Klavijature

poruka: 16
|
čitano: 10.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Klavijature

Evo da vidim imali i muzičara među vama!

Imam inace jedno pitanje u vezi klavijatura, tj. prije problem...

Od nedavno posjedujem klavijature Casio WK 3800 i nikako ne uspijevam naci ritmove i tonove(boje, semplove) za njega, a pretrazivao sam i na internetu ali uzalud...sve je pretezno za korg, roland i yamahu. Citao sam da postoje converteri koji mogu recimo korgove stvari prebacit u format za casio ali ni to nisam uspo pronaci

Pa eto ako netko mozda zna i ima neke korisne informacije dobro bi dosle!

17 godina
neaktivan
RE: Klavijature

Bump! Iznenađen

Kaj nema među vama niti jedan klavijaturist?

15 godina
neaktivan
Raptoxx kaže...

Bump! Iznenađen

Kaj nema među vama niti jedan klavijaturist?

ima, samo što ja nisam izričito klavijaturist, više pianist XD, evo ti savjet, regaj se na http://www.glazbeni-forum.com/ , tamo će ti kolege pojasniti.Ja sviram čistu stvar, tako da et.Forum predviđen za takve stvari ti treba pomoći Namigiva

Dont bug me!
15 godina
neaktivan
Klavijature

jooj druze ja sam imao casio....i nigdje nisam mogao naci boja..ritmova i tih stvari...zato ti savjetujem kupi Korg pa80 i miran si {#}

16 godina
neaktivan
Klavijature

Da malo osvježim temu... imam casio LK-215 - onak' dobar za početnike... Volio bih imati tzv. lead sheet odnosno fake sheet odnosno desna ruka + tekst + akordi :D

Da li znate gdje ovakeve note nabaviti legalno (osim wikifonie) ili ilegalno :P (može na pm nije problem :D)

15 godina
neaktivan
Klavijature

POZDRAV LJUDI.... ZNA LI NETKO KAKO SPOJITI KLAVIJATURE I KOMP DA TA DVA UREDAJA MEDUSOBNO KOMUNICIRAJU, KOJI KABLOVI SU MI POTREBNI I OSTALO ? HVALA

16 godina
neaktivan
mira88 kaže...

POZDRAV LJUDI.... ZNA LI NETKO KAKO SPOJITI KLAVIJATURE I KOMP DA TA DVA UREDAJA MEDUSOBNO KOMUNICIRAJU, KOJI KABLOVI SU MI POTREBNI I OSTALO ? HVALA

koja je klavijatura u pitanju?

15 godina
neaktivan
mira88 kaže...

Prije svega treba ti zvučna kartica.

perodigitron
16 godina
neaktivan
perodigitron kaže...
mira88 kaže...

Prije svega treba ti zvučna kartica.

ne ako ima usb izlaz...

15 godina
neaktivan
Klavijature

ja sam gledao da se spaja preko  preko MIDI kabela..... to je star komp mozda nekih 5-6 god nisam siguran a i klavijature isto tako

16 godina
neaktivan
mira88 kaže...

ja sam gledao da se spaja preko   preko MIDI kabela..... to je star komp mozda nekih 5-6 god nisam siguran a i klavijature isto tako

a onda ti treba zvučna sa midi ulazom...

15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
mira88 kaže...

koja je klavijatura u pitanju?

neznam jer jedan gospodin me zamolio da mu provjerim kako to sve funkcionira, on bi komponirao glazbu ,,,,,,,, mislim da je nekakva CASIO sada tocno neznam koji model

15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
mira88 kaže...

ja sam gledao da se spaja preko   preko MIDI kabela..... to je star komp mozda nekih 5-6 god nisam siguran a i klavijature isto tako

a onda ti treba zvučna sa midi ulazom...

Trebat će ti MIDI kabel

MOžda ovo 

http://www.njuskalo.hr/klavijature-oprema/klotz-midi-kabel-klavijaturu-1-m-oglas-2076178

perodigitron
16 godina
neaktivan
Klavijature

Saznaj koji je točno model,jer se neke CASIO klavijature mogu spajat s USB kablom... 

Kac
15 godina
neaktivan
Klavijature

ok zvucna taj kabel i klavijatura mora imati taj midi izlaz jel tako ?  posto bi on komponirao glazbu jel treba nekakav program....? i daj molim zte preporuci nesto da mogu instalirati na tu kantu od kompa

18 godina
neaktivan
Klavijature

danas je najidealnije spojiti klavijature USB kabelom, na novijim modelima CASIO klavijatura se bez problema uz MIDI nalazi i klasični USB priključak. Ako je to slučaj sa tvojom klavijaturom,samo nađi A-B USB kabel i spoji klavijaturu direktno sa računalom. Driveri za generički USB MIDI ne bi trebali biti problem, pogotovo ako imaš kakav moderniji sustav ( od winxp sp3 naviše ), a ako i pofali, obična ga bez problema možeš naći negdje na stranicama proizvođača klavijature.

Ako pak imaš samo MIDI, onda ti je solucija ili zvučna kartica koja ima MIDI ulaz, na koji s espajaš MIDI kabelom, ili, najidealnije rješenje, MIDI-to-USB adapter kojim opet MIDI priključak klavijature prilagođavaš USB ulazu računala. Danas to možeš nabaviti po music shopovima za 200-300 kuna.

Drugo pitanje je kad se spojiš na računalo, sviranje na njemu. Zvučni sustav računala nije baš idealno mjesto za klavijature bez ASIO podrške kroz zvučnu karticu, veliki latency onemogućuje normalno sviranje.

Za sheeting muzike preporuka je Sibelius od programa.

(p) & (c) Dario - 2011
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 16:51 (Dario).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice