Glazba i susjedi

poruka: 22
|
čitano: 5.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Pozdrav.

Zivim u stanu. Tocnije,zgrada sa 4 stana.  Zanima me do koje glasnoce se tolerira glazba u stanovima. Znam da je zakonski propisano da poslije 22h(?) ne smijem glasno pojacati glazbu.

Postoji li odredba u decibelima(lol),ili?  Do koliko se tolerira?

Nadam se da shvacate sta zelim znati..Izlanuo se

Bratstvo i jedinstvo
17 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Procitaj kucni red zgrade. Mozda tamo pise.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan
RE: Glazba i susjedi
AA-d00d kaže...

Procitaj kucni red zgrade. Mozda tamo pise.

Nema toga:)

Bratstvo i jedinstvo
16 godina
Glazba i susjedi

Ovisi kakvi su ti susjedi.Smijeh A gle,on ti poslje 9 smije pozvat muriju ako im se vrata od bassa tresu dole,tak je i kod mene bilo ,frajer ispod mene imao party neki do 1 u noc i svi susjedi su culi muziku i sve i ljepo murija dosla i propo mu party jer nesmije puno pojacat...

Edit: Ili se jednostavno stavi u situaciju susjeda pa vidi kak je to kada neko gore pojacava muziku .Smijeh

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com LOL CAT!!!! :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 20:11 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ovisi kakvi su ti susjedi.Smijeh A gle,on ti poslje 9 smije pozvat muriju ako im se vrata od bassa tresu dole,tak je i kod mene bilo ,frajer ispod mene imao party neki do 1 u noc i svi susjedi su culi muziku i sve i ljepo murija dosla i propo mu party jer nesmije puno pojacat...

3 godine zivim u stanu i nikada nisam imao  konflikte s njima. Glazba svaki dan svira. Nista pretjerano glasno,al' ono...udara solidno.

Postoji li zakonska odredba do koliko decibela smijem pojacati?

@Fake Alert: Susjedina djeca u stanu ispod mene redovno lumpuju i deru se. Micu namjestaj kao da svaki dan preuredjuju. Zna se desiti da me u 2 sata ujutro probudi nekakav udarac.Kao da se razbacuju stolicama!

Bratstvo i jedinstvo
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 20:15 (VirtUoso).
16 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Svakako bih preporučio da prije zvanja policije na problem buke pokušate kontaktirati predstavnika stanara, odn. ljubaznim pismom susjeda u kojem ga umoljavate da svoje ponašanje prilagodi ostalim susjedima. U ometanje spada sve što nije uobičajen promet i radovi na uređenju u vremenu od 14-17 i 22-07 (ako dobro pamtim).

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
17 godina
Glazba i susjedi

Pitaj susjede. Nisu svi isti, nekima smeta, nekima ne. Ako misliš imati zabavu, obavjesti ih i ako su razumni nećeš imati problema. Imam problem kao i ti, htio bih glasno ali me strah da susjedi ne polude xD

Kod mene u zgradi vrijedi da ne smije biti ometanja bukom 15-17 i 23-08 sati.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
17 godina
neaktivan
Vido kaže...

Pitaj susjede. Nisu svi isti, nekima smeta, nekima ne. Ako misliš imati zabavu, obavjesti ih i ako su razumni nećeš imati problema. Imam problem kao i ti, htio bih glasno ali me strah da susjedi ne polude xD

Kod mene u zgradi vrijedi da ne smije biti ometanja bukom 15-17 i 23-08 sati.

Ne mislim imati zabavu. Nekad mi dodje da odvrnem malo glasnije. Po danu,da se razumijemo...  Susjedima inace ne smeta.Ljubazni su.

Natpis na kojem pise Kucni red nisam vidio. Sumnjam da ga uopce ima. Vlasnik zgrade zivi pokraj mene i do sad nije bilo nikakvih prituzbi.

Bratstvo i jedinstvo
16 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Haha, probaj pojačat i vidi jeli smeta.

ceRina:)
16 godina
protjeran
Glazba i susjedi

Ovako napravi, prvo upali neku jaaaku glazbu, tada svaku sekudnu pojačaj za 1 crticu na pojačalu, kada susjed poćne vikat, znaš da je to granica :)

17 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

susjed ima pravo prigovoriti zbog preglasne glazbe ili nečega preglasnog između 22 i 7 h te 13-15 h. koliko ja znam i koliko piše u kućnom redu moga ulaza.
na tu temu:

komšije će da me biju zbog preglasnog rock n rolla :P xD

Oh, the water is red with the blod of the death, but I'm still alive pray to God I survive.
17 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

Ovako napravi, prvo upali neku jaaaku glazbu, tada svaku sekudnu pojačaj za 1 crticu na pojačalu, kada susjed poćne vikat, znaš da je to granica :)

_Rainmaker_ kaže...

susjed ima pravo prigovoriti zbog preglasne glazbe ili nečega preglasnog između 22 i 7 h te 13-15 h. koliko ja znam i koliko piše u kućnom redu moga ulaza.
na tu temu:

Kucnog reda nema. Barem mi je tako receno. Kako glasi zakon sto se tice kucnog reda? Zna li netko?

Mogu li dobiti kaznu ili opomenu od policije ako netko od susjeda nazove i kaze da mu smeta?

Bratstvo i jedinstvo
16 godina
protjeran
VirtUoso kaže...
netko,netkovic kaže...

_Rainmaker_ kaže...

na tu temu:

Kucnog reda nema. Barem mi je tako receno. Kako glasi zakon sto se tice kucnog reda? Zna li netko?

Mogu li dobiti kaznu ili opomenu od policije ako netko od susjeda nazove i kaze da mu smeta?

Kaznu mozes, samo ako se to duze ponavlja, mogu ti jedino doc doma provjerit sto se desava.

16 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Ja također živim u stanu. Susjedi su mi i više nego razumni, stvarno nikada nismo imali problema oko nečega. Susjedi i ja imamo dogovor u koje vrijeme će lupati glazba i do koliko sati. Još nisam doživio da mi je policija pokucala na vrata zbog preglasne glazbe. Jednostavno se dogovori sa susjedima u koje vrijeme će lupati glazba (neko normalno vrijeme, ne za vrijeme kućnog odmora), i bit će ok ;)

Edit: slušam tehnjaru i tu elektronsku glazbu, a usto imam 400W RMS snage pojačala, tak da to stvarno opako udara :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 22:31 (PsyTrance).
17 godina
Glazba i susjedi

Kad kroz prozor vidiš rotirke gasi sve xD

Kažeš da zgrada ima 4 stana, znaći šta, to su valjda 4 obitelji, samo ih idi pitaj smeta li im i tako ćeš najlakše znati. Ako nema nad*k*nih penzionera koji su cijeli dan doma, beba i nekih koji rade noćnu smjenu onda vjerojatno od 8 do 3 možeš biti glasan koliko ćeš jer su šanse male da nekoga ima uopće u zgradi. Mlađima i djeci najčešće neće smetati ako nije jako dugotrajno i jako glasno ali opet ovisi kakvi su kao ljudi.

S obzirom da vas je malo vjerovatno ih sve znaš ovako i možeš procjeniti kakav je tko odprilike.

Ja mislim da ne bi bilo u redu uopće da ti netko zove policiju, jedino ako ti dođe na vrata, zamoli te da stišaš i ti ne poslušaš, tek onda po meni ima ikakvog smisla zvati policiju.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

sve ovisi kakav si sa susjedima,meni su zvali policiju sto puta.(tulumi).moj savjet ti je da staviš slušalice u vrijeme pp odmora od 2 do 5 i poslije 22 sata..i nemoj otvarat prozore jer vjeruj mi nikog nećeš fascinirat sa svojom muzikom..

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

sve ovisi kakav si sa susjedima,meni su zvali policiju sto puta.(tulumi).moj savjet ti je da staviš slušalice u vrijeme pp odmora od 2 do 5 i poslije 22 sata..i nemoj otvarat prozore jer vjeruj mi nikog nećeš fascinirat sa svojom muzikom..

S njima sam na Bok-Bok. Nista vise.

Stanari preko puta mene su rijetko kad kod kuce. Problem je zvucna izolacija pa vjerujem da onim ispod lupa. Al' ko ih je*be...

Bratstvo i jedinstvo
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
seneka kaže...

S njima sam na Bok-Bok. Nista vise.

Stanari preko puta mene su rijetko kad kod kuce. Problem je zvucna izolacija pa vjerujem da onim ispod lupa. Al' ko ih je*be...

ma čuje se na sve strane,slušalice na glavu za svoj gušt..a kad tulumariš pristojno najavi i nemoj se zamjerat bezveze, jer će ti zvat murju a onda kazne..

16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Pozdrav.

Zivim u stanu. Tocnije,zgrada sa 4 stana.  Zanima me do koje glasnoce se tolerira glazba u stanovima. Znam da je zakonski propisano da poslije 22h(?) ne smijem glasno pojacati glazbu.

Ma kao postoje neke odredbe, no vjeruj meni - bez obzira sto pisalo u kucnom redu, glasnoca je dobra dok ti susjeda od 68 godina sa isijasom u ledjima i metlom u ruci ne bane na vrata, ili ti komsija ptsp-ovac ne zafijati rajniku u prozor. Dotad rokaj.

17 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...
VirtUoso kaže...

Pozdrav.

Ma kao postoje neke odredbe, no vjeruj meni - bez obzira sto pisalo u kucnom redu, glasnoca je dobra dok ti susjeda od 68 godina sa isijasom u ledjima i metlom u ruci ne bane na vrata, ili ti komsija ptsp-ovac ne zafijati rajniku u prozor. Dotad rokaj.

Ok. Sutra cijeli dan pustam Subwoofer testove,pa da vidimo onda.Izlanuo se

Bratstvo i jedinstvo
16 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Evo pravilnik o dopuštenim razinama buke, iako sam nekom davnom prilikom naišao na neki zakonik, šta već, u kojem je malo drugačije sve to bilo... Tko će znat više šta je uopće na snazi s našim zakonima koji se mijenjaju 4 puta godišnje

17 godina
neaktivan
Glazba i susjedi

Mislim da ti je u svemu tome bitno kakav ti je odnos sa susjedima. Ako nisi problem i ako 1-2 puta mjesecno pojacas, jbt nece te nitko biti niti u zatvor slati. U mene u zgradi ima 2 stana studenata i stvarno nekad znaju zapartijat, jbt to tuce do 3 ujutro a ja u 6 na posao, ali opet ne bunim se, znam kako je i sta ima veze nece svaku vecer biti buka. btw, i meni se znalo omaknuti, nedavno kad sam sina dobio u 5 ujutro svirao rock do kraja pojacan, 100% sam siguran da su svi culi, ali nitko me nije niti cudno pogledao.

Tako da, fino pozdravis susjede svaki dan, ne previse cesto i prejako, ali slobodno pojacas. Uostalom policija ti nece prvi put naplatiti kaznu, doci ce te opomenuti, reci dosle mi cure na tulum, necemo vise pojacavati i gotovo. :D

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice