Lažljivi Hrt

poruka: 68
|
čitano: 14.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Lažljivi Hrt
ihush kaže...

-upravo suprotno.

-domaći programi su u SD/mpeg2 standardu, za HD-mpeg4, samo exsperimentalni kanal i Nova na kabelskoj/Max.

btw. Slovenci emitiraju sve u HDu-mpeg4.

U biti sve je ostalo isto. SD kanali su MPEG2, a HD ce i dalje biti MPEG4 jel? Eh sad mi jedna sitnica nije jasna. Tamo "daleke" 2011 cemo imati HD signale u MPEG4, a SD u MPEG2 i onda onaj koji ce moc pratiti SD kanale, nece biti u mogucnosti pratiti i HD kanale jer su oni u MPEG4? Ako sam dobro shvatio... ili testiraju i jedno i drugo :)

16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

U biti sve je ostalo isto. SD kanali su MPEG2, a HD ce i dalje biti MPEG4 jel? Eh sad mi jedna sitnica nije jasna. Tamo "daleke" 2011 cemo imati HD signale u MPEG4, a SD u MPEG2 i onda onaj koji ce moc pratiti SD kanale, nece biti u mogucnosti pratiti i HD kanale jer su oni u MPEG4? Ako sam dobro shvatio... ili testiraju i jedno i drugo :)

2011 ces imat HD signal ali ako se primakneš sloveniji i gledaš njihov  Smijeh

Mpeg4 kompatibilan tjuner može hvatati i HD i SD sadržaj.....već ih se da nać po raznoraznim LCDovima tipa Sharp/Sony/Phillips

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
Cro-gamer kaže...

Moje mišljenje je da, samo ako imaš Lcd ili Plazmu to ti treba. Ako imaš obični tv onda je to bacanje novaca. Slažem se da je Vivax sranje i u resiverima.

To je glupost koji HRT prodaje ljudima koji neznaju, nece ti nis pomoc popravit sliku ako imas normalan tv, kako je napisao kolega gore. To je najvise za LCD ili plazmu sa 60 cm ekranom. Onda se vidi neko poboljsanje, ovak nis, najbolje je uzet max tv HD, za plazmu ili lcd.

17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
infinityzg kaže...

2011 ces imat HD signal ali ako se primakneš sloveniji i gledaš njihov  Smijeh

Mpeg4 kompatibilan tjuner može hvatati i HD i SD sadržaj.....već ih se da nać po raznoraznim LCDovima tipa Sharp/Sony/Phillips

hehe od Janeza trenutno lovim samo SLO 1, 2 i 3 i mislim neki TV nesto... jasno sve nase SD kanale i onaj HD PROMO. A sto je sa CROATELom? Jel' poceo s emitiranjem ponovnim ili?

16 godina
protjeran
Pinc kaže...
Cro-gamer kaže...

Moje mišljenje je da, samo ako imaš Lcd ili Plazmu to ti treba. Ako imaš obični tv onda je to bacanje novaca. Slažem se da je Vivax sranje i u resiverima.

To je glupost koji HRT prodaje ljudima koji neznaju, nece ti nis pomoc popravit sliku ako imas normalan tv, kako je napisao kolega gore. To je najvise za LCD ili plazmu sa 60 cm ekranom. Onda se vidi neko poboljsanje, ovak nis, najbolje je uzet max tv HD, za plazmu ili lcd.

plazme i lcdji ti to imaju več ugrađeno.

a ja imam obični tv sa 75cm ekranom i slika je stvarno bolja. Ali ipak bolje je kupiti to bez kupona!

Sk8er Boi
16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

hehe od Janeza trenutno lovim samo SLO 1, 2 i 3 i mislim neki TV nesto... jasno sve nase SD kanale i onaj HD PROMO. A sto je sa CROATELom? Jel' poceo s emitiranjem ponovnim ili?

Objasni mi na koji način loviš slovenske dvb-t kanale???

17 godina
neaktivan
Arnold Šrafncinger kaže...
infinityzg kaže...

Objasni mi na koji način loviš slovenske dvb-t kanale???

To ni meni nije jasno, ali ih doista lovim! Ovak, imam Terratec USB karticu spojenu na ovu antenu. Eh sada, antenu sam okretao ili prema Sv. Nedjelji ili prema odasiljacu na Sljemenu ili pak negdje izmedju tog dvoje. Nemam trajno postavljeno to sve vec sam se neki dan igrao s tim, ali za razliku od prije godinu dana, sada se kanali daju normalno pratiti. Inace, ja sam ti zapadni dio Zagreba.

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

ja isto uz dvb-t tuner posjedujem i terratecovu usb karticu i uvjek mi nađe isto kanale kao i dvb-t tuner pa bi pomoglo frekvencije tih kanala i prema kud da se antena okrene ako netko zna? Nije da žudim da gledam janeze al čist da vidim

17 godina
neaktivan

ja isto uz dvb-t tuner posjedujem i terratecovu usb karticu i uvjek mi nađe isto kanale kao i dvb-t tuner pa bi pomoglo frekvencije tih kanala i prema kud da se antena okrene ako netko zna? Nije da žudim da gledam janeze al čist da vidim

Potrudit cu se sutra navecer naci pa ti javim. Necu biti doma do sutra :) Uglavnom, ja sam s tom malom antenicom uhvatio, ali sam isto tako prije godinu dana pokusao uhvatiti sa ribljom kosti prema Sljemenu.. jedino se ne sjecam dal' sam kaj copil :D

17 godina
neaktivan

Bok! Kao sto obecah, provjerio sam frek. Uglavnom, antena mi je okrenuta prema Sv. Nedjelji i SLO 1 hvatam na 666Mhz, 45 kanal. Javi ako nadjes :)

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Mene fascinira kako ljudi ne razumiju pojam dvb-t. Neki dan pričam na faksu s par kolega i svi odreda su na spomen dvb-t tunera i digitalnih kanala zaključili da se radi o kabelskoj.

Također nekoliko prijatelja je nakon što je vidjelo gore spomenuti uređaj reklo kako je to sranje i da ima malo kanala. Hrt se zajedno s RTL-om i Novom trebao malo bolje potruditi i objasniti ljudima da se ne radi o kabelskoj već o pukom prebacivanju analognih kanala u digitalno, jer većina ljudi nema kvocjent intaligencije da to shvati pa bezveze pljuju po dvbt-u

15 godina
protjeran
Lažljivi Hrt

dvb-t , je puno bolja tehnologija, puno vise informacija se moze slati preko njega, i ima puno vise dodatnih stvari.

EDIT: Ja hvatam i slovenske kanale, ali nemam mpeg 4 dekoder na dvbt uređaju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 19:41 (netko,netkovic).
17 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

dvb-t , je puno bolja tehnologija, puno vise informacija se moze slati preko njega, i ima puno vise dodatnih stvari.

Kao sto Arnold kaze, zato i ljudi zovu to kabelskom.. :D Iako nije... nema veze..

16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Neki dan sam negdje na netu procitao da se u HRV poceo emitirati signal kodiran i u MPEG2, pored ovog MPEG4. Jel' to istina ili? Koliko ja znam, OiV su odabrali od samog pocetka emitirati u MPEG4, zato je vecina plazmi/LCD s ugradjenim tunerom beskorisna za npr. HD signal.

Gle, MPEG 2 je samo poboljšana slika ovoga što smo dosada imali (više nije analogni nego digitalni) a MPEG 4 je HD slika za koju trebaš imati HD prijemnik (ne ova sranja u pošti za 100 kuna nego za puno veću cijenu)

Ovi glupani iz OiV-a ne kuže da još svi ni nemaju MPEG 2 već idu na MPEG 4 (koja logika)!

Svi koji su dosada kupili plazme i LCD-e imaju MPEG 2.

Pa se mi onda pitajmo na kakve sve piz***e odlazi pretplata HRT-u.  

17 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...
infinityzg kaže...

Neki dan sam negdje na netu procitao da se u HRV poceo emitirati signal kodiran i u MPEG2, pored ovog MPEG4. Jel' to istina ili? Koliko ja znam, OiV su odabrali od samog pocetka emitirati u MPEG4, zato je vecina plazmi/LCD s ugradjenim tunerom beskorisna za npr. HD signal.

Gle, MPEG 2 je samo poboljšana slika ovoga što smo dosada imali (više nije analogni nego digitalni) a MPEG 4 je HD slika za koju trebaš imati HD prijemnik (ne ova sranja u pošti za 100 kuna nego za puno veću cijenu)

Ovi glupani iz OiV-a ne kuže da još svi ni nemaju MPEG 2 već idu na MPEG 4 (koja logika)!

Svi koji su dosada kupili plazme i LCD-e imaju MPEG 2.

Pa se mi onda pitajmo na kakve sve piz***e odlazi pretplata HRT-u.  

Znam ja to sve :) Bez brige... u vecinu LCD/Plazma TVa se ugradjuje MPEG2, jer je 4 osjetno skuplji... ali jbg.. OiV je odlucio emitirati signal koji se kodira u MPEG4 za HD. Sto se tice buducnosti, to je supere, ali trenutnog stanja, bas i nije bajno.

16 godina
Lažljivi Hrt

Ma džabe vam sve to kad u Hrvatskoj imas MaxTV....više se to isplati nego taj HRT-ov...

15 godina
protjeran
Lažljivi Hrt

Maxtv + Flat net 200 kn..

16 godina
protjeran
Lažljivi Hrt

Također ni meni ne radi uređaj dobro.

Signal je lošiji nego preko kućne antene (makar ide preko nje :S)

Stalno se slika onako prekida

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Jedino još ne razumijem dali će se u budućnosti moći gledati i ostali kanali iz regije u digitalnom formatu znam da se slovenski mogu uz malo truda ali neznam za BIH i ostatak zemalja s ovih prostora, a nedavno se pričalo da će odašiljat signal za national geographic (makar je to vjerojatno neistina) a i hrvatski kanali regionalnog karaktera tipa Z1, OTV i razne regionalne dalmatinske televizije

16 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...

Ma džabe vam sve to kad u Hrvatskoj imas MaxTV....više se to isplati nego taj HRT-ov...

Max TV je IPTV televizija koju dobijaš putem interneta, a digitalna tv nema veze samo s HRT-om već su tu i NOVA i RTL.

Daj shvatite ljudi da je digitalna televizija obična stara televizija koja se sad odašilje u drugačijem tipu signala, prije je to bio analogni za koji je bila potrebna antena a sada je digitalni za koji je također potrebna antena i uređaj koji će pretvarati digitalni signal u sliku. Taj uređaj nema veze s MAX Tv i Bnet tipom gledanja tv-a jer je digitalno potpuno drugačije od kabelske i IPTV televizije.Digitalno je ukratko samo prebačen signal s analognog i digitalni signal je otporan na smetnje. Trzanje i prekidi imaju veze samo s nekvalitetom uređaja i antene koju posjedujete jer ako imate sobnu antenu i živite dosta daleko nećete imati signal kvalitetan kao ja koji sam u centru grada trbat će vam riblja kost pa na balkon postavite. nadalje posjedujem sada 2 uređaja Digimaxov koji sam platio 300 kuna i ovaj Vivaxov koji je kupljen preko Hrt-ove subvencije i na istoj anteni u sobi (riblja kost) kvaliteta signala je znatno slabija na Vivaxovom modelu negdje oko 72 % dok je Digimaxov model na 90%,a i kvaliteta prikaza slike je drugačija.

Vivaxov model ima veoma zrnatu sliku i puno je sporiji kod paljenja uređaja i prebacivanja kanala, dok je kod Digimaxovog modela reakcija trenutna

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

...površno sam pročital postove u ovoj temi, jer jutro je i još pomalo dremam...priznajem da se ne kužim u to

ali ja sam mislil da će uređaj za prijem Dvb-t signala biti potreban samo onima koji imaju stare analogne TV

(ali tek kada HRT počme i emitirati digitalni signal, a to se ne očekuje prije 2011 bez obzira na sve priče i propagandu)

pa bi molio one koji se razumiju u to da mi malo objasne...Neodlučan

EDIT: jer koja je svrha kupiti Tv box ako primamo analogni signal i imamo analogni TV, osim da netko dobro zaradi?

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 11:32 (Jurra).
16 godina
Jurra kaže...

...površno sam pročital postove u ovoj temi, jer jutro je i još pomalo dremam...priznajem da se ne kužim u to

ali ja sam mislil da će uređaj za prijem Dvb-t signala biti potreban samo onima koji imaju stare analogne TV

(ali tek kada HRT počme i emitirati digitalni signal, a to se ne očekuje prije 2011 bez obzira na sve priče i propagandu)

pa bi molio one koji se razumiju u to da mi malo objasne...Neodlučan

EDIT: jer koja je svrha kupiti Tv box ako primamo analogni signal i imamo analogni TV, osim da netko dobro zaradi?

-Analogni ili digitalni je samo tip signala, normalno i dodatne teh.razlike u rezoluciji ili kvaliteti, ali samo kao noviji standard.

Potreban je digitalan prijemnik kojeg stari TV-prijemnici analognog signala nemaju (TV, Video...-svi prijemnici/tuneri). Kao i sa satelitskim prijemnikom.

Nazivi: svi se zovu DVB (Digital-Video-Broadcasting = Dgitalno Video Emitiranje) uz dodatak S/C/T za Satelit, Cable i Terrestial. Dakle DVB-S, DVB-C i DVB-T. To su u osnovi isti prijemnici ali s različitim standardima.

-uz stari 4:3 omjer stranica i novi 16:9 (wide), (dodatni 16:10 i 21:9) i odgovarajuće rezolucije SD(720) i HD(1080). Kod nas se emitira SD signal, mpeg2 (HTV1, HTV2, Nova, RTL) i experimentalni HD kanal. Slovenci emitiraju HD -mpeg4. Da bi pratili HD prijemnih mora podržavati mpg4, što za starije-jeftinije modele nije slučaj, dok HD prjemnici podržavaju i SD jer je to podstandard.

Pošto će 2011 biti ugašen analogni odašiljać, bez DVB-Ta se više neće moći gledati TV-antenski-terrestial-zemaljski, to nema veze s IPTV/Cable/Satelit. Dakle ako netko kupuje prijemnik HD je relativno skup (a pitanje kad će opet izaći neki novi standard), dok za domaće programe nije od koristi.

(pod edit) -zar sumnjate? Naravno, Vivax,  ... dobar job.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

Maxtv + Flat net 200 kn..

Ne znam od kud ti to da je maxTV i Flat 200kn, kada samo flat dodje 178kn, a maxTV minimalno 65kn.

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Max tv je isto još dosta loš kolko sam čuo od prijatelja koji ga ima da mu se dosta zamrzava da zvuk često kasni za slikom i da svakih tjedan dva mu se uređaj zamrzne pa ga mora resetirat

17 godina
neaktivan

Max tv je isto još dosta loš kolko sam čuo od prijatelja koji ga ima da mu se dosta zamrzava da zvuk često kasni za slikom i da svakih tjedan dva mu se uređaj zamrzne pa ga mora resetirat

Eh ne svima :) Ali za mene bu maxTV dobar onda kad bude isao preko optike, a ne bakrenih parica :)

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Tu optiku T-Com u mom kvartu uvodi već godinu dana a nisu se makli ni centimetra, bio je tip iz T-coma u 5 mjesecu da mu se potpišemo za uvođenje kablova u haustor pa ga do današnjeg dana nema ni od korova

17 godina
neaktivan

Tu optiku T-Com u mom kvartu uvodi već godinu dana a nisu se makli ni centimetra, bio je tip iz T-coma u 5 mjesecu da mu se potpišemo za uvođenje kablova u haustor pa ga do današnjeg dana nema ni od korova

Ako se ne varam, mislim da sam cuo da planiraju do ove ili do kraja iduce godine (vjerojatnije) uvesti SVIM svojim pretplatnicima na podrucju vecih gradova, optiku. Po SVI, mislim bas na SVE... kuce, zgrade, itd. :)

15 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Zna li možda netko zašto hrt ne prenosi euroligu u košarci?

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Sport na HRT-u je propao prenose samo atletiku,skijanje i hokej a kosarka i nogomet su pali u drugi plan

Ja se vise ni ne sjecam kad sam zadnji put vidio prjenos Njemacke,Talijanske ili Spanjolske lige cak su i Inter-Milan i Barcelonu-Real stavili u snimkama

16 godina
neaktivan
Lažljivi Hrt

Ej, nemoj tako, nije sport propao. I dalje prenose fenomenalnu Formulu 1 (kako si samo nju mogao izostaviti). Doduse, neki mozda to i ne prate ali meni je to jedan od najomiljenijih sportova.

E sad, ono po cemu su se srozali je Liga prvaka, NovaTV im otela utorak.

Jedino mi to smeta, ali inace nemam primjedbi na sportski program.

Ali to me stvarno pogodilo, nakon tih silnih godina prenosenja Lige prvaka utorkom i srijedom, uspiju nekako izgubiti utorak, i jos govore kako nista nisu izgubili i da je sve po planu, vade se na cetvrtak i Kup Uefa, to i dalje prenose.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice