Kadet MORH-a

poruka: 204
|
čitano: 113.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

tako je, samo se hvali da imaš doma zabranjeno oružje... -.-"

pretpostavljam da ti služi za držanje vrata da se ne zalupe...

Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

mene drito smeta kod toga kad te oni skoluju kaj ti nemres dat otkaz, ni nista, mogu t egazit kolko hoce, i st aja znam, e pa ne moze to tako....

ja zavrsim faks i niko ne garantira da cu se ja baviti time u vojsci...e pa ne moze...

radije si platim faks uz pomoc staraca, i zivim najnormalnije, a ne bit tam pod kapom nekom iskomplekisranom kvazi vojniku, zato jer njemu nedostaje rata pa da se igra...e pa ne moze...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
RE: Kadet MORH-a
angel of fire kaže...

mene drito smeta kod toga kad te oni skoluju kaj ti nemres dat otkaz, ni nista, mogu t egazit kolko hoce, i st aja znam, e pa ne moze to tako....

ja zavrsim faks i niko ne garantira da cu se ja baviti time u vojsci...e pa ne moze...

radije si platim faks uz pomoc staraca, i zivim najnormalnije, a ne bit tam pod kapom nekom iskomplekisranom kvazi vojniku, zato jer njemu nedostaje rata pa da se igra...e pa ne moze...

A što ako si netko ne može priuštiti fax? I nemoje o AK-47 i drugom oružju! Za to imate druge teme! Ovdje isključivo o programu KADET!
16 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Dobro nakon faksa moraš raditi deset godina u njih (znači duplo da možeš vratiti uloženo), a kad otiđeš iz vojske već imaš 20 godina radnog staža jer ti se vojnicima, policiji i specijalcima duplo računa radni staž.

16 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Evo ja sam u tom programu već dvije godine ako ima kakvih pitanja slobodno pitajte....može i na PM

17 godina
neaktivan
FioFit kaže...

Evo ja sam u tom programu već dvije godine ako ima kakvih pitanja slobodno pitajte....može i na PM

Daj mali osvrt.

Koji si faks? Jel smijes piti subotama? Je mozes biti vani do kada hoces? Jesu vjezbe obavezne?
16 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Jel imaš kakav gan u sobi? lolz

Vjerujem da bi većinu zanimalo nešto iz prve ruke, pa ne bi bilo loše da napišeš kakav kratak osvrt na sve to skupa

Can't find a better Jam!
16 godina
neaktivan

Studiram na filozofskom fakultetu,u mjesecu imaš 1 slobodan vikend znači subota i nedjelja s time sa si u nedjelju do 10 navečer nazat u vojarni u trijeznom stanju-ostale vikende imaš isplanirane(izleti,vježbe,prezentacije) i ne smiješ bit vani do kad hoćeš nego se moraš vratit u razumnom vremenu nazat znači oko 9-10.Vježbe su obvezne za svih.

16 godina
neaktivan

Pa najvažnije je da te ovaj poziv zanima pošto si vezan ugovorom da ćeš u službi provest duplo od vremena na faksu.kad ti ekipa s faksa otiđe na more ti moraš ić na ljetni kamp-3 tjedna onda odeš doma na 3 tjedna i onda opet na faks tako da ako se hoćeš prijavit za kadeta moraš bit siguran u svoj odabir i moraš bit spreman odreć se nekih sloboda.mnogi nisu svjesni toga pa ih više od pola odustane....

16 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Ovako da zaključimo više se isplati ići na doškolovanje poslin srednje, a ne na kadet?!

16 godina
neaktivan

Pa recimo da je tako ali to opet ovisi od osobe do osobe.

15 godina
neaktivan

evo ja sam kadet ... šta te konkretno zanima..

15 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Pozdrav.. vidim da ljudi šire razne dezinformacije o programu kadet , a pošto sam kadet da vas pobliže upoznam sa tim programom.. Kao prvo ako se prijavljujete za kadeta samo zbog novaca i idealnih uvjeta studiranja... nemojte jer će vas brzo pregazit.. ukoliko vas zanima vojska i još k tome želite napredovat onda je KADET baš za vas.. 

Znači svake godine morh raspisuje natječaj za stipedniranjem studenata na zagrebačkim i splitskim fakultetima..Ove godine su to bili FER, TVZ, FSB, Ekonomija, FIlozofski, promet, KIF, a za split nisam točno siguran koji su..

Prije nego što kandidat postane kadet mora proći razna testiranja.. kao prvo liječnički (psihotest,vid,sluh, razgovor sa psihologom i psihijatrom krv, mokraća itd.. ) zatim svi kandidati koji su zadovoljili liječnički odlazi na 1. (od ukupno 3 kampa) selekcijski kamp na kojem moraju dodatne kriterije zadovoljit a to su : proći vojnu obuku , proći test motorike (na tom prvom kampu su norme smiješne.. morate trčat 3200 metara za cca 18 min dečki i cca 22 min cure, trbušnjaci-35 dečki i 30 cure te sklekovi 2 min.. 22 dečki te 10 cure)  zatim test kod psihologa...

Nakon što konačno postanete kadeti useljavaju vas u vojarnu petar zrinski u zagrebu te u vojarnu sv. nikola u splitu.. smještaj u zg-u je u jednokrevetnim sobama s tim da dvije sobe imaju zajedničku kupaonicu, a u splitu je u dvokrevetnim sobama..) što se tiče odlazaka kući možete ić skoro svaki vikend doma ( napišete zamolbu i namuljate neki razlog i svaka zamolba je odobrena. )   u vojarnu se trebate vratit do 22.00 h svakim danom osim petkom i subotom imate izlazak do 24:00..  Što se tiče spomenutih radnih subota vrše se jednom mjesečno i to najčešće treba nešto čistit..   U vezi s fakultetom- prema ugovoru sa morhom morate skupit  45 ects bodova i ono što je neki kolega spomenuo da ti netko visi nad glavom 3 sata da ti učiš to su čiste gluposti.. niko tebe ne tjera da učiš sve je samo na tebi hoćeš ili nećeš.. U slučaju pada godine ili svojevoljnog raskida ugovora i to SAMO ONO ŠTO STE PRIMILI NA RAČUN ( školarina, stipendija itd ) te se tako dug nikako nemože popest do 100 000 kn godišnje... već do 20000 tak tisuća godišnje.. 

program kadet financira preddiplomski studij u trajanju 3 ili 4 godine.. Nakon  završetka studija idete u časniču izobrazbu u trajanju od 10 mjeseci te dobivate prvi časnički čin( poručnik) .Tada vas raspoređuju u postrojbe te u vojsci morate ostat radit  6 ili 8 god.. ovisno o trajanju studija..

Kad postanete djelatna vojna osoba a želite završit diplomski studij ili čak doktorat upišete vanredno željeni studij te vam morh i to financira. Kad postanete čassnici imate mogućnost napredovanja i oni uspješniji mogu ćak doći i do generala  a sa svakim promaknućem vaša plaća ide prema gore..

Što se tiče mirovnih misija, pošto smo postali punopravna članica nato-a, svakog ne samo vojnika nego i časnika hv vrlo vjerojatno očekuje barem jedna mirovna misija..

to bi bio kratak opis kadeta i ako vas još nešto zanima pitajete...

16 godina
neaktivan
kadet715 kaže...

Znači svake godine morh raspisuje natječaj za stipedniranjem studenata na zagrebačkim i splitskim fakultetima..Ove godine su to bili FER, TVZ, FSB, Ekonomija, FIlozofski, promet, KIF, a za split nisam točno siguran koji su..

Prije nego što kandidat postane kadet mora proći razna testiranja.. kao prvo liječnički (psihotest,vid,sluh, razgovor sa psihologom i psihijatrom krv, mokraća itd.. ) zatim svi kandidati koji su zadovoljili liječnički odlazi na 1. (od ukupno 3 kampa) selekcijski kamp na kojem moraju dodatne kriterije zadovoljit a to su : proći vojnu obuku , proći test motorike (na tom prvom kampu su norme smiješne.. morate trčat 3200 metara za cca 18 min dečki i cca 22 min cure, trbušnjaci-35 dečki i 30 cure te sklekovi 2 min.. 22 dečki te 10 cure)  zatim test kod psihologa...

Dali medicinski fakultet spada u to?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 20:48 (zeroname).
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Dali medicinski fakultet spada u to?

Prije je spadao, ali to svake godine mijenjaju... Ekonomiju nisu primali 2008/2009 npr. E sad kako tko vezu ima to je drugi par cipela...

17 godina
kadet715 kaže...
proći test motorike (na tom prvom kampu su norme smiješne.. morate trčat 3200 metara za cca 18 min dečki i cca 22 min cure, trbušnjaci-35 dečki i 30 cure te sklekovi 2 min.. 22 dečki te 10 cure)  zatim test kod psihologa...

Nakon što konačno postanete kadeti useljavaju vas u vojarnu petar zrinski u zagrebu te u vojarnu sv. nikola u splitu.. smještaj u zg-u je u jednokrevetnim sobama s tim da dvije sobe imaju zajedničku kupaonicu, a u splitu je u dvokrevetnim sobama..) što se tiče odlazaka kući možete ić skoro svaki vikend doma ( napišete zamolbu i namuljate neki razlog i svaka zamolba je odobrena. )   u vojarnu se trebate vratit do 22.00 h svakim danom osim petkom i subotom imate izlazak do 24:00.. 

O moj bože kakvi smješni zahtjevi. Pa policijska akademija je koncentracioni radnički logor naspram tih zahtjeva i kampova.

Samo da se prođe prva selekcija da bi se došlo na akademiju traži se 3200 m - max 12 min.

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
neaktivan
kadet715 kaže...

Jel' dopušten seks s kadetkinjama? xD

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

hahahahahaha .... a jesi me nasmijao s ovim gore postom XD

xFire: rebelsy
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
kadet715 kaže...

A tko ti to igdje moze zabraniti? :D

15 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

po nekom njihovom pravilu nije dopušten sex sa kadetkinjama čak je kao zabranjeno  da dečki budu u sobi kod cura i obrnuto.. :) :) ali za te aktivnosti imaš noćne sate kada su nadređeni u svojim kućama tako da ako ćeš dobit dozvolu od neke kadetkinje možeš bez problema.. :) :) a što se tiče normi one se povećavaju ulaskom u program kadet ovisno o godinama - od 18 do 21 godine  trčanje 3200 za 14 min  45 sklekova u 2 min i 60 trbušnjaka u 2 min, a ako redovito radiš i vježbaš to i nije neki problem..

17 godina
Kadet MORH-a

Fizičkičini se da mogu izdržati, što se tiče učenja nadam se da neće biti neki veliki problem, trudit ću se! Hvala svima na odgovorima, ako još tko ima kakvu informaciju slobodno neka podjeli! 

15 godina
neaktivan

ove norme to su na motoričkim provjerama koje i nisu tolko bitne već je bitnija kompletna obuka..tu ti je još puno više ralzličitih provjera i  normi... npr pišeš 2 do 3 testa koja moraš položit, kopanje rova unutar 20 min, rastavljanje i  sastavljanje puške ,orijentacija na terenu, različite taktičke vježbe  i još dosta toga naravno tu je i i tradicionalno "iživljavanje" zbog nekih grešaka  putem sklekova, trčanja, i mnogo čega drugog koje ti također indirektno ulazi u tvoju ocjenu obuke  jer se tvoje zalaganje dosta prati, u tu nemiješ pokleknut jer si onda i ti i svi tvoji kolege još dodatno najebo.. ništa nemoguće ako te doista zanima vojnički život i kasniji rad u vojnoj službi..

17 godina
Kadet MORH-a

Jedno blesavo pitanje, jel se smije pušiti u sobama? Recimo poslije 22.00?

17 godina
protjeran
Kadet MORH-a

Ne.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
kadet715 kaže...

Ako te ne uhvate, dopusteno je

15 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

sve je dopušteno dok te ne uhvate, pa tako i pušenje u  sobama,  al kad te uhvate najebo si.. :)

15 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Vezano uz ovaj liječnički, točnije pitanje vida, jel provjeravaju daltonizam (brojevi u krugu, obojani i to) Imam nekih problema s raspoznavanjem slozenijih brojeva, pa nemam pojma jel to izrazito provjeravaju

15 godina
neaktivan

pa provjeravaju i taj test na daltonizam , pa ako se pokažu rezultati kritičnim mislim da bi to mogo bit problem..

15 godina
neaktivan
Kadet MORH-a

Na brojevi su mi ok koliko toliko, problem je praćenju onih obojenih kruzica od jednog x-a do drugog,i jos jedna stvar, jeste gledali taj test na obicnom papiru, ili ste gledali preko onog stroja poput "mikroskopa" ?

17 godina
neaktivan
Wannabe kaže...

Na brojevi su mi ok koliko toliko, problem je praćenju onih obojenih kruzica od jednog x-a do drugog,i jos jedna stvar, jeste gledali taj test na obicnom papiru, ili ste gledali preko onog stroja poput "mikroskopa" ?

Onaj stroj poput mikoroskoppa ti sluzi da se vidi jesu li ti oci "poravnate" + dioptrija + boje!

Daltonizam sam po sebi nije problem (ne vidis brojeve) ali daltonizam ima vise vrsta, onaj pravi je kada vidis crno-bijelo i ako je to slucaj u vojsku ici neces, ako imas problema samo sa brojevima (nijanse) preko toga bi ti trebali prijeci!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice