Pomoć! BNet traži isplatu na bivše boravište.

poruka: 8
|
čitano: 913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pomoć! BNet traži isplatu na bivše boravište.
Pozdrav,
Ja sam student koji se prošle godine preselio u novo boravište. Najmodavac mi je na upit za internet rekao da mi to riješimo i da će on plaćati.
Ja sam se na svoje ime ugovorio s BNetom za internet i danas mi je došla opomena na 1050 kn!
Kolko se sjećam, nije me prijavio na poreznu nego samo boravište u policiji. Iz tog stana sam prijevremeno otišao jer je maltretirao i ulazio bez najave više puta mjesečno.
Mene sad zanima;
Da li sam ja zakonski mogao ugovoriti internet na boravište?
Da li mogu njega natjerati da plati pošto me nije prijavio u poreznu?
Da li ima ikakav način da izbjegnem plaćanje opomene?
15 godina
Re: Pomoć! BNet traži isplatu na bivše boravište.
KretenIzKnina kaže...
Pozdrav,
Ja sam student koji se prošle godine preselio u novo boravište. Najmodavac mi je na upit za internet rekao da mi to riješimo i da će on plaćati.
Ja sam se na svoje ime ugovorio s BNetom za internet i danas mi je došla opomena na 1050 kn!
Kolko se sjećam, nije me prijavio na poreznu nego samo boravište u policiji. Iz tog stana sam prijevremeno otišao jer je maltretirao i ulazio bez najave više puta mjesečno.
Mene sad zanima;

Jel ugovor potpisan na tvoje ime?! Je, tako da moraš sve platit.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 17:40 (x18x05x).
10 godina
odjavljen

Odličan dogovor, ti potpišeš, a on će plaćati. Kak si samo pristao na to? Nisi se nikad zapitao jel on platio koji račun?

Mislim da ti nema pomoći i da ćeš morat platit jer je na tvoje ime. Ne vidim kakve veze bi porezna imala s tvojim internetom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 18:20 (kbenzema).
10 godina
neaktivan
KretenIzKnina kaže...
Pozdrav,
Mene sad zanima;

Nick ti pristaje. 

11 godina
neaktivan
Nemogu vjerovat da citam ovakve stvari.
Ljudi vas potpis je zakon.
Sve kaj potpisujete je pravno valjano i odgovarate za to.
SIVE LUBANJE SILOM
11 godina

@KretenIzKnina

Hm, gle frende kak' da ti pomognem?

Tvoj potpis na ugovoru je najjače pravno djelo. 

U ugovoru mora pisati tvoja adresa sa osobne iskaznice.

Kaj se tiče opomene, gle ne moraš je ti platiti, ako smatraš da nešto nisi potrošio il' da te je on prevario. Ide, jedna opomena, druga, te onda ovrha stiže. Onda napiši prigovor na ovrhu, te onda sve ide na sud.

Čim nešto platiš to je priznanje da, eto se slažeš sa dugom.

Možeš ti njega privatno tužiti, al' to je već neisplativo.

Imaš HAKOM, imaš AZOP, ima udrugu Potrošač.

Al' ako si ti svjesno potpisao ugovor sa svojom osobnom i svojim potpisom. Ah, kako ti ekipa kažeš, gotov si!

Al' ako si potpisao ugovor možeš ga i razrješiti uz uvjete koji su u njemu navedeni.

Znači ti potpisao ugovor, a on je plaćao?

To kaj on tebe nije prijavio, nema veze sa ugovorom, jer u ugovoru točno pišu prava i dužnosti strana koja ga potpisuju.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
odjavljen

Ne samo da je dug na tvoje ime i da ne možeš izbjeći plaćanje, već je i oprema izdana na tvoje ime i moraš je prilikom raskida vratiti ili plaćaš i za to penale. Eventualno možeš pokušati se s najmodavcem dogovoriti, a ako ti odbije i opremu vratiti, onda bi se tu možda našlo elemenata prevare (on svjesno koristi tvoju konekciju, a ne plaća je). Međutim, čak i u tom slučaju, tvoja obveza prema operateru ostaje, a naknada štete od najmodavca ide privatnom tužbom.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
odjavljen
KretenIzKnina kaže...
Pozdrav,
Mene sad zanima;

On ce placati internet ? Pa oni vecinom ne zele niti pricuvu placati, a kamoli nesto vise. Sam si dogovorio, sam ces to morati otplatiti i i penale ovisno o mjesecima. Ako sam nesto naucio to je da najmodavci lazu (oko racuna, pa onda ljetni racuni od 500 kuna se pretvore u 1000, jer samo za holding dobijes vise od 500) i obecavaju sve i svasta i nista ne ispune. Cast pojedincima, ali ih je tesko naci. Samo ih eto redovito kada treba novce pokupiti, jer je sve neuredjeno u ovoj zabokrecini od drzave.

Niti porezna ima veze s ovime, niti policija. Ako je uveden internet, to je to. Imali ste vremena zaliti se i predomisliti.

Inace, mogli ste na boraviste prijaviti internet. Ako nije na boraviste onda gazda treba potpisati da pristaje. Ja sam upao u neku rupu tu, tako da niti je na boraviste, niti na potpis gazde... Bas me zanima kako bi meni smjestili opomenu.

Ako pak pokusavate nesto izvesti preko porezne, to moze jedino, ako ste ugovor potpisali tko sto i kako. Ovako moze muljati on, mozete vi, ali njegov je stan, a vas internet.

Nazalost i opomenu cete platiti i ostatak rata, ako ih imate i uredjaj, ako ga niste vratili. Bolje se pokusajte dogovoriti sa njima nego to razvlaciti. Jer opomena je jedno, a kada sjedne i ovrha ode to vise.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 22:29 (Mrgud Veliki).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice