Gradnja kuće?

poruka: 4
|
čitano: 14.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Gradnja kuće?

Da li netko ima iskustva s gradnjom kuće, posebice Ytong kuće.

Npr., kompletan materijal za ovu kuću, sa stropom, košta oko 21,000 eura.

Ako isključimo cijenu zemljišta i cijenu doprinosa, koliko bi otprilike još koštala sama gradnja do završetka, znači:

• potpuni razvod instalacija za vodu i struju  do utičnica
  • obostrano žbukanje
  • pločice/parketi u svakoj sobi
  • prozori, vrata
  • priključenje vodovoda, kanalizacije i struje

Faktor je tu još da je Ytong vrlo brz i lak za gradnju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 22:54 (Tilltech).
17 godina
Re: Gradnja kuće?
Siporex porobeton ili kako već ti je zajebanije zidat nego klasičnu ciglu.
Naime mora se zidati sporije nego klasična cigla jer ljepilo hoće povući blok i zid ti je onda neravan. Brat je gradio potkrovlje od toga i majstori su zbrljali. Ako je dobro napravljrno onda se manje mora žbukati gletati, ali ako zajebu onda ti dođe postupak i trošak daljnje obrade kao kod gitera 5. To je moje skromno znanje.
14 godina
Gradnja kuće?

Prije 7 godina sam gradio kucu i skupljao sam racune,te zbrajao do konacnoga useljenja.

264 000 KN me je kostalo ukupno,racunajuci i kupnju placa,priključke,komplet parirologije,te materijala.

Koristio sam obicni blok,obicni crijep i placao sam samo majstora za žbukanje,sve ostalo sam radio sam ili sa prijateljima.

Kuca je u toj cijeni bila bez fasade,ali sa ventilirajucim krovom,te 11 000 L bazenom sa skupljanje kišnice.

Kanadski stil 101 m2 stambenoga življenja.

Ako te zanimaju detalji,rado cu ti pomoci!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
8 godina
neaktivan
Re: Gradnja kuće?
Yunfy-man kaže...
Siporex porobeton ili kako već ti je zajebanije zidat nego klasičnu ciglu.
Naime mora se zidati sporije nego klasična cigla jer ljepilo hoće povući blok i zid ti je onda neravan. Brat je gradio potkrovlje od toga i majstori su zbrljali. Ako je dobro napravljrno onda se manje mora žbukati gletati, ali ako zajebu onda ti dođe postupak i trošak daljnje obrade kao kod gitera 5. To je moje skromno znanje.

Nikad mi ne bi palo na pamet unajmiti nekvalificirane radnike. Na Ytong stranici imaju popis svih osposobljenih izvođača.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice