Naravno, ali budi operzan jer chilli tek kasnije otpusti, ne možeš ga odmah poslje mješanja svega osjetiti.
Kuhanje
- poruka: 123
- |
- čitano: 29.128
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Jbt, osim što sam ogladnio bacili ste me u nostalgiju. Isto sam ko klinac harao po kolinjima na selu sa djedom i bratom, vani -10 a svi vani i za*ebavaju se. A kuhano meso za kobase
dan danas znam uzeti svinjsku glavu, samo nije ni malo mjerljiva sa svježim mesom.
Hvala na receptu!
@hornet -10 je radna temperatura :D
I s tim se onda izbjegne mijesenje rukama?
Što se tiče rasprave za ćevape i pljeskavice, meni se okusom sviđaju one smrznute Podravkine pljeskavice. Nekako su mi ukusnije nego svježe. Sad u sastojke ne ulazim, jer kada bi se znalo što sve ide u hranu, 80% toga se nebi jelo.
Ne možeš izbjeć ručno miješenje tijesta. Mikser pripremi tijesto al ga opet moraš premjesit prije valjanja. A u čem je problem? Jel ne valja tijesto(ljepi se, raspada...) ili?
Ne ide mi baš to mijesenje tijesta. Doduše radim s tim tek 2-3 puta, možda sljedeći put bude bolje.
Inače, ima li netko neki jednostavan, dobar recept za tjesteninu sa piletinom, može i uz gljive, ali bez vrhnja i ostalih mliječnih proizvoda [ne podnosim ih baš].
evo nabavio sam dva svinjska repa, valja li to cemu? Nisam prije jeo pa ne znam :D
evo nabavio sam dva svinjska repa, valja li to cemu? Nisam prije jeo pa ne znam :D
Idelano za skuhati u grahu s kiselom repom :)
evo nabavio sam dva svinjska repa, valja li to cemu? Nisam prije jeo pa ne znam :D
Ili u grah, ili u kiseli kupus. Još ako imaš sušena uha i nogice.
evo nabavio sam dva svinjska repa, valja li to cemu? Nisam prije jeo pa ne znam :D
Ili u grah, ili u kiseli kupus. Još ako imaš sušena uha i nogice.
Je, u grahu sam skuhao :) Inace nogice su mi jedan od najdrazih djelova svinje, odmah nakon vratine i buta :D
Kuhari, polukuhari i ostali jel netko zna dal se mlijeko bez laktoze može koristit za kuhanje?
Kuhari, polukuhari i ostali jel netko zna dal se mlijeko bez laktoze može koristit za kuhanje?
Nisam ti stoposto siguran, ali ne vidim razloga zašto se ne bi moglo koristiti.
Nisam ti stoposto siguran, ali ne vidim razloga zašto se ne bi moglo koristiti.
Pitam zato jer sam ga grijala za kakao i ne kipi ko normalno mlijeko već postane puno puno slađe i ima puno deblju koricu(ko da se vrhnje napravi na vrhu). Ne znam šta bi se dogodilo da ga ubacim u krumpir
Nisam ti stoposto siguran, ali ne vidim razloga zašto se ne bi moglo koristiti.
Pitam zato jer sam ga grijala za kakao i ne kipi ko normalno mlijeko već postane puno puno slađe i ima puno deblju koricu(ko da se vrhnje napravi na vrhu). Ne znam šta bi se dogodilo da ga ubacim u krumpir
Stvarno neznam. Probaj pa nam javi ako preživiš.
Evo ekipa u Nedelju je kod mene kirvaj,pa sam po prvi puta u zivotu odlučio kuhati čobanac!
E sada,kvaka je u tome sto ja samo čobanac jeo 100 puta,ali nikada ga nisam pravio!
Tu i tamo znam nekakve osnove i to sto cu procitati na coolinarki,ali zaista bih cjenio,par savjeta od "iskusnjara"koja su prije pravila čobanac!
Prošao kirvaj,svi su bili zadovoljni čobancom kojim sam skuhao,ok osim burajza koji inace slovi kao majstor za čobance,koji je rekao da je bio premastan.No 67 ljudi je pohvalilo moj čobanac samo se burajz žalio-očito je ljubomora u pitanju!
7 kg. srnetine,6 kg svinjetine,1.5 veprovine,1 kg junetine,3 kg luka,2.5 kg mrkve,2 l pasirane rajčice,1 svinjska nogica i kost srne,je ocito recept za savrseni čobanac za 70 ljudova!
Naravno i ubacio sam i vegete,ljute paprike,soli,5-6 lovora,bibera u zrnu,malo ulja i bjeloga luka!Sve fino lagano krčkao uz doljevanje vode.
Ekipa se fino najela i trazili su repete!
na pljuvačku*
pljuvaka je žargon
Nisan siguran dal san pogodija temu, nekako mi se ova cinila najprikladnijom. Zna li netko di se u Rijeci može kupiti kvalitetno konjsko meso? Ćevapi, pljeskavice, kotleti itd.
Na glavnoj tržnici u paviljonu gdje se meso prodaje, gore na katu se prodaje konjetina
Pozdrav ekipa. Ozivit cu ovu temu umjesto da pravim novu. Nemam nekog znacajnog iskustva s kuhanjem (jaja, piletina, palacinke, to je to uglavnom).
Naletio sam na ovaj recept i odmah sam ogladnio. Uglavnom zanima me, kako nemam iskustva oko crvenog mesa, koliko je bitno koji je odrezak? Kakva tava treba? Vidim na engleskom mnogo izraza (fillet, sirloin, rib-eye, rump, flat iron steak, feather steak), koji su ekvivalenti na hrvatskom?
Sto je najbolje za tavu? Dajte neke jednostavne fore i recepte za pocetak.
Skuhaj ti hrenovke u mikrovalnoj i izgubit ces zelju za hranom in no time :D
Jel itko ima iskustva sa slow cookerom, danas slučajno naletio na neki tekst o kuhanju gdje se ofrlje spominje, pa sam vidio da to ljudi koriste za kuhanje gulaša, lagano pečenje/dinstanje insče žilavih i suhih komada junetine i slično. Inače, lani sam u fušu radio u jednom restoranu gdje kuhaju božanstveni gulaš od junetine, teletine i svinjetine, s komadima mesa koji se tope u ustima, pogotovo oni žljundrasti komadi, pa se pitam jel bi u tome mogao postići nešto slično obzirom da oni to kuhaju satima na laganoj vatri, a pizdarija je tako kuhati doma na šporetu jer si stalno u opasnosti od zagaranja
Ima ko nekakav dobar site sa receptima, na coolinarici ekipa svašta stavlja pod "savršene recepte", a najčešće je to neko polusmeće.
Ima ko nekakav dobar site sa receptima, na coolinarici ekipa svašta stavlja pod "savršene recepte", a najčešće je to neko polusmeće.
Site ne baš, ali barem ti je krcat YT.
Od naških volim recepte sa kanala Sašina kuhinja. Probala neke kiflice po njegovom receptu i prilično rulaju :)
Da, pratim Sašu, volio bih malo kompleksnije stvari...
Btw jel tko probao kuhati po receptima J. Olivera?
Meni su njegovi recepti hrpa nabacanog sranja koje je (za naše mediteransko nepce) međusobno nespojivo, al eto, izgleda dobro na TV...
Da, pratim Sašu, volio bih malo kompleksnije stvari...
Btw jel tko probao kuhati po receptima J. Olivera?
Meni su njegovi recepti hrpa nabacanog sranja koje je (za naše mediteransko nepce) međusobno nespojivo, al eto, izgleda dobro na TV...
Ja sam ti pogledao sve hahahah.
Oliver i Ramsey pretjeruju sa chillijem i cesnjakom i cesto ubacuju namirnice koje je nemoguce dobaviti kod nas, kao svjezi korijander - kojeg ja ne volim jer sam jedan od onih kojima ima okus po sapunu.
Od Olivera je najbolji onaj serijal Jamie at Home - stalno ga netko reuploada na YT, a imas i na DailyMotionu, tu kuha nesto najblize nasoj kuhinji, povrce i jednostavni komadi mesa.
Dobar mu je i onaj serijal sa 5 namirnica, jer tu najcesce ne izvodi premastovite kombinacije.
Ovo mu je uvjerljivo najbolji video na YT:
Binging with Babish ti je ok, pogotovo onaj Basics segment jer objasni svaki korak, a i recepti su globalno popularna jela.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLopY4n17t8RBuyIohlCY9G8sbyXrdEJls
Americki kuhari opcenito previse koriste secer u kuhanju, pa je tesko replicirati njihove recepte, jer se oslanjaju na to da secer balansira ostatak zacina, zato mi je Babish ok, jer ne pretjeruje i prilicno je jednostavan. Kako nije profesionalni kuhar, ni ne izmislja svoj kombinacije vec pokusava biti sto vjerniji receptu.
Od svih kuhara uvjerljivo najgori je Heston Blumenthal, taj pecenje pileta razduzi na dva tjedna. Prvo ga pecite ga na 75C 16 sati i onda u hladnjak na 16 sati i onda po 165C 2 sata pa to bude savrseno.
Ako znas talijanski Italia Squisita je dobar kanal, ja ne znam, ali sa captionsima se nekako snadjes. Imaju dosta videa u kojima daju i neku "high-tech" verziju recepta ali i tradicionalnu, kucnu verziju. Dobri su za ucenje temeljnog recepta poznatih tjestenina, Carbonara, Bolognese i sl.
Meni je najbolji serijal o hrani koji sam gledao Two Greedy Italians, Contaldo i Carluccio idu po Italiji i kuhaju tradicionalna jela.
Bon Appetit je bio solidan kanal, ali su, naravno, prestali snimati nakon rasistickog skandala glavnog urednika...
Uglavnom izbjegavam kanale mladjih ljudi na YT jer ili izmisljaju toplu vodu (PASTA VATER MUST BE SALTY LIKE D OCEAN) ili izvode kerefeke.
Američka kuhinja (ako takvo nešto uopće postoji) je smeće. Polugotove namirnice (recepti sa Tastya npr), šećer, milijarda različitih začina koji ubiju osnovni okus namirnice... Yebeš to...
Meni je također talijanska i francuska kuhinja zakon...
Tasty i slicne treba zakonom zabraniti.
Sto vise tih recepata gledas, shvatis da je manje bolje 😊
Začin treba nadopuniti ili pojačati okus namirnice, ne ga zamijeniti.