Petak 13.

poruka: 142
|
čitano: 17.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Petak 13.

Mistični dan.

A igrom slučaja je danas.

Dal ga se bojite i vjerujete li da će vam se dogoditi nešto loše.

"Procjenjuje da je gospodarstvo svakog petka trinaestog izgubi 800 – 900 milijuna dolara, zbog toga što ljudi izbjegavaju tog dana raditi stvari koje inače rade"

"Strah od broja 13 Dossey je uspio povezati s davnim norveškim mitom o dvanaestoro bogova koji su priredili večeru u Valhali (ekvivalent kršćanskom raju u nordijskoj mitologiji), na koju je nepozvan upao 13-ti gost, nestašni Loki. Loki je nekako uspio navesti slijepog boga tame, Hodera, da pogodi Baldera, boga veselja i zadovoljstva, strelicom od bijele imele. Balder je umro i cjela zemlja zavijena je u crno; bio je to loš, nesretan dan. Od tog trenutka, broj 13 smatra se kobnim i zlosutnim.
Također, prema vjerovanjima iz vremena starog Rima, vještice su se uvijek sastajale u skupinama od 12. Trinaesti sudionik okupljanja redovito je bio sam Vrag. I u Bibliji postoji referenca na nesretni broj 13: Juda, apostol koji je izdao Isusa, bio je trinaesti gost na Posljednjoj večeri."

"Strah od broja 13 snažan je i u današnjem svijetu. Prema istraživanjima, više od 80 posto nebodera u svijetu uopće nema 13-ti kat. Mnoge zračne luke nemaju 13-tu sletnu stazu. U bolnicama i hotelima često ne postoji soba broj 13. U talijanskoj Firenzi, kuće koje se nalaze između kućnih brojeva 12 i 14 označene su brojem 12 i pol. Mnogi triskaidekafobi, kako se nazivaju ljudi koji se boje broja 13, upiru prstom i u neuspjelu misiju na Mjesec, "Apollo 13"."

"Kad je o petku riječ, poznata je činjenica da je Isus bio razapet upravo na taj dan. Neki tumači Biblije tvrde da je Eva upravo u petak navela Adama da kuša zabranjeno voće, a možda je najznakovitije vjerovanje da je Kain ubio svog brata Abela baš u petak 13-og."

Puno je to zanimljivosti pa vjerojatno ima nekaj u tome!

Najvažnije je da smo mi igrali 12. pa nismo imali problema sa mistikama!

Neka pati koga smeta.....
18 godina
protjeran
Petak 13.

13 ne mora biti nesretan broj: 12 apostola + Isus = 13

Inače, vjerujem u paranormalno ali u petak 13. ne.

Matična: Asus M2N-E Procesor: AMD Athlon 4000+ X2 (2.00GHz) Grafička: Nvidia GeForce 8600 GT HDD: 160 GB RAM: 2 GB
18 godina
moderator
Petak 13.

Meni je daleko najbolja fora što velik dio aviona nema red 13, a neki niti 17. Iz istog razloga.

Domagoj
18 godina
neaktivan
RE: Petak 13.

Hm... da, to je malo previse. Ali svakako zgodan detalj.

Cemu broj 17?

Ima neka prica oko broja 17 za koju ne znam?

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 11:38 (Radikal).
17 godina
neaktivan
Petak 13.

Čuo sam da u Americi zgrade nemaju 13. kat. Kakvo praznovjerje, meni je petak 13 sretan dan!Osmijeh

Kao i broj.

Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 11:47 (SOS).
18 godina
moderator
Radikal kaže...

Cemu broj 17?

Evo citata s neke stranice koju je Google izbacio:

In Italian culture, the number 17 is considered unlucky. When viewed as the Roman numeral, XVII, it is then changed anagramtically to VIXI, which in the Latin language it translates to "I have lived", the perfect tense implying "My life is over." (c.f. "Vixerunt", Cicero's famous announcement of an execution.) In Italy, it is not uncommon to notice that buildings do not have 17th floor, hotels do not have a room 17. The Italian airline carrier, Alitalia, does not have a seat 17. Renault sold its "R17" model in Italy as "R177."
Domagoj
18 godina
neaktivan
Petak 13.

roden na petak 13. i ispao sasvim normalan Šutim..... tako da ne vjerujem u takve stvari.

E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz
17 godina
neaktivan

Takodjer sam rodjen 13-tog,ali nije bio petak, Cool, za mene je to praznovjerje i cista glupost, dokaz  nedostataka samopouzdanja i prisustva "razborite" vjere u covjeku.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
boxer kaže...

Takodjer sam rodjen 13-tog,ali nije bio petak, Cool, za mene je to praznovjerje i cista glupost, dokaz  nedostataka samopouzdanja i prisustva "razborite" vjere u covjeku.

Pa moj je jedan dobri prijatelj rođen na petak 13. i sve je s njim uredu. Zabavan, humorističan, bistar.... Igra dobro nogoš, igra puno COD2... Sasvim normalan čovjek. S boxerom se slažem! Kakvi smo onda mi to kršćani ako vjerujemo da broj 13 nosi nesreću!!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Petak 13.

Pa ne treba biti nesretan po tome ak si rođen na taj dan, štoviše to izgleda "cool".

Ja sam prije par godina u automobiskoj nesreći slomil ruku i rasjekel glavu- na petak 13- ispalo je super jer nas je bilo 4 i niko nije bil ozbiljnije ozljeđen, dok je auto bil totalka.

Ni ja ne vjerujem u to ali ima zbilja zgodnih situacija vezanih uz baš taj dan/datum.

Kolko znam, petak 13. je samo 2, 3 puta na godinu.

18 godina
neaktivan
Petak 13.

Na petak 13. su pobili i vecinu krizara, ili tako nesto! Tako bar kaze Dan Brown u DaVincijevom kodu! OT: predobra knjiga!

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...
Radikal kaže...

Cemu broj 17?

Evo citata s neke stranice koju je Google izbacio:

In Italian culture, the number 17 is considered unlucky. When viewed as the Roman numeral, XVII, it is then changed anagramtically to VIXI, which in the Latin language it translates to "I have lived", the perfect tense implying "My life is over." (c.f. "Vixerunt", Cicero's famous announcement of an execution.) In Italy, it is not uncommon to notice that buildings do not have 17th floor, hotels do not have a room 17. The Italian airline carrier, Alitalia, does not have a seat 17. Renault sold its "R17" model in Italy as "R177."
 e pa ja sam baš rođen 17-og i 7 i 17 su mi najsretniji brojevi...
17 godina
Petak 13.

Ja danas dao neki teški ispit na faksu tako da mi je petak 13. sretan! Osmijeh

Ali inače ne vjerujem u to da je 13 nesretan dan i te fore.

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
17 godina
Petak 13.

Evo sad doakza da nekaj ima u tome:

Utakmica koja sad dolazi, Italija-Rumunjska, 13. je na 13. Euru na petak 13.!

17 godina
Petak 13.

Prošle godine u školi sam dobio 1, a sad  sam ispravio hrvatski na 5.Naznam ja sad što to znači?

Iron Maiden-Mislim da je očito da ne spadam u onih 92% mladeži!
18 godina
Pero kaže...

Prošle godine u školi sam dobio 1, a sad  sam ispravio hrvatski na 5.Naznam ja sad što to znači?

Znaci da si naucio i popravio se.

Osobno ne vjerujem u te stvari s 13icama. Smatram da je osnova toga napad na templare jer su previse ojacali, a Crkva se toga bojala.
"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
Petak 13.

Ta je jedinica bila kad me je otvorila profa u imeniku i išao sam odgovarat.

17 godina
name man kaže...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kaj bez veze to pišeš.Ako nemaš ništa pametno u vezi te teme napisati onda nenapiši! Viče
18 godina
neaktivan
Pero kaže...
name man kaže...

Kaj bez veze to pišeš.Ako nemaš ništa pametno u vezi te teme napisati onda nenapiši! Viče
 htel je valjda vidjet kolko ce brzo dobit žutog Cool
Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 4x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
18 godina
protjeran
Petak 13.

Jasno mi je da neke zaostale i primitivne zemlje zagrezle u praznovjerje zaziru od nekih ukletih brojki, ali mi nije jasno kada zemlje u kojima je visoka tehnologija padaju na taj štos. Pa onda izbjegavanje 666MHz frekvencije. Broj sjedala aviona ili katova na zgradi, umjesto 13, 12A i slično.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
LUXX kaže...
Pero kaže...
name man kaže...

htel je valjda vidjet kolko ce brzo dobit žutog Cool
 XD , a baš se je danas uključil u forum.
18 godina
Pero kaže...

Ta je jedinica bila kad me je otvorila profa u imeniku i išao sam odgovarat.

Ah, da. Poznato mi je to, al opet, mislim da nema veze s 13icom.

EDIT: ukljucit ce se on ponovo...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 19:58 (1domagoj1).
18 godina
neaktivan
Pero kaže...
 XD , a baš se je danas uključil u forum.
 Glupost il necitanje pravila il novi na forumu ne donosi nikakve privilegije.
Niti me sprecava u davanju kartona.I još sam imao milosti(pošto je novi)
Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 4x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
18 godina
neaktivan
To su samo priče. NE vjerujem u to.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
17 godina
Petak 13.
name man kaže...

novi na forumu

Ti si pako ili njegov fan, samo malo manje trabunjaš većeras.

Samo nemoj po toj temi!

Evo još par sitnica o petku 13. kaj sam saznal; Navodno, ako 13-orica ljudi skupa večeraju na petak 13., svi će umrijeti unutar godinu dana. - ko bi to vjeroval???

I najvažnije, ipak nepotvrđeno, 2pac je ustrijeljen na petak 13.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 20:12 (Armor).
18 godina
neaktivan
Armor kaže...
name man kaže...

novi na forumu

Ti si pako ili njegov fan, samo malo manje trabunjaš većeras.

Samo nemoj po toj temi!

Evo još par sitnica o petku 13. kaj sam saznal; Navodno, ako 13-orica ljudi skupa večeraju na petak 13., svi će umrijeti unutar godinu dana. - ko bi to vjeroval???

I najvažnije, ipak nepotvrđeno, 2pac je ustrijeljen na petak 13.

mali ispravakSmijeh: pac je ustrijeljen 7.rujna...al je preminuo na petak 13. Namigiva      (ma zapravo svejedno, glavno da se spominje petak 13 Smijeh)
bobo desmra
18 godina
Petak 13.

Vidim da je name man ili sta vec opet protjeran, al ko' sto rekoh, vratit ce se...

Da, zanimljivo, nisam znao ovo za 2paca. Cini mi se da ima i neki film Friday 13 ako se ne varam ili...?

18 godina
1domagoj1 kaže...

Cini mi se da ima i neki film Friday 13 ako se ne varam ili...?

nema samo jedan ima ih mnogo
18 godina
neaktivan
Petak 13.

Bah..    dan kao i svaki drugi - ni više, ni manje od toga Osmijeh

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

Čuo sam da u Americi zgrade nemaju 13. kat. Kakvo praznovjerje, meni je petak 13 sretan dan!Osmijeh

Kao i broj.

kak nemaju 13 kat pa kak onda imaju 14!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mozda je i istina al mi se cini nelogicno
Psssssst Zecovi spavaju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice