Kome prijaviti internet prevaru?

poruka: 5
|
čitano: 1.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

U dva tri navrata su me htjeli prevariti preko marketplacea, gdje mi kao kupuju proizvod koji ja prodajem, ali bi oni kao preko kurira DPD-a, pa ja kao trebam nešto uplatiti, bla, bla, bla.
Danas mi se javio tip koji je poprilično napredovao u vidu takve prevare, koji je čak i stvorio dpd stranicu s chatom i posebnim tabom za ispis svih podataka sa moje kartice, da bi meni "kao DPD uplatio traženi iznos"
Inače odhebem takve likove, ali sam nedavno vidio situaciju kolegice čija je kopija kartice (full s jedne i druge strane) završila u smeću (glupače iz računovodstva su jednostavno bacile tu kopiju), te je vjetar istu kopiju bacio na ulicu, netko lagano upotrebio podatke s kartice i kupovao na netu.
Zato da ne bi netko nagulio, zanima me kako da prijavim ovoga lika i njegovu prevaru?

Guglanjem ne pronalazim ništa, osim prijava za prevaru EU fondova i kako se zaštiti od online prevara.

Lik s moje situacije je ovaj: https://web.facebook.com/profile.php?id=61563374035628

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
13 godina

jednostavno blokiraj/ignoriraj i ne zamaraj se

10 godina

Meni su se u mjesec dana javila trojica da ih zanima to što prodajem i oni će poslati dpd itd, i odmah sam skužio da je prevara i odmah obrisao poruku i blokirao te osobe.

6 godina

prijevara je prijevara...

ali ako nema štete nema niti kaznenog djela, niti postupanja...

15 godina
Re: Kome prijaviti internet prevaru?
Milka30 kaže...

te je vjetar istu kopiju bacio na ulicu, netko lagano upotrebio podatke s kartice i kupovao na netu.

U ovom slučaju, trebao bi prijaviti onog koji je izdao tu karticu. Sa svojom ne mogu kupovati online ako nisam potvrdio transakciju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice