Ne plaćanje predplate za mobitel

poruka: 15
|
čitano: 4.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Recimo da ja uzmem predplatu 200kn mjesečno i mobitel za 1kn. Što će se dogodit ako ja prestanem plaćat predplatu s obzirom da nemam račun u banci i nikakvu imovinu?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
17 godina
Re: Ne plaćanje predplate za mobitel
imaju tvoje podatke i sudski ce traziti povrat novaca u vrijednosti mobitela plus placanje sudskih troskova itd, bolje se ne zajeb.. s time
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
cuspajz kaže...

Recimo da ja uzmem predplatu 200kn mjesečno i mobitel za 1kn. Što će se dogodit ako ja prestanem plaćat predplatu s obzirom da nemam račun u banci i nikakvu imovinu?

Kako ti ovakva glupost padne na pamet?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
cuspajz kaže...

Ovako, moći ćeš to raditi svaki dan, samo u drugim poslovnicama određenog operatera (da te ne prepoznaju).

Samo pri popunjavanju formulara upiši drugi ime i uskoro ćeš isprazniti sve poslovnice. Prodaj te mobitele.

???

Rich.

16 godina
neaktivan

Bio je o tome članak na sib.hr i pisalo je da u većini slučaja prođu nekažnjeno, da je kao policija nemoćna

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 12:41 (cuspajz).
18 godina
cuspajz kaže...

Bio je o tome članak na sib.hr i pisalo je da u većini slučaja prođu nekažnjeno, da je kao policija nemoćna

Policija nema veze s time. To je ugovorna obaveza, a bez obzira imao ti nešto ili ne - jednom ćeš imati.

16 godina
neaktivan

Evo taj članakhttp://www.sib.hr/vijesti/ostalo-vijesti/8020-otkrivamo-afera-mobilni-operateri-roditelji-oprez.html

Ali po meni nije baš jasno napisano šta točno rade, npr. ovo: Gledajući s pravne strane, pojedincima koji varaju teško se može 'stati na rep' pošto sve usmene dogovore sklope uz pristanak pojedinca koji tada potpisuje ugovor s mobilnim operaterom.

16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Isto i meni dogodilo, jednostavno ja otišo u vip centar i zatražio da mi da na papirnati račun dal što i to učinili  odmah platio i slijedeči mjesec stigo račun onako normalno. 

Nenad
16 godina
odjavljen
cuspajz kaže...

Nonsense. ja bih tebe predložio da zamijeniš našu Ingrid u Briselu. NHF. Neće se dogoditi ništa, baš ništa. Završiti ćeš studij, jednog lijepog dana se zaposliti, primiti prvu plaću. Otići na bankomat, i podići gotovinu. Ne, nećeš. Zahvaljujući ovršnom zakonu, blokirati će ti sva primanja, i taj dug ćeš platitit i do 700% više.

18 godina
cuspajz kaže...

Evo taj članakhttp://www.sib.hr/vijesti/ostalo-vijesti/8020-otkrivamo-afera-mobilni-operateri-roditelji-oprez.html

Ali po meni nije baš jasno napisano šta točno rade, npr. ovo: Gledajući s pravne strane, pojedincima koji varaju teško se može 'stati na rep' pošto sve usmene dogovore sklope uz pristanak pojedinca koji tada potpisuje ugovor s mobilnim operaterom.

Rade to da ti recimo dodes nekom decku/curi od 18-19 godina, ponudis mu/joj neku svotu novaca da sklopi ugovor s operaterom i tebi da mobitel, ti zdipis mobitel i nestanes (kasnije ga preprodas po punoj cijeni), a tim deckima/curama na grbaci ostane pretplata.

Tko ima muda (i srca) to napraviti stvarno je go*vno od covjeka.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 12:53 (1domagoj1).
17 godina
cuspajz kaže...

Ovo je sasvim deseto, i toga ima dosta.

Znači ja tebe nagovorim da uzmeš pretplatu na svoje ime a meni daš mobitel i broj, s tim da ti obećam da ću ja plaćati sve račune i da ti nećeš imati ništa više s time.

I onda kad ti idući mjesec stigne računa   (na tvoje ime) na 50 000 kuna, od mene ni traga ni glasa. Eto to je bio konkretan primjer na koji sam nedavno naišao, i to ih je lik 5-6 pijatelja zavitlao na istu foru.

Zato i operatori rade nekakve crne liste, filtriraju korisnike, rade procjene rizika za svakog korisnika itd (nikad nećeš vidjeti da će nekome od 20 godina dopustiti da uzme tarifu od 500kn i npr Iphone 5 jer je realno veći rizik nego profit u takvoj situaciji).

a što se tiče tvog prvog posta, ukoliko ne plaćaš račune, pokrenu privatnu tužbu protiv tebe, i sudskim rješenjem se od tebe izvrši prisilna naplta potraživanih sredstava. Ukoliko nemaš nikakve imovine/sredstava, odplaćuješ to drugim načinima (bio je nedavno prilog o jednoj bakici koja je zbog ovrhe na par stotina kuna ležala 3 dana u buksi).

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 12:56 (FlyBoy).
18 godina
cuspajz kaže...

Pa sve je jasno objašnjeno.

17 godina
Old Iggy kaže...
cuspajz kaže...

Pa sve je jasno objašnjeno.

"Prevara je zasnovana na nekolicini NN mladića koji ljudima za određenu svotu novca predlažu sklapanje ugovora s nekim od mobilnih operatera na određeno vrijeme (najčešće 2 godine) u zamjenu za mobitel koji dobiju po sniženoj cijeni. Isti taj mobitel oni preprodaju dalje po cijenama tog mobilnog uređaja na tržištu."

Tko preprodaje taj mobitel? Ta djeca kojima uvale ili ti koji uvaljuju? Ne kužim. Prvo se spominje nekakva određena svota novca, onda se spominje zamjena za nekakav mobitel. Što od tog dvoje na kraju?

Zbog čega bi itko sklopio ugovor na svoje ime da bi netko drugi otplaćivao taj ugovor? Pa to moraš bit debil nad debilima da na tak neš pristaneš...

P.S. Nije predplata, već pretplata.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:22 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
"Prevara je zasnovana na nekolicini NN mladića koji ljudima za određenu svotu novca predlažu sklapanje ugovora s nekim od mobilnih operatera na određeno vrijeme (najčešće 2 godine) u zamjenu za mobitel koji dobiju po sniženoj cijeni. Isti taj mobitel oni preprodaju dalje po cijenama tog mobilnog uređaja na tržištu."

Tko preprodaje taj mobitel? Ta djeca kojima uvale ili ti koji uvaljuju? Ne kužim. Prvo se spominje nekakva određena svota novca, onda se spominje zamjena za nekakav mobitel. Što od tog dvoje na kraju?

Zbog čega bi itko sklopio ugovor na svoje ime da bi netko drugi otplaćivao taj ugovor? Pa to moraš bit debil nad debilima da na tak neš pristaneš...

P.S. Nije predplata, već pretplata.

Koliko shvaćam... ugovor se ne plaća ništa posebno - mjesečna pretplata ostaje identična. Praktično obećaješ da nećeš preći drugom operateru i zato dobiješ mob jeftinije.

Naravno da međutim nije zabranjeno prodati taj mob dalje, skuplje ili jeftinije. Međutim međutim, u svemu tome nema nikakve prevare... Jedino ako prevaranti kažu da će umjesto nekoga plaćati pretplatu pa ju ne plaćaju? Al' to je onda klasični lopovluk primjenjiv na bilo što i nema posebne veze s mobitelima...

15 godina
neaktivan

Nije predplata vec pretplata- glasovna promjena jednačenja po zvučnosti, obezvučivanje tj. prelazak glasa D u glas T ispred glasa P

Never let a computer know you're in a hurry.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice