svasta je rečeno do sada, ponesto pametn, a ponesto i ne bas tako pametno
ja sam jedan od onih kako ih vi zovete "glasovi dijaspore", al onaj ko se malo bolje razumije u tematiku domovinskog rata vjerojatno nikada nije ni pomislio da nas nazove dijasporom ili sl, al to sebi dopustaju balavci kojekakvi, samozvani novinari i "skolovani" malograđani sto se useknut ne znaju, a dalje da i ne pricam
prvo da kazem kako svak ima svoje politicko, vjersko, socijalno i ljudsko opredjeljenje, a kao covjek i dio neceg u sta vjeruje ima pravo reci svoje misljenje, pa svidjalo se to meni/nama ili ne svidjalo
drugo... ljudi morate znati da je HR bila u stvarno teskom, mukotrpnom i iscrpljujucem ratu, da je jos uvijek na popisu zemalja koje su u tranziciji, da se jos uvijek vide tragovi rata i da neke stvari ne mogu biti rjesene preko noci, vec da treba vremena, rada i truda
kriminal je u svakoj pori drustva, kako naseg tako i u ostalim drzavama sirom svijeta, al velika vecina danasnjih tajkuna i veliki udio kriminala u HR korjene vuce iz rata, jer su ti isti u ratu dosli do stecevine koja se sada vodi kao legalna, ti isti su svasta radili i narod to zna, al po zakonu ti njima nista ne mozes, kako mi, tako ni vlada i tu dolazi do problema
ljudi su svjesni kakva ih gamad okruzuje i frustrira ih sto zive od prvog do prvog, a onaj sto je do neki dan zicao pica po kafanama sad ima milijune i milijune
sto se tice danasnje vlade, bivsih vlada, te HDZa i SDPa... mogu vam samo reci da se okrenete oko sebe i pogledate kako srbi, muslimani, siptari i ostali s balkana gledaju na HR raskolacenih ociju cekajuci prvu priliku da dodju u HR raditi i zivjeti jer tu je bolje nego kod njih i oni vide da se tu nesto dogadja, da se stalno ide naprijed, da ta drzava ipak lici na nesto uzevsi u obzir sve probleme koje ima...
ljudi ne budite malodusni, pogledajte oko sebe... mi smo mlada i mala drzava, jos cemo puno toga proci i bolje bi nam bilo da se drzimo zajedno i upiremo u zajednicke ciljeve, nego da se svadjamo, prepucavamo i zugamo stalno na nesto
vi na izborima birate ljude koji ce vas zastupati, vi ste ti koji mogu nesto promijeniti, a Sanadera, Milanovića, Mesića i ekipu ostavite sa strane, jer zivot je kratak da bi se ja njima opterecivao, zivim dan za dan i probajte nesto promijeniti pocevsi od sebe