Odosmo... :) (LHC rasprava)

poruka: 248
|
čitano: 42.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Odosmo... :)

Evo i ovaj link:

http://public.web.cern.ch/public/en/LHC/Safety-en.html

To je od samoga CERN-a malo o LHCu.

Btw, zna li netko kada točno počinje eksperimentiranje - spominjao se 9. mjesec ili?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
RE: Odosmo... :)
Dado_ZG78 kaže...

Evo i ovaj link:

Btw, zna li netko kada točno počinje eksperimentiranje - spominjao se 9. mjesec ili?

10. 9.

Kad bi i bilo opasnosti, koje nema, rezultati bi se vidjeli puno kasnije, ne isti dan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 13:02 (itf4n).
17 godina
neaktivan

10.9., jos 3 dana...

17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Evo i ovaj link:

10. 9.

Kad bi i bilo opasnosti, koje nema, rezultati bi se vidjeli puno kasnije, ne isti dan.
 tako je, prvi pravi sudari protona bi tebali biti negdje mjesec dana poslije
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan

Ma dajte ljudi kakav smak svijeta nelupetajte gluposti..

Evo malo da se opustite:

You cannot change your fate, no man can... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Za desetak sati, bit cemo na drugoj strani... Zivio LHC! Zivjele Crne Rupe! Smijeh

17 godina
protjeran

Ma kakav smak svijeta!!!!!!

People that think they know it all annoy those of us that do!
17 godina

Na žalost velike većine nas neće biti nikakvog smaka svije još barem ne ove godine. Trebo je smak biti 6.6.2006. pa ničega nije bilo.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.00 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Na žalost velike većine nas neće biti nikakvog smaka svije još barem ne ove godine. Trebo je smak biti 6.6.2006. pa ničega nije bilo.

Očito ne shvaćaš da je sad teoretski moguć, a ovo sa 6.6.2006. je bila samo pretpostavka na glupim činjenicama (čim su udatumu 3 šestice, smak svijeta dolazi)
Iako je tu moguć, ne znači da će biti, može biti za mjesec dana il godinu dana, a možda niti neće biti. Nego, još manje od 12 sati do početka kraja :)
17 godina
neaktivan

Držte gaće ekipa! Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Držte gaće ekipa! Belji se

J**o gace, drzim ja svoj komp ako me pocne usisavati. Belji se
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan

Ako sam dobro vidio bit će live webcast. To ću gledati uz kokice,pivo i cigareCool

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

Kod mene se nis ne desava...kod vas?

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Kod mene se nis ne desava...kod vas?

LHC First Beam - 10th September 2008 - 9am CEST (GMT+2)

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
Nessie kaže...
Ivan(4) kaže...

Dobar link, Dado! Osmijeh Za one zabrinute, sledeći odlomak sumira celu priču:

For the record, the LHC collides particles together at energies far below those naturally occurring in many places in the Universe, including the upper atmosphere of our planet every second of every day.

Dakle čuvajte se, kraj nije blizu! Namigiva

Da naravno... Nevinašce Tragedija je da je ovo zapravo jedini "dokaz" koji znanstvenici imaju da nece biti katastrofe... Naravno pogresan... evo link:
To je krajnje nenaučan klip. Svodi se na tvrdnju da su protoni koje će ispaljivati u LHC-u drugačiji od onih koji doleću kosmičkim zracima. Ajde, nek mi priča autor snimka malo o tome... Jeste, oni tamo uvoze jeftine kineske protone, a iz kosmosa nam stižu original božanski, ne može se porediti kvalitet... (napomena za "one sa jeftinijim kartama", ovo je sarkazam, fabrike protona ne postoje) A i bez toga je cela priča o smaku sveta vrlo nategnuta:

1) Pretpostavka da bi minijaturne crne rupe uopšte mogle da nastanu tokom eksperimenta se zasniva na teoriji o postojanju dodatnih dimenzija kojih mi nismo svesni. Osim ako one zaista postoje, crnih rupa neće ni biti.
2) Teorija kaže da i crne rupe emituju određeno zračenje, koje se obično naziva Hokingovim zračenjem. Osim njega, do istih rezultata su još '70-ih godina došli sovjetski naučnici. Kod minijaturnih crnih rupa kakve bi u scenariju opisanom pod 1) mogle da nastanu, prečnika mnogo manjeg reda veličine nego što su prečnici atoma, Hokingovo zračenje bi bilo intenzivnije nego "usisavanje" okolne materije i crna rupa bi se sama rasula.
3) Čak i kada ne bi postojalo Hokingovo zračenje, crne rupe toliko malog prečnika i mase bi se jako retko našle u blizini bilo čega što bi mogle da usisaju, one bi prosto proletale kroz atome kao kroz gomilu praznog prostora i, so obzirom na brzine do kojih će se u LHC-u ubrzavati čestice, napustile bi našu planetu.

EDIT: Slatka je ona mala što je smislila gore linkovanu pesmicu, ako bude crne rupe, nek' me stisne uz nju! Smijeh

EDIT 2: Pogrešio sam, kraj je blizu, pogledajte ko je uočen na mestu događaja:

EDIT3: But for anyone who’s thinks the LHC will end the world, Professor Brian Cox of Manchester University said, “Anyone who thinks the LHC will destroy the world is a t***.” XD
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 2:52 (Ivan(4)).
17 godina
protjeran
Evo kod mene se stvorila jedna crna rupa u novcaniku, no odlazak do banknmata ce to zasigurno rijesiti.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
Evo kod mene se stvorila jedna crna rupa u novcaniku, no odlazak do banknmata ce to zasigurno rijesiti.
A što ako je u bankomatu već crna rupa?!Iznenađen
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
17 godina
neaktivan

Još nisam kruh dobil već bude me crna rupa popala :)

16 godina
neaktivan

Ova tema nije ni malo optimisticna!

Mislim da bi trebalo uvesti malo optimizma u nju sa ovih dana sve popularnijim linkom:

http://quegrande.org/countdown/

17 godina
neaktivan
Edi7 kaže...

Ova tema nije ni malo optimisticna!

Mislim da bi trebalo uvesti malo optimizma u nju sa ovih dana sve popularnijim linkom:

http://quegrande.org/countdown/

ne kasni li taj tvoj odbrojač? Nego, sad je počelo
16 godina
neaktivan

Ovaj countdown traje vec 15 dana a stelovan je po casovniku CERN instituta!

Kad prodje ovo vreme oni pale stroj!

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 9:22 (Edi7).
17 godina
neaktivan

Još stignemo obaviti nešto.

Prvo ćevapi, pa onda idem nagovarati ženu da radimo još one neke detalje iz "švedskih akcijskih" koje inače nikada nismo radili Osmijeh

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 9:14 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan

Ufff, vidim da je crna rupa pojela pola Europe, jer na TF2, svi serveri imaju nula igrača stoga, mi smo začas na redu. Kod nas u Zagorju se bude najbolje vidla, javim vam dok zagledam nešto

17 godina
neaktivan
Edi7 kaže...

Ovaj countdown traje vec 15 dana a stelovan je po casnovniku CERN instituta!

Kad prodje ovo vreme oni pale stroj!

Šta ga ne pale danas?
16 godina
neaktivan

Danas se obavlja finalni test pred konacni start koji bi trebalo da usledi u periodu od 11.9 do 22.9. Po nezvanicnim informacijama stroj startuju sutra!

Ja verujem u misljenje poznatog znanstvenika Steven Hawkinga da LHC nece napraviti nikakvu crnu rupu. A i ako se dogodi neka havarija po najgorem

scenariju bice unisten samo stroj!

16 godina
neaktivan

Kad vec govorim na temu smaka sveta ne mogu a da ne pomenem famoznu 2012-tu godinu!

Ovo je prvi "smak sveta" oko koga su se podudarila misljenja znanstvenika,vernika (budista), i jednog drevnog naroda.

Licno ne verujem da ce doci do kraja civilizacije ali tog 21.12 dogodice se nesto veoma vazno za covecanstvo, prekretnica koja ce uvesti nasu civilizaciju u novu epohu.

16 godina
neaktivan

Finalne pripreme su pocele u 9:30

Izvor : CNN

16 godina
neaktivan
DARK ANGELS kaže...

Finalne pripreme su pocele u 9:30

Izvor : CNN

Finalne pripreme za test!