorom... a ako to ne prođe s ostalim inspekcijama, jer očito se tu rade neki veči građevinski radovi bez ikakvih dozvola i prijava. A i polako se i drugim susjedima pile živci tako da nisam jedini.

Sretno, ali kako bi se reklo uzalud ti trud svirači. Znam par primjera, gotovo identičnih tvojim. Nakon prepiranja svađe, prijetnji, godina navlačenja po sudovima, uzaludno potrošenih novaca, na kraju nije bilo ničega. Jer kako sam napisao, ako ne krši zakon ne možeš mu ništa. I nije ti isto navijati muziku i obavljati građevinske radove za koje imaš dozvolu, bez obzira kako dugo trajali.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice